Att göra viktiga val när man är 9 år...


Äntligen fredag och det betyder Tacokväll för vår lilla familj denna fredag. Vi njuter extra mycket av att vi nu är lediga några dagar framåt, s k ö n t ska det bli! Att mjukstarta denna vecka var lagom.
 
De ringde från Vendelsö ridprecist eftermiddags, jag har nämligen sökt dem idag eftersom vi vill ställa Emilia i kö för ridlektioner. Hon har nämligen beslutat sig för att slutaTyresö gymnastiken & prova annat. Det är lite både-och-känslor i mig just nu. Jag accepterar och respekterar min dotters val och jag köper hennes argument, men det är ändå synd då hon klättrat sig upp till och bli en duktig gymnast efter dessa tre år för och sedan avbryta. Det är denna termin alla tävlingar skulle ta fart ordentligt, och det hade varit kul, men vill hon inte så vill hon inte hon ska ju göra det för sin egen skull och ingen annans...
 Hur mycket ska/kan man egentligen kräva/pusha våra små?
 
Hon vill prova något nytt något helt annat och det är ju bra att barnen vill prova olika saker innan de bestämmer sig för vad de verkligen VILL göra? Hon är tuff, envis och vet vad hon vill, har hon bestämt sig så har hon! Vår bestämda lilla tjej :-D
 
Som liten var jag hästtokig! Jag red på ridskola, red privat och bodde i princip i stallet :-) Jag levde för mitt intresse fram tills dess att andra saker blev mer spännande ja ni vet som killar, kompisar, fester och kanske en del bus haha. Något annat provade jag aldrig direkt, men det kändes liksom rätt redan från start och sån har jag alltid varit. Jag fann mitt och satsade. Kanske blir tidning hennes "grej"? Det vore skoj!
 
Redan ikväll fick hon chansen att rida lite. Vi skulle hem till min vän på kvällsfika, och deras bostadsrättsförening hade anordnat kräftskiva och då även ponnyridning! Gissa om hon blev glad.
Tyvärr var vädret åt skogen och kameran blöt av regnet så det blir bara några få bilder från denna kväll. 


Nu väntar filmkväll med min älskling ♥
 
Och en fredagsKRAM till ER.

Lite shopping & lite jobb...


God afton i stugorna! 
Är nyss hemkommen från dagens första abetspass efter semestern. Det kändes helt okej att komma tillbaka även om jag känner en viss motvind och har mina funderingar om att sadla om framöver. Det är inget som är aktuellt just idag eller imorgon, utan först & främst är det radhusköp som gäller här näst :-D
 
Idag träffade jag min syster i Farsta centrum, vi strosade omkring och kikade på höst/vinterytterkläder åt våra trollungar. Fyndade Vind+skaljacka från EVERESTStadium och vindbyxor/överdragbyxor på Lindex åt Melvin, så hans höstuppsättning är klar. Bara vantar och mössa som fattas och kläder till Emilia. Hittade inga vinterkläder jag ville köpa idag efterom jag vill kolla runt på andra märken innan jag bestämmer mig för vilka, men nu vet jag på ett ungefär vad butikerna har i vinter väg.
 
 Ni trodde väl inte att jag glömde shoppa mina skor?
Självklart köpte jag även mina cognacfärgade stövletter från WeraÅhlens precis som tänkt. De motsvarade mina förväntningar & nu längtar jag bara tills det blir väder så jag kan inviga dem. 
 
(foton på allt kommer imorgon) 
 
Ögonen går i kors här & känner att jag borde krypa ner i säng, bäst och lyssna på kroppens signaler, right? 
 
Natti you lovely ♥

Stövletter från Åhléns

God morgon alla fina!
Idag drar allvaret igång igen, jobbet står och väntar i eftermiddag och maken började tidigt i morse han med. Jag har just lämnat liten son på förskolan och Emilia ha varit i skolan sen 8:00 redan. Det är så skönt och inte stressa på morgnarna när man börjar jobbet senare. Vi tar det lite baloobas (lugnt) som maken brukar säga ;-) Emilia cyklade glatt iväg i morse med väskan på pakethållaren "hej då mamma". Det är så härligt & se våra barn så glada av att vara tillbaka i deras rutiner igen och inga större problem är det heller att få dem i säng om kvällarna som vi först trott. Skönt när det bara flyter på allt blir så mycket enklare :-)
 
Själv tänkte jag ta en dusch och fixa till mig, känns som om jag i n t e riktigt vaknat än! Magen har varit körig denna morgon, nästan som nervösmage fast jag inte förstår varför? 
Nåväl en tur till Farsta centrum och kika på dessa snygga stövletter till mig och den kommande hösten är min plan för denna förmiddag! 
Stövletterna från Wera 799:- är från Åhléns & dessa finner du→Här
Funderar på att köpa de cognacbruna? Äger inga bruna och tycker dessa skulle passa så snyggt ihop med mina nya mörka jeans, eller ska jag välja de svarta just för att de passar till allt?
Åh nu blev de sådär svårt igen och välja. Jag & min vanliga beslutsångest! Gah. Haha.
 
Hoppas ni får en fin onsdag!

Viking & Ecco

Det är dags att börja tänka på vad våra små älsklingar ska ha på fötterna i vinter. Butikerna har redan börjat!
Har ni funderat på vad ni vill eller tänkt köpa åt era barn?
 
Jag har a l l t i d köpt Ecco eller Viking till mina barn genom åren och varit nöjd. Nöjda barn=nöjd mamma.
Det är bra skor, som håller fötterna varma och torra oavsett väder och vind trots att de hör till kategorien dyrare. Hellre lägger jag ner mer pengar på bra skor än snålar då det ändå slutar med tre nya par en vinter för att de inte håller måttet. Hade inte tänkt göra annorlunda i år heller. Funderar på att köpa VIKING till Melvin och ECCO till Emilia då hon vill ha en modell som är mer tjejig och smal i passformen, (såklart det när man snart blir 10 år) har dock inte lyckats hitta några snygga än :-) 
 Dessa kängor provade Melvin i butiken idag, det där med storleken är inte det lättaste då han ligger mittemellan 30-31 måste fundera litet till innan jag köper! 

Robinson mys på hemmaplan

Mmm kvällen är här, den första på länge här i vår myskoj. Efter en långdragen natt och en dag full med "att göra" är vi välförtjänta av att parkera oss i soffan med tända ljus och lite gott att mumsa på? 
Den nya säsongen av Robinson är här, och gamla deltagare gör come back! Hur kul är inte det? Att se "snut" Melin och galne Robinson Robban i rutan igen :-D Robinson är det program jag och maken alltid följt så dessa avsnitt vill vi absolut inte missa. Tre delar har vi redan missat pga. semestern, och tur att Tv4 Play finns för annars hade det inte varit möjligt att plöja igenom dessa avsnitt nu.
Hoppas ni får en underbar måndagkväll! 
KRAM ♥

Home Sweet Home

Borta bra hemma bäst! Det påståendet stämmer väldigt väl, för just så känner jag just idag.
Resan hem gick bra men blev som ditresan djävulskt lång. Vi var inte hemma förrän 04:00 i natt och då hade vi varit på resande fot i 10 timmar!  Det känns i hela knopp & kropp. I morse vaknade jag 9:30 å det kändes som om jag hade jordens vidrigaste b a k s m ä l l a efter en krogrunda!
Illamående, yr och helt matt. Efter lite frukost blev det bättre och sen har jag varit på benen non stopp ;-) 
Efter härliga två veckor är kläder, handdukar, badkläder m.m. så där härligt äckliga av krämrester, svett och saltvatten så nu går maskinerna i tvättstugan varma, Ä N T L I G E N!
Kylen ekar tomt och en välbehövlig storhandling behöver göras idag eller imorgon. Tur att vi har två semesterdagar kvar...
Här är jag i dagens outfit, topp från Top Shop, kjol från Ellos Josefine och bandau bh från BIK BOK.
 Kyla och regn spelar ingen roll, jag är bara gllad i att vara h e m m a :-D

Snart På väg...

Nu har vi badat för sista gången och jag är "mätt" på sol & bad f a k t i s k t! Trodde inte ens att det var möjligt och känna så. Har mest suttit under parasollet idag. Känner mig svag, svettig, trött och har lite hemlängtan. Vi ska strax in på Hamam relaxen och låna deras duschar och börja göra oss redo för hemfärd. Transferbussen plockar upp oss vid 18:00 turkisk tid. Flyget går 23:20 och vi landar på Arlanda ca 02.25. Värdelösa flygtider men men. Det blir inte mycket sömn, och jag som aldrig kan sova på planet :-/ I annat fall så får måndagen bli lite som den blir. Hoppas på att barnen kan sova litegrann iaf. 
 
Igår var kvällen i Alanya stad suverän. Det var skönt och lämna hotellet för lite variation! Vi åt på Restaurang Marina och de hade en sån underbart god mat! Service och alla detaljer var ju på topp nästan som att bli behandlad som kung & drottning :-D
Det är en stad full av liv kan man milt uttrycka det. Mycket fest och mycket folk i rörelse överallt! Det är lite livligare där än här i området vi bott. Gillar man puls så är det mitt i Alanyas hjärta man bör bo.
 
Är glad att vi fått se och uppleva Turkiet, nu väntar Sverige och vardag på oss där hemma med all kärlek.
Psst! Lägger upp foton när jag sitter i lobbyn om tid finns sen.

Sista kvällen bär av till Alanya stad

Det är sista kvällen för den här gången här i Alanya, imorgonkväll sitter vi på planet på väg hem igen. Vi tänkte avsluta denna sista kväll med ett mysigt restaurangbesök i Alanya stad med god mat vid marinan. Taxin hämtar oss här om 1 timme. Det positiva med Tukiet är att du alltid har gratis transfer/taxi mellan butiker, restauranger, aktiviteter osv. om du tex. ska äta på en restaurang så hämtar dem på restaurangen er med deras taxi och lämnar tillbaka er på hotellet. Praktiskt och bra tycker jag :-) sen kan det vara en nackdel om man inte vill vara bunden till några tider. Det går alltid och lösa iofs. att man planerar det med tex. kyparen om vilken tid man vill ha skjuts tillbaka. I värsta fall tar man en egen taxi hem...
Nu ska vi göra oss i ordning här, kameran är med förstås. Ikväll lägger jag upp bilder så håll utkik ;-)
Kram till alla Er där hemma ♥

The last Days

Jag minns när vi kom hit till Alanya för snart två veckor sedan och nu närmar vi oss hemresan. Tiden har verkligen gått i ett rasande tempo. Vi har haft det helt underbart och upplevt många fantastiska stunder & roliga händelser att lägga på minnet. Vi har skrattat, lekt och slöat omvartannat.
Jag v i l l men ändå i n t e skiljas från detta underbara klimat. Hemma väntas regn och rusk och en årstid med kyligare dagar, något vi inte sett skymten av under dessa två veckor här i Turkiet...
 Tycker mig se att jag fått en fin färg om man jämför med hur blek jag var när jag kom! Det är bara och se foton från resans början här i bloggen så ser man skillnad, jag vill i alla fall inbilla mig det :-D 
 Haha fåfänga jag smög in på toaletten i lobbyn igår & lekte lite med kameran framför spegeln och se där vilken spegelbild ;-) Jo jag ser skillnaden och jag känner mig snygg och fräsch i min nya ton. Håret är dock i behov av klipp och färg när vi kommer hem, det har verkligen blivit risigt av all sol och bad.
 
Längtar hem till vår säng, att få tvätta upp alla kläder, att få träffa nära och kära, äta hemlagad mat och komma hem till vårt hem. Ja jag saknar tom dammsugaren. Knäppa jag :-)
Jag vill fixa naglarna, gå till frissan och inviga mina nya kläder.
 
Det känns trots allt rätt okej och åka hem till Sverige!

Turkisk Afton

 
Igår var det Turkisk afton och det blev pompa och ståt! Hotellet dukade upp med middag runt poolen och det var otroligt många rätter att välja mellan. Vackra dekorationer, härliga fruktdekorationer m.m. Kockarna stod och grillade kycklingspett, skar kebab, kvinnorna kavlade ut vårrullar stora som tefat och andra satt och gjorde dolmar. Barnen var förväntansfulla. Under kvällen var det minidisco för barnen och sedan show av turkisk magdans och övriga dansare. Showen var väl ingen upplevelse snarare sömnmedel för min del och jag hade lite högre förväntningar denna afton än så här :-/
Men vi hade mysigt ändå och barnen roligt med varandra.
Vi lyckades få till lite fina familjefoton under kvällens gång. Det är så sällan vi lyckas få till det, då det oftast är jag bakom kameran :-D Får nog skärpa mig & ta fram stativet ur garderoben och testa den lite. Fick den av älsklingen i julas och har faktiskt inte invigt den ännu skämsremsa på mig...
Snälla Jessica fick uppdraget att fota bilden på oss iaf. och hon fick till det riktigt fint även om Melvin kunnat se gladare ut. Eller hur? 
Idag har det varit ruskigt hett ute 35+ mådde illa där ett tag och gick upp på rummet tidigare, skönt och svalka sig lite. Nu är det bättre efter ett glas vätskeersättning. Ikväll blir det lugnt och jag ska packa lite av all den shopping vi handlat i den ena resväskan så det är klart. Det har blivit en hel del sen senast upplagda bilder bla. G-star jeans åt mig och maken, One Peace dressar till barnen m.m. Om jag får tid fotar jag dessa imorgon.
Hoppas ni har en underbar torsdag allesammans!

Direkt från mina tankar...

Ligger här i vår säng på hotellet och sorterar mina tankar. Hur kommer det att vara/bli när semestern är över? Vill inte att detta ska ta slut, jag mår så bra av värmen, solen och ledigheten & av att vara tillsammans med mina hjärtan. Visst det gör vi nog alla tänker ni? Å så är det väl, men jag känner en viss oro och sorg över att komma till vardagen, alla måsten, och ta tag i det som just nu är väldigt jobbigt bl.a. sorgen efter min svärmor och allt kring hennes bortgång bl.a.
Semestern har bara varit en tillfällig avledning från allt, där vi låtit oss lägga känslor, sorg, stress, måsten åt sidan. Tack & lov får jag säga, men allt det här står ju naturligtvis och knackar på vår dörr när vi kommer hem. Inget som försvinner fast man önskar det ibland.
 
Vi har behövt denna tid att reparera våra innre. Så tacksam över det även om tiden rusat iväg. Det är så skönt att bara koppla bort allting.
Det är naturligtvis skönt på sitt sätt med att komma hem till vardagen också som att återgå till vanliga "normala" rutiner igen. Det har blivit många sena kvällar och barnen har vänt på dygnet men så blir det när man har semester. Det får bli lite som det blir då. 
 
 Barnen längtar till skola och förskola och att återförenas med deras kompisar, såklart. Alltid spännande efter långledighet att leka och umgås igen och berätta om allt de varit med om under sommaren.
 
Vi fortsätter vårt husletande när vi kommer hem och hoppas på att vi har ett nytt boende till våren/sommaren att se fram emot. Härliga grillkvällar på vår egna tomt och en stor studsmatta där ungarna kan gör av sig med lite energi. Det är något de ofta pratar om att de önskar sig ;-) Gud så skönt det vore...
På jobbfronten händer det väl inte så mycket annat än att tuffa på där ett tag till. Har lite småplaner för framtiden så vi får se vart det leder? 
 
Hoppas på att alla pusselbitarna faller på rätt plats även om det kommer innebära offrad tid och ork. Den högsta önskan jag har är att det ska infinna sig lugn och ro och att min ångest och stress skall minimera under hösten, vill inte må dåligt igen. Är urless på det. 
Vi har iaf. en skidresa till Funäsdalen i april att se fram emot. 
 
Nu väntar solstolen och poolen på oss, skönt och börja morgonen lite slappt & skönt.
Hörs ikväll.
Hoppas ni får en underbar dag
Pussar & Kramar ifrån mig ♥

Hundra meter upp i luften

Idag har vi varit på äventyr, Emilia & pappa har flugit Parasailing! Modig tjej! Jag fegade ur då jag är höjdrädd! Barnen har blivit så modiga under denna resa och deras självförtroende har skjutit upp i rakethöjd! Känns så skönt i mammahjärtat. Själv njöt jag av vyn i båten, av stranden, bergen, havet, ljudet av vågorna och av att se mina älskade uppe i luften. Melvin ville dock inte följa med och stannade hellre med Theo och familjen Ståhl på stranden för lek en stund...
För övrigt mår vi bra, hur kan man inte? ;-) Det är en fröjd att kunna göra denna resa tillsammans! Snart drar allvaret och vardagen igång och då blir det allt annat än semester! Vi ska njuta riktigt ordentligt de sista dagarna vi har kvar av Turkiet och suger i oss all den sol och värme vi kommer över! 

Måndagsmarknad i Alanya

På måndagar här i Obaköy är det marknad längs gatan under tält. Den sträcker sig en bra bit bort. Där säljs det en uppsjö av märkeskopior av kläder, skor, smycken, handgjorda arbeten, leksaker, m.m. 
Ju mer vi tittade desto mer fann vi :-) Det finns en hel del att handla här trots min skepticism när jag kom till Turkiet från början då jag tyckte utbudet verkade en aning ointressant. Björn Borg kalsonger/trosor slank ner i kassen åt hela familjen, två par capribyxor från Bench och Adidas blev mina och passar bra som lyxigare mysbyxor hemma eller som träningsbyxor på gymmet, en vit vct dress från Nike och Arsanal blev Melvins favorit och en hel drös märkeströjor, pikétröjor bla. från Ralph Loren och Dolce Gabbana åt maken. Köpte mig en söt kedja att ha runt fotleden, söta ljuslyktor i vitt och silver med en känsla av Asien att ha hängandes i köksfönstren till hösten...
 
Efter shoppingrundan på marknaden var det dags att mätta hungriga magar, så vi bröt mönstret och åt ute istället för på hotellet, för första gången. Det blev Turkarnas specialité "Döner Kebab" vad är en semester i Turkiet utan att ha ätit äkta kebab? ;-)
Dessutom är det så himla nice att de serverar äkta iskall Coca Cola här något som oftast ersätts av Pepsi i andra länder. Läskande gott!
 
Här kommer lite foton av dagen & en del av det vi handlat idag.
Imorgon blir det att lapa sol med omväxling pool/strand, och Emili & pappa ska flyga Parasailing om det inte blåser hyggligt vilket det s k ö n t nog gjort idag. Mer om morgondagens äventyr får ni veta då. 
 
Kram alla underbara läsare ni är bäst!

Foton av min shopping

Här kommer foton av shoppingen jag gjorde igår.
Först ut. Gillar Dolce Gabbana väskan just för att den är tvåfärgad och är lagom stor. Den har det den behöver i fack och yta. Innertyget är svartvitrutigt och i väldigt bra kvalité. kommer passa mig fint i min gråa höstkappa jag har hemma.
Jag har en förmåga att proppa väskan full med "onödigt" och sånt jag verkligen i n t e behöver bära på dag ut och dag in egentligen ;-) Ibland undrar maken chockat "har du tegelstenar i väskan?" Haha.
Vi kvinnor ska ha halva livet i väskan sånt som män aldrig förstår sig på eller hur? :-D
Det jobbigaste jag vet är när allt hamnar på botten av väskan och att man sedan måste gräva runt för att hitta det man eftersöker *suck* Men det tror jag faktiskt att jag slipper i dessa väskor då de har en hård botten och bra fack i båda. De uppfyller iaf. mina krav!
Den svarta styva Tod´s väskan är elegant och har en lyxig känsla. Perfekt även den att ha saker i och ingen överdriven yta för s å n t jag inte måste bära med mig. Fodret i väskan är kraftigt och nästan i sammet, sen gillar jag designen av låset till väskan och öppningen. Lite roligt med något som ingen annan har!
Skorna är sköna och snygga och passar bra till jeans eller också för lite finare tillfällen...
 För båda väskorna betalade jag 520:- och skorna 140:- En bra affär tycker jag!
 
Nu kurrrar det i magen och ikväll blir det en mycket speciell sådan då Turkarna (muslimer) firar Bairam efter en månads fasta, här blir det fest med middag och musik runt poolen. Hoppas på att kunna fota i skymningen utan att bilderna blir alltför mörka...
 
Puss & Kram på er!

Mer shopping...

Hallå alla glada finisar. Det blev ännu en kväll med hela ligan ;-) Hotellet bjöd på roligheter denna kväll och vi har nog inte skrattat så mycket på länge faktiskt, det blev en rolig show med hotellets gäster som ställt upp frivilligt på scen. Nu har jag tappat rösten...
 
Gjorde ett avbrott och tog med mig Jessica en sväng till butiken mittemot hotellet på gatan helt barnfria wehoo. Där köpte jag två supertjusiga väskor från Dolce Gabbana och Tod's och ett par skor med kilklack, snygga och oförskämt billiga! 
Bilder kommer imorgon när jag kan fota dessa i dagsljus. Nu blir det krama kudden och krypa intill maken. 

Nya vänner...

 Emilia har under några dagar lärt känna Tilde vars familj är här en vecka på semester på vårt hotel. De leker bra och verkar trivas tillsammans. I o med detta så har även vi vuxna börjat lära känna varann och hade väldigt trevligt igårkväll och även haft dundertrevligt även idag.
Känns alltid kul och lära känna nya människor. Resor skapar nya kontakter långvariga som kortvariga. Vi hoppas på att hålla kontakten framöver även om de bor på västkusten i lilla Karlsborg.
 
Idag har vi promenerat ca 250 meter bortåt längs stranden för att se om den blev mer finkornig som reseledarna nämnt att det skulle, och det var mycket riktigt betydligt trevligare att bada där än precis utanför hotellets strand som är aningen stenig för min smak ;-) och så här trevligt hade vi!
Solen har stått högt på sin himmel och det är fortfarande väldigt varmt ute 34.C i skuggan. Med Turkiets 340 soldagar om året kan man räkna med att få en garanterad solsemester! Helt fantastiskt! Inte ett moln på 6 dagar...

Solbränna

Dagarna går och tänka sig att det snart gått en vecka r e d a n! Det härliga är att det fortfarande är n i o dagar kvar av denna myssemester & det känns som om vi varit här länge. Dagarna blir ju långa när man inte gör så mycket annat än badar, solar, äter, leker och vilar...det är härligt lata dagar vi har och batterierna lär ju garanterat vara uppladdade inför hösten.
 
Emilia har nog lärt känna alla gäster på hotellet så social som hon är, och aldrig har hon haft svårt & knyta an nya kontakter. Men var hon än befinner sig står/simmar hon glatt och pratar med folk :-)
Majoriteten är Svenskar och hon har funnit en bästis "Laura" som är 16 år ;-) De hänger hela dagarna i vattnet må ni tro och idag är det en del lek med nytillkomne Tilde 7 år. Hon är fullt sysselsatt med andra ord!
Själv blir det mest flås och svett under parasollet för min del, eftersom jag just nu har besök av "tant röd" ingen hit alls kan jag säga, men allt går ju inte att planera riktigt. Har varit en del i solen ändå och använt duschen vid poolen för att svalka mig när det behövts. Jag stressar inte med att bygga upp någon jättebränna och någon pepparkaka kommer jag nog aldrig och bli. Jag har aldrig haft särskilt lätt att bli brun men nå har jag nog allt fått mig en liten gyllenbrun färg även om jag tar det försiktigt. Att pressa är inte min grej och inte är det värt att förstöra semestern med solsveda och 100% skugga?!
Jag chillar stadigt under mitt parasoll och läser min nya bok med Katerina Janouch jag köpte på flygplatsen. Ja jag är iaf. inte blekare än bokens blad :-D Haha. Eller?
 
Nu ska vi traska ner till middagen och sedan blir det en tur på stan och unna sig lite shopping, har spanat in två supersnygga damväskor. De kommer passa mig fint till hösten.
 
Hörni förresten saknar era kommentarer, ingen som orkar skriva ner en rad när ni är inne? Eller skriver jag så tråkigt att ni somnar? :-(
 
Puss & Kram

Båtutflykt runt Alanya

Då var vi tillbaka på hotellet igen efter en lång dag på båten. Vilken dag, helt fantastisk! Vi har stannat vid olika ställen på vattnet och badat från båten intill, bergsgrottor, småstränder, mitt ute i havet. Folk har dykt från bergsknallar och från relingen även jag och kärestan (jag skippade dock bergsknallarna). Vi har fått guidning om Alanya och deras historia. Ätit frukost och en härlig grillunch på båten intill hamnen. Vi har sett havsskölpaddor stora som tefat simma bredvid oss. Det går helt enkelt inte att beskriva hur a m a z i n g denna dag varit. Det vi upplevt måste nästan upplevas för en annan för att få den rätta känslan.
Jag ska försöka förmedla lite känsla med bilder från dagen trots allt...
 
Vattnet kan nästan jämföras med havet i Thailand, kristallklart och vit botten något jag inte hade haft större förhoppningar om att det skulle vara innan vi reste hit. Jag är helt betagen jag bara ä l s k a r Turkiet!
 
Nu är kvällen till enda och vi ligger så gott i sängarna och är fullständigt slut. Värmen gör en trött och alla nya intryck likaså. Vi har sett lite minishow och deltagit i en Bingokväll här på hotellet som de arrangerat. Varje dag har hotellet något nytt att bjuda på, sen om det inte alltid är något
"funny" är en annan femma ;-)
 
Jag har nu lagt upp bilder på väskorna jag köpte igår så knalla tillbaka till förra inlägget och kika om ni är nyfikna!
 ♥

Minishops i Alanya-Obaköy

Vi har gått längs gatans affärer här i området. Vi bor i n t e i smeten av Alanya men ca 2 1/2 km utanför området som heter Obaköy precis som vårt hotel. Det är fullt av miniaffärer men alla har mer eller mindre samma utbud av jeans, väskor, kläder, skor osv. Inget som känns wow direkt, men jeans och väskor är ju alltid kul och köpa. Köpte mig en ny träningsväska från Adidas en svart med guldtext. Väskan ser ut och vara i äkta läder (men är ej det) och är riktigt sjysst faktiskt. Emilia köpte en lila Adidas skolväska och en liten Converse i rosa, båda i fuskläder förstås. Turken tjänade en liten hacka på oss och visade sin tacksamhet genom att ge barnen armband att knyta runt fotled eller armleden med. Alla nöjda :-)
 Imorgon blir det en båtutflykt runt Alanya och utkanten, det blir en heldag på båten med stopp för sol & bad, besöka droppstensgrottor m.m. Det ser vi fram emot. För hela familjen kostar denna tur 180 TL (turkisk lira) ca 720:- inkl. måltider (frukost,lunch,snacks)
 Har vi tur kanske vi kan se delfiner och havssköldpaddor, hoppas hoppas...
 
Nu är det dags att sova då taxin hämtar upp oss 09:15 imorgonbitti. Det gäller och stå startklara och redo och det är allt annat än plättlätt med två små sjusovare ;-)
 
Natti alla fina därute ♥

Snäckjakt i solnedgången

Igår tog jag barnen ensam med mig till stranden för att leta snäckor! Herrarna skulle spela ett parti i Backamon inte så roligt tyckte vi. Stranden är otroligt behaglig att vara på under eftermiddagen och kvällen när solen börjar gå ner. Det är en otrolig vacker syn att skåda solnedgången och det går väldigt snabbt! Under de 40 min vi var där medan det var ljust hann den gå ner och färga himlen orange. Magiskt!
Det blev några snäckor i samlingen och barnen kände sig nöjda.
 
Nu är vi inne på vår 3:e dag och idag är vädret riktigt "hot" 34 grader och nog den varmaste dagen hittills! Svetten rinner och man känner sig konstant klibbig i huden. Vi har badat i poolen och solat lite, men eftersom solen steker och jag lider av mensvärk och kan inte bada som jag vill, orkade varken jag eller maken ligga under parasollet mer och ligger därför nu och tar en siesta på rummet. Barnen orkar om de får bada hela tiden och det går inte det heller de förstår ju inte riktigt deras bästa.
I eftermiddag tänkte vi gå ner till stranden och ta ett kvällsdopp när klimatet är som behagligast. 
 
Hur är vädret där hemma?

Ett besök till stranden...

Skönt och slippa alla måsten och plikter hit och dit. Vi latar oss, äter när vi är hungriga, sover när vi är trötta busar och gosar när vi har lust och turas om och bara vara dem "vi är" för en stund medan den andre håller lite koll på rodret. Jag ligger i min solstol och drömmer mig in i min pocketbok samtidigt hör jag barnens glädjetjut bakom boken när vattnet snuddar deras blöta små hudar och de leka vilt i poolen.
Jag (vi) njuter till max!
 
Idag har vi varit ner till stranden som ligger 50 meter från hotellet. Vackert som in i tusan, fina lena stanar och klarblått vatten. Jag är glatt överraskad då flera påtalat att stranden är "sådär" i min mening väldigt vacker. På vissa ställen en del grovkornig strand och om man orkar knata längre bortåt finns den finkorniga sandstranden kanske mer anpassad för dem minsta. men även här går det att bada utan problem trorts våra minstingar...
 
Vågorna sköljer in och en del är höga, men vi badar och barnen guppar uppepå som sälungar :-D Solen gassar och idag är det 33 grader och ännu varmare i solen förståss. Nu slöar vi på hotelrummet med aircondition och väntar in maken och pappan som är på Hamambad och skrubbas ren.
Hoppas ni har det bra och att ni inte regnar bort ;-)

Turkiet here we Come...

Nu har vi äntligen landat här i underbara Turkiet och Alanya.
Resan gick bra och barnen har skött sig över förväntan så duktiga ungar vi har, men resan hit blev bedrövligt lång iom. att vi flög kväll och bussresan från Antalya till hotellet här i Alanya tog ca 3 timmar. Det blev en sen natt & vi kom inte i sängs först 03:00 så lagom mör är man allt lite.
Dagen hittills har därför endast bestått av sol och bad för det är ungefär det man orkat med i denna värme ;-) Det är otroligt varmt och skönt ca 35 grader idag. Det lär ta ett tag innan man vänjer sig vid värmen *puh* Just nu ligger vi på hotellrummet nyduschade och en liten son har somnat på pappas mage efter att han mer eller mindre bott i poolen. Barnen har lärt sig nästan dyka från kanten, hoppa rätt ut i vattnet, åkt rutchekana själv, ja det är några saker de inte vågat göra tidigare. Så om Melvin inte lärt sig simma på dessa två veckor blir jag riktigt förvånad? Vår lilla tuffing :-D 
 
 För övrigt efter en halv dag kan jag säga att maten är utsökt och smakar bra med mycket att välja på ur buffén. Eftersom vi valde All inclusive hotel så är det bara att äta och dricka när vi vill, hur skönt som helst när man reser med barn! Hotellet är bra och rummen helt okej även om det finns lite skavanker här och där när det gäller en kräsen Annika, men det finns så många bra saker med hotellet att det väger upp det och många hotellgäster verkar riktigt nöjda! Inte nog med detta så av alla platser i världen lyckas v i hamna på samma hotel som Idol deltagaren Moa Lignell! Gissa om Emilia vart glad? Hon har stått och pratat med henne titt som tätt under dagen. Lyckades få till ett foto också :-)
 
Detta inlägg blev långt men ni förstår nog hur bra vi har det va? Så o t r o l i g t perfect! 
Nu har vi vilat och det är dags att förbereda oss för lite middag och strandpromenad. Vi får väl se vad vi orkar med resten av dagen och kvällen...
 
Puss & Kram på er alla där hemma!
♥ 

Bye Bye Sweden!

 Dagen är här då planet lyfter oss till Turkiet i eftermiddag. Just nu återstår det sista som ska ner i resväskorna.
Det ska bli så härligt :-)
Jag kommer att ha med mig min laptop eftersom det är gratis WiFi på hela hotellet så då kan jag försöka blogga från hotellrummet om kvällarna. Hoppas ni inte glömmer kika in här även om jag befinner mig söderut?
 
Bilder: lånade från nätet
 Nu måste vi sätta fart här så vi kommer iväg i god tid, det är några ärenden kvar att hinna med på vägen...
 
Önskar er alla en härlig fortsatt augusti och hoppas solen vill skina lite på er också! 
Nu ska vi njuta ordentligt av våra t v å  sista semesterveckor.
Bye bye Sweden! 
 ♥

Kantarellpaj med Västerbottenost

Igår gjorde jag en smarrig kantarellpaj den blev makalöst god. Det började med att jag blev inspirerad av→Mirre då hon nyligen lagt upp ett recept på denna underbara paj gjord av "skogens guld". Tänkte att den här ska jag testa.
Jag ändrade dock lite i innehållet och gjorde den på mitt eget vis, och håll i er i hatten så god den blev! 
Svampen & västerbottenosten gav en sån spännande härlig smak och man vill inte bara äta e n bit av den utan gärna två eller mer :-)
 
Kantarellpaj med Västerbottenost
 
Pajdeg:
125g smör
3 dl vetemjöl eller grahamsmjöl
1 nypa salt
3-4 msk kallt vatten
 
Fyllningen:
500 g färska kantareller (före stekning)
1 gul lök
150 g riven Västerbottenost
3 ägg
2,5 dl grädde
1/2 dl mjölk
Salt & peppar efter smak
 
Gör så här:
Finhacka löken och bryn den lätt i en panna. Rensa kantarellerna och skär dem i mindre bitar, stek kantarellerna med löken tills allt vatten är borta. Ordna pajdegen och förgrädda skalet ca 10 min i mitten av ugnen på 225.C. Lägg ner de stekta kantarellerna & den rivna osten i botten. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk och kryddor, häll sedan över blandningen i pajformen. Grädda i mitten av ugnen 225.C i ca 30 min tills blandningen stagnat och fått fin färg. Färdig!
 
 Bón Apetit!

Jag ska fixa, jag ska göra, jag ska hinna...

Vi är på gång, här skall städas och packas, jag ska sola, plocka bryn, färga fransar och bryn, raka benen och bikinilinjen & måla tånaglar m.m. :-D 
Igår var jag till salongen och fick mina naglar i ordninggjorda så nu är de fina för några veckor framåt innan det är dags igen. Ett besök till frisören efter semestern är ett m å s t e. Står inte ut med denna fula utväxt som blir med en gång. Har även funderingar på att göra mig mörkare igen, vet inte om jag riktigt trivs helt i blond? Skulle kunna tänka mig en nyans av nogatbrunt och absolut inte jätte mörkt. Alla tycker olika. Vissa tycker jag ska färga tillbaka till mitt mörka de är vana att se mig i och andra gillar mitt blonda :-) 
 
Hur som helst tyckte jag inte att det var nån ide och fixa håret före semestern när solen ändå bleker och sliter på det. Något och se fram emot när jag kommer hem kanske? :-)
 
Nu måste jag fortsätta vidare...
Hörs ikväll alla söta!

Resfeber

Vi räknar ner och längtar, och resfebern börjar göra sig påmind här i huset. Har känt mig rätt cool och inte alls varit så där sjukligt nervös inför den kommande flygningen på söndag. Gillar inte att flyga! Men det ska bli så sjukt skönt med  t v å veckors semester i Turkiet och Alanya och packningen påbörjas lätt redan ikväll och under morgondagen :-D
 Idag har jag varit till Apoteket och handlat alla läkemedel och diverse krämer som skall med i bagaget. Det gäller och vara förberedd om något skulle tillstöta. Jag åker aldrig iväg utan Alvedon/Ipren, vätskeersättning, Dimor mot diarré, plåster, blodstillande vadd om en olycka väl skulle vara framme, Alsollösning osv. Självklart finns allt sånt där att köpa i Turkiet, men jag vill ha sånt som jag själv känner igen, sånt jag vet att vi tål och är vana vid.
Super tramsigt kanske men sån är jag ;-) 
 Förutom halva apoteket hem fann jag en hel del kläder på REA också. En soldräkt, en klänning till Emilia, en Everest höstjacka åt Melvin på Stadium bl.a. Köpte även tunna Basic bommulströjor och t-shirtar att skydda barnen med mot solens starka strålar på H&M och några tighta t-shirtar åt mig själv att skyla rygg och axlar med.
Vädret i Alanya idag är 35.C i skuggan, puh. Svettigt och olidligt varmt lär det bli men vi ska inte klaga.
Nu är det dags att knata ner i tvättstugan och hämta upp den sista tvätten som är på tork. Känns helt otroligt att vi ska packa och äntligen få åka iväg på söndag, dessutom få besöka ett nytt spännande land!
Barnen är förväntansfulla och har pratat om det dagligen de senaste dagarna :-)
 
Någon av er som har erfarenhet av Turkiet som resemål?

Morgonmys i soffan...

Åh så trött jag känner mig denna mulna kyliga morgon! Trots att det är semester så har vi sagt att vi inte ska sova alltför länge om morgnarna för att få ut det mesta möjliga av dagen. Men det kunde jag inte hålla idag. När vi väl vaknade blev det morgonmys med täcket och barnen i soffan framför Barnkanalen. Så gosigt och hålla om mina två och bara strunta i klockan eller annat. Vi lufsar runt i morgontofflor & nattlinne. Nu ropar frukosten i köket och sedan låter vi dagen ha sin gilla gång.
Under eftermiddagen ska vi grilla med några vänner så till dess latar vi oss :-)

Härliga Bäddnyheter för sängen...

Känner en stark lust till att förnya lite i sovrummet med lite ljusa höstnyheter. Har ledsnat på vissa påslakan vi äger och det ska bli skönt och inhandla lite nytt och rensa ut gammalt! De ska vara lätta och matcha med gardiner & färg, och just dessa två påslakan fastnade jag för. Trycket i tyget ger en skön känsla av harmoni. De är ljusa & neutrala och skulle passa mer än fin fint i sovrummet här hemma :-) Påslakanen finner ni →HÄR
 
Valet blir inte lätt & jag vill gärna ha båda, men...
 
Vilket tycker ni är snyggast? 
 
Kram ♥

Blixtar & dunder och magiska under...

 Regnet har stått som spön i backen hela dagen. Det har åskat, blixtrat och översvämmat i brunnarna ute, helt sjukt vad mycket regn det kommit, dock inga magiska under har väl skett bortsett från att en underbar vän återvänt in i mitt liv ♥ så roligt verkligen.
Det har väl egentligen inte gjort så mycket att regnet fallit ner utanför fönstret då vi ändå haft en mysig dag tillsammans med bästa Therese & Tindra. Vi har ätit en härlig lunch, fikat ute med ananaspaj och kaffe (medan det var en stunds uppehåll i vädret) och det har varit en hel del givande samtal som alltid med Therese.
Vi blev kvar längre än planerat och så är det väl när man har roligt :-) 
Bjuder på lite bilder från min Instagram Lyckligmamma →
 
Ikväll är älsklingen på stan med en vän så jag får glatt roa mig själv här i soffan. Det blir lite bloggläsning, och OS på tv i bakgrunden ett tag till innan det är dags och krama kudden. Ni då?
Kram

Projekt gästtoan-Nyans Quick Up tapet

God kväll mina raringar!
Det tog inte ens två minuter tills jag fann den tapet vi ska ha inne på gästtoan. Snabba ryck verkligen och
i n t e något vanligt förekommande :-) Att "välja" är svårt & något som kan ta väldigt lång tid, eftersom jag ofta får beslutsångest, det är alltså inte min starkaste sida. Kanske därför maken inte alltid gärna går med frun i affärer? Haha :-D
Det man kan säga är att valet av tapet kändes "helt rätt" ögonblickligen idag när jag såg den, Bingo!
 Det blev en Quck Up tapet från Nyans och tapeten heter Magnolia i bege, serienr:872 och kostar 190 kr/rullen på Bauhaus. Tapeterna finner du →Här.
 Längtar tills vi kan dra igång projektet. Just nu vet vi inte om det blir denna vecka eller efter semestern, vi får se. Alla saker är iaf inköpta så det är bara att sätta igång närsom.
 
Idag har det blåst kyligt nästan höstanvindar hoppas dock att vi får lite brittsommar i år då sommaren varit fattig på varma dagar. Jag & Emilia har varit till syrran en sväng över på middag. Maken och Melvin hade lite pappa och son tid och gick på bio och såg Ice age 4. Det har varit väldigt mycket på sistone och barnen har visat tydliga tecken på att de söker extra mycket uppmärksamhet, något som ibland är svårt och ge till 100% hela tiden när det är och varit extremt tufft på senaste tiden. Därför valde vi att dela på oss och göra saker med varsitt barn på varsitt håll och fokusera på bara dem under dagen.
 
Nu ser vi fram emot vår solsemester till Turkiet den behöver vi alla.
 
Hoppas ni haft en underbar dag ♥

Ingarö- En skärgårdspärla!

Precis som vädret brukar vara vid kustbandet har det varit idag dvs. strålande solsken och en gnistrande havsyta, en riktig fullträff med andra ord. Jag kände mig så f r i i själen där på bryggan dinglandes med benen ovanför vattenytan. Tänk vilka fina platser det finns här i Stockholms skärgård? Ingarö är otroligt vackert och grönt med vackra hus, privata småstränder och båtplatser här har jag aldrig varit tidigare men jag gillade vad jag såg och jag är glad att jag sett något nytt av vårt landskap och jag trivdes med känslan av att vara där. Det har varit en hyvens dag med tjoande glada ungar och mycket badande på den lilla stranden nedanför Ann-Kristin & Nils-Eriks hus, även om jag själv valt att stå med kameran på land och dokumentera det hela :-) 
 
Före lunch fick en vidrig geting för sig att sticka Emilia i fingret och mammas plutta var sååå ledsen ♥
Tur att det inte svullnade upp och blev värre än vad det redan var. Att svalka handen i havet gjorde gott.
 Nu är det dags att knyta ihop dagen och ladda batterierna för en ny dag, man vet a l d r i g vad morgondagen erbjuder ;-)
 
Hur har er dag varit?
Godkvällens ♥

Söndagsmorgon

God morgon alla fina.
Här har vi alla unnat oss en lång och härlig sovmorgon.
Idag är det en fin dag och vi hoppas på att solen & värmen är här för att stanna, då vi ska göra en avstickare ut till Ingarö. Min svärmors vänner Ann-Kristin och Nils-Erik med familj har bjudit in oss på lunch och grillning ikväll. Känns så underbart och ha roliga saker att ägna sig åt under semestern även om tråkiga dagar också är välbehövliga ibland! Känns bara så sorgligt att Asta inte längre finns och kan vara med oss,
men hon finns i våra tankar idag och alltid ♥
 
Nu väntar en stadig frukost familjefadern här har ordnat åt oss :-) 
 
Önskar er en fin och rolig dag. Kram

Galna familjen in action

Idag har vi i familjen spenderat några timmar tillsammans med min far och barnens morfar. Vi hade picknick på Golfängarna i Sundbyberg och det väckte så otroligt många minnen från när jag var liten och gick & tulta runt där i blöjan :-) 
Vi lekte i parken, spelade frisbee, & tog en runda i minigolf, jag och pappa delade en första plats ;-) Det fanns så många roliga saker i parken och våggungan blev en storfavorit och även vi gamlingar blev b a r n igen för en stund, så himla härligt! Det var nog länge sedan vi skrattade så mycket. 
Snacka om att morfar var helt slut när vi kom hem! Han kanske borde busa med barnen mer ofta? Haha. 
Hela dagen har varit helt sjukt galen och rolig. Den har bjudit på så många roliga "inputs" och jag har verkligen insett hur sjukt rolig min egen farsa är ibland, sådär så man nästan skämdes när man gick i skolan som ungdom och det man inte uppskattade då gör jag idag haha. Idag fick han ett nytt namn "den galne golfaren"!!!
Är glad att vi fick den här dagen tillsammans det har betytt mycket för oss alla på olika sätt.
Underbara lilla pappa ♥

Gammalt ut & Nytt in...

Det har flyttat in lite nya nyheter i vårt hem den senaste veckan. Jag & mamsen var till IKEA i onsdags och köpte nya krukor till sovrumsfönstret och även små plåtkrukor, lite nya krukväxter, ett par nya brudorkidéer, handdukar till gästtoan bl.a. Vid ett annat tillfälle hade jag vägarna förbi Lagerhouse i Nacka Forum och fann två nya pumptvålar och runda bordstabletter i turkost Ofcourse ;-) Det är min älsklingsfärg.
 
 Jag har funnit så mycket snygga saker i handeln så det kliar hårt i fingrarna, men man kan ju inte springa och handla allt man ser, eller kan man det? Haha.
 
Nu väntar kvällsmys för oss. Barnen har just somnat. Pyyyser. Puss & Kram

Renoverings projekten färdigställs

Ja och så var det dags att ta tag i projekten här hemma som måste färdigställas innan försäljning av lägenheten till hösten. Det har legat släpandes länge nu och ingen av oss har riktigt orkat ta tag i det då det varit lite mycket senaste året, men nu är vi lediga och måste försöka beta av det smått. Inga bortförklaringar längre...
 
Det är hallen framförallt som behöver göras färdig. Taklister och socklar över garderoberna i hallen skall sättas upp, och valvet in till köket skall målas vit, lilla toan ska få sig en lyster i form av vita väggar, fondtapet och ny toalettstol. I köket är det lite småpyssel ovanför spiskåpan kvar sen är det klart!
Lilla toan är dock inget prio ett! Hinner vi så hinner vi that's it! 
 
 Idag har jag iaf. lyckats beta av målningen av valvet in till köket. Det tog mig 1 1/2 timma att göra, så nu kan vi bocka av det på listan, wehoo. Handy woman right? :-D
På första bilden ser ni valvet bakom färgburken i skicket f ö r e färgsättningen och i den andra bilden resultatet e f t e r! Det blev så himla mycket ljusare. Tänk vad lite färg kan göra!
 Nu blir det ett besök till Fluggerfärg för att kolla ut en tapet att ha bakom toalettstolen på gästtoan.
Vi hörs ikväll! Kram

Porslin från "Matteus"

För inte så länge sedan fick jag nys om denna porslinservis "Matteus". Jag är frälst!
Jag fann den inne i en inredningsbutik och blev frälst. Den finns i flera olika kulörer och om man så vill kan man blanda mattallrikar och ansietter i två färger på bordet vid fina middagar etc. så snyggt! Det negativa är nog prislappen :-( Servisen är väldigt d y r och har man inte en fet pluska så lär det ta tid innan man har fått ihop en komplett servis! Jag funderar dock starkt på att börja köpa ett fat i taget var månad tills servisen är min för den är ju bara så fin...
Men så en dag i juni fick vi äntligen den första i samlingen av underbara Johan & Therese i present som Tack för att jag fotat deras bröllop i maj. Kanske en anledning att börja samla?
Uppläggningsfatet är turkos/petrol (min favoritfärg, hur kunde de gissa så rätt?) 40 cm i diameter och idag fick äntligen frukten inviga det!
Jag får en känsla av Edens lustgård när jag ser frukten ;-) 
 
Samlar ni på något porslin?

En bröllopsnatt i repeat...

God kväll out there!
Jag är mållös nästan så jag aldrig vill komma ur denna kärleksbubbla.
Jag finner inga ord över vilken underbar vistelse vi haft på hotellet igår & i natt. Den hade inte kunnat vara bättre. Det finns inget att klaga på  a l l t var verkligen helt p e r f e k t precis lika perfekt som den dagen vi gifte oss för två år sedan ♥
Rummet fantastiskt rymligt och högst modernt, utsikten utsökt, sängen ljuvlig & i bästa comfort, badrummet lyxigt och med rymd, hotellets övriga utrymmen och personal fantastisk, frukosten underbar, shoppingen på stan annorlunda och trevlig, middagen på restaurangen "Fridays" super,
och min älskade make helt underbar & perfekt! Vad mer hade vi kunnat önska oss?
Jag vet det kanske låter för bra för att vara sant, men det var så bra som det låter :-)
 
Fotade en del, men hade dock inte med mig kameran på stan. Därav bjuder jag mest på bilder från hotellet...
När vi klev in på rummet hade de ordnat en flaska champagne åt oss så lyxigt. Vi avslutade kvällen med ett härligt upptappat bad och sedan mös vi i sängen omsvepta i våra badrockar. Så avslappnande, rogivande och som sammet för själen. Jag är tacksam för det jag har och för att livet erbjuder dessa underbara stunder.