Kärleken är förunderligt stark!

Jag finner inga ord för hur mycket du betyder för mig. Min kärlek till dig är obeskrivlig, så stark och så speciell. Ända sedan vi träffades för snart 12 år sedan visste jag att du var menad för mig, jag kände det så starkt det var skrivet i stjärnorna. Du ger mig lycka, du ger mig kärlek och du ger mig det liv jag alltid drömt om. Du är min. Du är en fantastisk make och far som alltid finns där för oss när vi som helst behöver dig. 
Älskar dig 

Hall renovering...

Nu kan vi äntligen pusta ut, renoveringen av vår lägenhet är äntligen klar. Det är ju tur att jag har en man som är händig :-) Vi har äntligen fått upp taklister i hallen och sockel ovanpå garderobsväggen och köpt en ny byrå (den andra brakade ihop) från Ikea. Skönt och inte ha något hängandes över sig nu när det närmar sig försäljningen av lägenheten.
 
Idag ringde mäklaren och meddelade att det finns en familj som är intresserade av en förhandsvisning. På onsdag ska de få komma och se lägenheten är det tänkt. Kanske får vi det vi vill ha för bostaden & kan göra en snabb affär? Skulle vara skönt på ett sätt. Vi får se hur utgången blir av det hela?
En öppen visning med budgivning har sina fördelar och kan ge mer men också vara en "nit" då bostadsmarknaden inte är den bästa just nu. Hmm svårt det där...
 Idag har vi varit till huset och träffat besiktningsmannen och haft genomgång av huset. Kan bara säga wow vi har verkligen hittat ett fint och välskött hus 
 
Nu blir det lite Bolibompa tv med mina två älsklingar denna måndag. 
 
Hoppas ni fått en bra start på veckan?
KRAM 

Gammalt & slitet blir som nytt!

 Tänk att ett slitet gammalt bord kan förändras till en vacker symbol efter lite omlackning?!
När min svärmor gick bort i somras var det mycket vi var tvugna att slänga men några få ting har vi också valt att spara.
Det här runda sidobordet valde vi att behålla för vårt framtida hus som nu faktiskt också plötsligt blivit sant. Jag bad maken om att lämna in bordet som tidigare varit brunt, solblekt och slitet för omlackning och uppiffning i modern stil. Jag ville jättegärna ha en gåva i huset efter henne men i en stil som skulle matcha vårt hem. Han gick givetvis med på det och här är vi alltså nu 2 veckor senare så glada åt det vackra bord vi nu äntligen fått tillbaka! Bordet har väldigt fina detaljer och de smala böjda benen gör bordet så charmigt ♥
Känns så bra att bordet nu hittat hem. Vi ska vårda det ömt med kärlek lilla svärmor ♥

Snabba ryck!

Tjingeling!
Här är det ännu en trökdag i grått, vått och rått. När kommer snön egentligen? Det är sjukt mörkt j ä m t fy tusan alltså. Jag piggar upp tankarna med huset och alla dess planer vi har för framtiden där framöver, det lyfter humöret en aning iaf. Ikväll åker våra älsklingar till mormor över helgen! Jag och älsklingen måste nämligen bli klara med det lilla som är kvar av vår renovering i lägenheten inför tisdag då de kommer & fotar. Det är snabba ryck nu som gäller.
 
Egentligen är väl stress det sista jag behöver, men det är ju något positivt som håller på och sker trots allt så jag får liksom "stå ut" lite! 
 
 Nu är det dags att starta dagen med lite fredagsfrukost på jobbet. Hoppas att ni får en fin dag! 
 
Kram 

Letar efter tapetinspiraton...

Svävar fortfarande på fluffiga moln efter husköpet, kan knappt tro att det är sant? Nyp mig jag drömmer väl inte?Just nu kretsar mina tankar kring renoveringen av sovrummen och vardagsrummet :-) Även om huset i sig är
i tip-top skick vill vi sätta egen prägel i vårt hus med våra färgval och val av tapeter. Har insett en sak för fjärde gången det är ett uppdrag som inte kommer bli helt plätt lätt! Det finns ju så många olika tapeter att välja mellan, hur ska vi nånsin kunna välja ut? Det är nog dags att börja nu även om inflyttningen bär av först i början av mars. Vill inte stressa, vill bara inspireras, välja ut några och känna efter vilka som känns rätt.
Åh jag älskar verkligen att boa in mig och inreda och nu inte minst i vår drömkåk!
Fy tusan vilken skön känsla det är ♥
Foto: Bilder lånade från Google.
 
Har ni tips på bra sidor på nätet med tapeter, färg och inredning? Dela gärna med er.
 
Några sidor jag gillar är:
 
 
Nu är det dags att pusta ut! Hoppas ni haft en toppendag trots den dystra årstiden.
KRAM ♥

Mina två konstnärer

Vaknade i morse med en overklighetskänsla shit vi ska flytta till hus! Känns så rätt! Jag har ju i ett tidigare inlägg lagt upp en länk till huset för er som varit nyfiken och velat kika, men eftersom huset nu är sålt är länken inaktiv och inga foton finns tillgängliga längre. Kan bara säga att huset är så charmigt och omhändertaget att det inte går annat än stortrivas i det 
 
Lyckan är t o t a l! 
 
Igår fick barnen pyssla lite med vattenfärg & fingerfärg under eftermiddagen. Emilia har varit hemma mån-tis med förkylning och halsont och då ville Melvin självklart inte vara på förskolan när han viste att vi skulle var hemma. Här i bild ser vi hur våra små älsklingar njuter av den kladdiga stunden tillsammans :-)
Idag blir det lite lunch med en god vän i centrum om ett par timmar, och jag måste dessutom verkligen ta tag i julklappsinköpen nu, så det blir nog till att kika lite på det innan jobbet väntar i eftermiddag.
Hur går det för er då, blir det några klappar inhandlade?
Kram på er denna onsdag!

Vi har köpt hus!

Gokväll mina finisar. Ledsen för min urusla uppdatering på bloggen nu blir det nya tag och skärpning!
Vi har haft fullt upp i helgen med ännu en helg tillsammans med min underbara vän Lena och barnen från Karlsborg. Vi fick med andra ord inte nog av varandra sedan helgen före denna och de kom tillbaka och gjorde våran helg perfekt! 
 
Idag är jag så överlycklig kan jag meddela vi har nämligen gått och blivit Husägare idag :-D
Tredje gången gillt Äntligen har vi funnit vårt drömhus! Nu kommer det bli lite stressigt framöver då vi i helgen måste bli klara med renoveringen av vår lägenhet då de ska fota på måndag och sedan blir det visning första helgen i december. Herregud kan inte fatta att huset är vårt! vi ska flytta till hus Weee.
 
Nu måste jag sortera mina tankar och smälta allt innan det är dags för sängen! 
 
Hur mår ni? Hur har ni haft det i helgen? 
 
Kramiz från en lycklig mamma 

Lite frånvarande jag vet!

Har känt mig extremt trött i några dagar, ja ni vet sådär trött så att man bara sitter och gäspar och ögonen nästan tåras av trötthet. Därav lite torrt på bloggen. Har heller inte orkat ta mig för något här hemma, allt står liksom still. Tror det är helgens bravader som påverkat mig med alldeles för lite sömn, men ack så värt det! Vi hade superkul och supermysigt på alla sätt och vis, men när en kvinna kommer upp i åren är man inte lika tålig som om när man var ungdom ;-) 
Någon som känner igen sig? 
 
Kom just hem från jobbet denna kväll och nu är det dags att sova för någon kväll måste jag ju ta igen mig.
Hörs imörn! Pözz

Ett känsloladdat avsked...

Att ta farväl är något av det jobbigaste jag vet!
Idag blev det ett väldigt känslosamt avsked vid Stockholms centralstation av Lena & Tilde då de skulle åka hem mot Karlsborg igen. Denna helg har somvanligt passerat med en sekund (det känns iaf. som det) men också bjudit på så otroligt härliga stunder av långa samtal ända in på småtimmarna. Det känns som om vi känt varandra hur länge som helst, vi är väldigt lika varandra på många olika sätt och vi trivs väldigt bra i varandras sällskap. 
 
Ja vi har a l l a faktiskt blivit våta i ögat idag...
Nu blir det en tidig kväll för vår del då vi bara fått i oss 8 timmar sömn sammanlagt denna helg, ögonlocken orkar knappt bära upp längre. God natt.
 
Hoppas ni haft en lika bra helg som vi! 
Kram 

Efterlängtade vänner och några glas vin...

Denna helg har vi ett underbart, kärt och efterlängtat besök från Karlsborg! Lena & Tilde är här över helgen för att umgås, prata minnen och lära känna varandra mer en den korta tid vi fick tillsammans i Turkiet i somras. Det känns fantastiskt kul att vår kontakt fortsatt och att vi nu blivit så goda vänner.
Igår blev en lång kväll och jag tror vi kom i sängs först 06.00 i morse! Snacka om att vi pratat och pratat hela natten & så många fina och förtroliga samtal ger en känsla av att vi skulle kunnat känt varandra hela livet!
 
Foto: Dagens äventyr från min IPhone.
 
 Idag har vi tagit med oss hela ligan mot Heron City här i södra Stockholm för bowling och arkadspel. Barnen har nu spelat och lekt massor. Det har varit så roligt för oss alla. Imorgon skall mina två finaste nykomlingar resa hemåt och det ger mig redan en känsla av olycka och en knut i magen :-(
Men vi ska redan nu planera in nästa d a t e som vi kan se fram emot :-)
Nu ska vi försöka göra den sista kvällen så härlig som möjligt och bara glömma bort allt annat med ett glas vin framför "Så mycket bättre".
Hur mår ni mina cybervänner?
 
Önskar er en mysig lördag! 
Puss & Kram

Ett hus att trivas i...

God kväll sötisar! 
Nu när barnen ligger i sina sängar och tvättmaskinen går varm kan jag för en stund äntligen slå mig ner i soffan och pusta ut. Mina tankar går mest åt huset just nu. Huset var precis som på bilderna väldigt hemtrevligt och inbjudande. Verandan så underbart fin och jag kan verkligen se mig själv och min älskade familj med en samling vänner på middag där på verandan. Såklart som med alla hus är det en del fix att göra, men huset känns rätt och maken är väldigt sugen på att fullfölja affären ;-) Vi är alltså på! Wehoo! Nu måste det bara bli vårt, tredje gång gillt? Åh.
 
Hur har er eftermiddag varit då? 
 
Melvin har varit huuur gnällig som helst under sena eftermiddagen och kvällen, inte sig riktigt lik! Hoppas bara inte att det är en ny förkylning på gång här. Hoppas inte...
 
Kram
 

Tredje gången gillt?

 Jakten på hus fortsätter även om marknaden inte har många intressanta objekt ute just nu! Vi har hittat ett som verkar högst intressant faktiskt och idag ska vi få komma på en förhandstitt! Nu hoppas vi på att huset är det vi söker. I nuläget är huset inte så jättestort men betydligt större än den ytan vi har idag! Huset har möjligheter i framtiden, vi kan bygga ut litegrann och/eller inreda delar av garaget och förrådet till ett stort allrum. Själva huset ser kanske inte det roligaste ut på utsidan, men vi ska måla om det och med tiden även resa taket så det blir ett lutande tak. Jag tror det kan bli bra så håll tummen för oss nu. 
Vill ni kika på huset gör detHär.
Vi hörs efter visningen. Kram

Hello Gurli follow me by Bloglovi'n...

Det här med bloggandet är mitt sätt att uttrycka tankar, drömmar och funderingar om allt och ingenting! Jag skriver här för min egen skull såklart! Mycket är för att kunna återblicka bakåt i tiden när jag så vill och om jag behöver det.
Men att blogga är ju också för er fina därute, och att få respons på det man skriver, fotar eller uttrycker sig är liksom en morot till att inspireras vidare, ett tecken på att det man lägger ner tid på även gillas av er andra! Det ger mig lusten & glöden av att vilja driva bloggen vidare kanske i en annan dimension...
 
Kom igen hur många är ni som kikar in här? Tror att det är fler än vad folk vill ge sig tillkänna! Skulle bli så tacksam om ni ville skriva någon rad så jag kan besöka er! Jag älskar att läsa andras bloggar och är duktig på att lämna spår efter mig just för att jag vet hur happy man blir av att folk lämnar respons, inte sant? 
 
Vill ni göra mig glad så följ mig på Bloglovi'nLyckligmamman
och lägg till mig så missar ni inte de senaste inläggen...
 
Har ni synpunkter på hur man kan locka till sig fler besökare och eller om ni har tips på hur bloggen kan bli bättre, intressantare, eller mer spännande att läsa så tipsa gärna om vad. Ingen blir gladare än jag :-)
 
Foto: en bild från i somras är vad jag ha tillgängligt just idag.
 Puss & Kram

Dagens blossiga spegelbild...

God kväll. Nyduschad och nytränad mama är vad ni har här! Fy sjutton så skönt det känns efteråt! Varenda muskel har fått jobba och det känns verkligen bra :-) Uthålligheten var precis som jag trodde lite vekare och jag blev fort trött, men körde på så gott jag kunde, jag är ju envis. Ja de blossiga kinderna får tala för sig själv ;-)
Nu måste jag göra min streching sen blir det lite gullegullgull med mannen som just kommit hem! Hoppas ni får en mysig måndagkväll. Tjingeling! 

Träning på schemat

Idag äntligen blir det ett pass på gymmet. Efter alla dessa virusinfektioner vår familj drabbats av den senaste tiden känns det skönt och komma igång igen. Får se hur hårt jag kan ta i idag, tror nämligen att det finns en risk för att energin ligger kvar i sparlåga, så en mjukstart även om viljan finns så får det duga. Något är bättre än inget?
 
Hur går det för er alla träningssugna eller icke träningssugna tjejer?
Det är dags att peppa varandra till en bättre hälsa och till mer ork i detta höstrusk?! 
Upp med hakan nu och häng på...
♥ 

Alla helgona helg

Dagens söndag har vi ägnat oss åt att åka till våra gravar och tända ljus och lämna kransar till våra änglar. Vanligtvis besöker vi gravarna ganska ofta men just denna helg känns extra viktig för den egna själen "att vi tar hand om de våra" även om de finns i våra tankar dagligen. För många glöms gravarna bort med tiden tyvärr, anledningarna kan såklart vara många men det är sorgligt och se ovårdade och vildvuxna gravar sånt gör mig så ledsen :-(
Tycker det är viktigt att våra barn får växa upp med detta, att det blir något som är normalt i deras liv! 
 
Foto: bilden i mitten högst upp är min döde bror, men på fotot väldigt ung. Han dog endast 27 år gammal.
 
Alla tänker & tycker vi olika kring hur mycket man ska involvera barnen i det som handlar om död och begravning, men för oss är ju det en del av livet, varför skulle de inte få ta del av det även om de är små?
Hur tänker ni kring det?
Idag var det Emilias initiativ att besöka kyrkan och tända ljus runt eldgloben det ville hon göra för farmor, låtsasmorfar och morbror. Jag saknar dom så mycket mamma även om jag aldrig träffat morbror. Trodde mitt hjärta skulle brista när hon sa så vår fina tjej. Jag älskar dig så in i norden unge! 

Jag ska bli "hockeyproffs" när jag blir stor...

Det är lördag och det betyder både jobb & kalas för min del. Halva dagen har redan gått och det är inte så långt kvar av mitt arbetspass, men sen ska det bli skönt och ta "helg" på riktigt om det så bara betyder en dag och den är d y r b a r! 
I kväll ska vi på barn-pankaks-kalas hos våra vänner vars son fyller 6 år, det blir nog en rolig upplevelse för barnen och pannkakor är en storfavorit hemma hos oss helt klart :-)
 
Lördagar består inte bara av jobbhelg för mig eller kalas och annat bus för resten av oss, det betyder också att lilleman ska på hockeyträning! Ja just det Melvin har börjat spela ishockey :-D Han är så förtjust att han d a g l i g e n går runt i sin hockeyutrustning här hemma. Det ser rätt lustigt ut med alla dessa skyddsdelar på denna lilla späda kropp. Haha. Mammas gullunge!
I veckan sa Melvin att han skall bli hockeyproffs när han blir stor! Jössenammen vilka ambitioner liten har, och ingen annan än vi skulle bli så glada för hans skull isf. You never know?
Går det att ta miste om hur mycket han trivs på isen? 
 Foto: halvbra bilder från IPhone i dagens ishall...
 
Hoppas ni får en fortsatt härlig lördag! 
 
Kramiz 

Det här med att vara ute i god tid...

Jag har år efter år sagt att jag ska börja köpa julklappar i tid men misslyckas alltid med uppdraget, men hörni i år för första gången har jag äntligen l y c k a t s hålla mig till planen :-)
Jag har börjat julklappshandla, och de första klapparna är nu inköpta & det ena paketet väntar jag med posten i mitten av november! Jag väntar dock med att slå in allt tills dess att jag är klar. Frågan är var sjutton gömmer jag allt så ungarna inte ser? Källaren? :-D
Jag måste få tipsa er om jättefina askar, boxar och presentpapper/snören/påsar m.m. hosLagerhaus där utbudet är stort! Varför bara ha julpapper om paketen med tomtar och skog på, när man kan ha roliga färgglada färger med ränder, prickar, mönster, enfärgat osv? Vi pratar väl om den moderna julen 2012 Haha.
Jag tänker nog ha en blandad kompott, jag gillar när de är olika och lite udda...
 
Foto: Lånad från Google
 
 Julen firas två gånger i år för vår del! Vilken lyx! Den 23/12 är vi hos min lillasyster med familj och har "lilla" julafton den blir lugn och stillsam. På julaftonsdagen åker vi till min storasyster med familj i Gnesta och firar "stora" julafton där vi blir en hel drös! Självklart vore min önskan att vi alla kunde sammanstråla för att fira tillsammans, men vi är en ganska stor familj där vi syskon vill olika och alla bor ganska långt ifrån varandra. Övernattningar med småbarn är inte alltid det bekvämaste och busenkelt som man tror, så vi har gemensamt valt att dela upp det på två...
Det funkar faktiskt det med ;-)
Älskar julen och julstämningen. Jag ser fram emot julbordet & gemenskapen. Jag är väl lite av en traditionsfast nörd! Att fira med familjen är superviktigt för mig!
Hur firar ni julen i år, har ni påbörjat er julhandling än?
 
Nåväl, efter en fullspäckad dag med städ, tvätt och härligt umgänge med syrran och barnen då de varit på besök hela dagen är det dags att krypa upp med maken i soffan och inta mysfredag! En repris av Fråga Olle vi missade igår passar fint ;-)
 
Puss & Kram på er finisar!