Fisk på grillen...

Idag har vi haft en underbart vacker dag över Stockholm. Lite färg i ansikte och på kropp har man fått. Tanka D-vitamin gör en gott. 
Apropå något gott. Idag grillade vi torsk i folie på grillen och det är nog första gången vi testar fisk på grillen då vi för det mesta grillar kött eller kyckling. Detta var något av det stora extra. Det smakade himmelskt och fisken smälte i munnen. Taste It!
 
Saffran och timjan torsk i folie
 
800g Torskfile
3 charlottenlökar
2 stora vitlöksklyftor
1 fänkål
10 coctailtomater
knippe färsk timjan
Lite örtsalt
Lite örtagårdskrydda
lite svartpeppar
Citronolivolja
 
Foto: © Copyright Lyckligmamma
 
Gör så här: Hacka charlottenlök fint, skiva vitlöken, skär fänkålen i strimlor, dela tomaterna, och grovhacka timjan. Dela fisken i 8 bitar. Riv av 4 stora ark folie och vik dubbelt. Pensla botten med rapsolja och lägg torsken uppepå (jag la två torskbitar i en). Peppra fisken och lägg över alla grönsakerna toppa med timjan, örtsalt och örtagårdskryddan. Ringla över citronolivolja. Vik ihop förpackningarna så att sky inte kan ta sig ut. Grilla i 15 min på grillen. Öppna förpackningarna vid servering och lägg en klick Gourmet cremefraiche med smak av saffran och tomat över fisken. 
 
Säger bara MUMS!

vill ha semester

Det har varit dålig uppdatering på bloggen. Jag har haft idetorka, inte vetat vad jag ska skriva om, saknat inspiration och lust. Ibland blir det bara så...
Ett litet brejk är kanske vad man behöver ibland helt enkelt.
Här hemma är det full rulle med altanbygget! Vi håller på att bygga ut den befintliga altanen ytterligare. Nästa vecka kommer nämligen vårt bubbel-spa-bad :-) Som vi längtat sååå efter!
När sommaren lyser med sin frånvaro (iallafall här i Stockholm) får vi lov och krydda vår semester med härlig avkoppling på altanen och bubbla dagar och kvällarna långa. 
 Foto: © Copyright Lyckligmamma
 
Vår semester har inte börjat än och vi jobbar ytterligare några veckor till. Det känns verkligen segt nu och hela kroppen skriker efter ledighet. Känner mig slut och oengagerad på jobbet.
 Tror vi är många som känner lika eller hur? 
 
Vi har inga planer över vår semester annat än njuta av ledighet och göra mindre dagsutflykter när det är väder för det. Annars tycker jag att det ska bli ganska skönt och bara VARA...med familjen, mitt allt mitt liv!
 
Har ni någraplaner över er semester?