Earth Hour

Här sitter vi i stugan i mörkret och monterar en ny "Malm byrå" från IKEA vi inhandlat idag. Det enda som lyser upp är lite levande ljus och min laptop för den kan jag bara inte vara utan i en hel timme :-) Riktigt mysigt är det ändå med "Earth Hour" då det finns tid för lite a k t i v gemenskap med familjen.
Vi har ärligt talat tidigare varit dåliga på att delta i denna timme utan lampor, frågan är hur många som faktiskt gör det? Hur gör ni?



Hoppas ni får en underbar lördagkväll mina vänner ♥


Mingel, bubbel & härliga skratt

Uppdaterar så här mitt i natten & jag är trött, tröttare, och tröttast å borde sova vid det här laget, men jag är nyligen hemkommen från en trevlig 35-års fest här i krokarna. Själv avvek jag lite tidigare då barnen blev alltför trötta och behövde komma i sängs. Maken stannade kvar en stund till för att roa sig bland tupparna och får ta sig en taxi hem när det behagar honom ;-)
Här är de så tyst i huset och två älskade barn sover sött i sina sängar. Det finns inget skönare än att få komma hem och ta av sig klackarna, släppa ur håret från hårnålar och lockar för att krypa ner i sängs efter en helylle kväll!
Imorgon väntar en ny fullspäckad helg, men vi börjar morgondagen med ett lugnt tempo, en sak i sänder!
Nu väntar sängen. God natt mina vänner ♥

Nu och föralltid

I tisdags den 27 mars firade jag och älsklingen 11 u n d e r b a r a år tillsammans och nu har vi varit gifta i lite mer än 1½ år!
När vi träffades 2001 visste jag att hjärtat hittat rätt. Jag visste att det skulle bli Vi. Där stod han snygg och ståtlig och väntade, min älskade underbara man.
Så många år så många minnen och så många år kvar att njuta av!

Älskar dig mest av allt ♥




Nygräddade wofflor

Wofflor är en fröjd, otroligt gott & en storfavorit hos barnen! Den glider nog ner i dom flesta magar skulle jag tro? Idag passade vi på och inviga vårt nya woffeljärn då jag och Melvin även idag varit hemma för att kurera oss. Emilia fick wofflor till mellanmål efter skolan, vilken onsdagslyx! Nu blir det mys i soffan.

 


Några dagars sjukstuga

Virus har nått vårt hus! Både jag och Melvin har åkt på en förkylning i söndags. Melvin har dessutom krupphosta vilket inte brukar vara ovanligt för hans del när han blir förkyld. Idag är vi iaf. på bättringsvägen *phu*

F ö r d e l e n med att vara hemma ibland (om det nu kan kallas okej att vara sjuk) är om man e n s orkar ta för sig något så blir en del sysslor gjorda, ja sånt som hade fått vänta i bästa fall till helgen.
Idag tog vi oss ut en sväng till centrum och köpte oss nya gardiner till köket. Det blev dessa underbara hissgardiner med knytband från Tyr & Kök som jag tidigare i förra veckan spanat in. Jag blev jättenöjd med resultatet! De är så härligt luftiga, charmiga & texten så underbart fin.




Har ni städat fram vår & sommaren?


Vårdagjämning

Då var det dags att gå mot sommartid! Hur underbart känns inte det? Ni har väl inte glömt skruva fram klockan?
Att veta att de lider mod ljusare tider är underbart, det ger mig liv och lust.
Idag har det dock inte känts som om sommaren är särskilt nära. Det har blåst ganska kallt och väldigt mycket, men solskenet har stundtals strålat sig genom molntäcket & under eftermiddagen har solen varit riktigt varm.

Upp & hoppa! Vår morgon startade 5:30 i morse. Egentligen borde det vara k r i m i n e l l t och kliva upp så dags, men just idag, just denna helg när det är vårdagjämning då vi får en timme mindre sömn så hade Emilia Trupp Cup i gymnastiken!
De var femton grupper från 8 olika klubbar och ca 300 barn som var med och tävlade om medaljen! De var alla så duktiga och jag tyckte att poängen låg mycket jämt mellan vissa grupper. Det blev GULD för Emilias klubb Tyresö GF men ingen medalj för hennes grupp, tyvärr. Den andra gruppen från Tyresö GF vann. Vi är dock väldigt stolta över att Emilia hamnade på en 4:e plats och att klubben tog guld!
Det var ju trots allt första gången de tävlade på riktigt och av 15 grupper är en 4:e plats inte en så illa placering? Emilia var dock väldigt ledsen och hade svårt att hålla tillbaka tårarna. Mammas ♥



Mer vårsol och värme får vi njuta av i veckan har meteorologerna lovat, så ut i solen och skaffa er gratis D-vitamin är mitt tips.

Kärlek & respekt ♥

Ett rosa paket med guldiga snören

Idag är det i n t e vilken dag som helst, det är dagen då vår dotter såg dagens första ljus för exakt 9 år sedan! Där låg vi på BB i Huddinge, Stockholm med Emilia på bröstet & inte ens för en sekund kunde vi släppa blicken om denna vackra varelse vi skapat tillsammans, vårt hjärta ♥



Vårt lilla födelsedagsbarn!
Ja det är svårt och förstå hur åren bara kunnat rinna iväg så snabbt? Vår flicka börjar onekligen bli en stor tjej och nu för nionde året i rad!
Vi väckte henne med sång och paket i soffan i morse. Hon har längtat så efter den här dagen och hann upp före oss i morse trots att vi gick upp före sju :-) Förväntansfullt öppnar hon sina paket och blir glad över Top Model pysselboken hon önskat sig och kläder. Hon hoppades naturligtvis på en gitarr också, men det roliga är att våra vänner faktiskt gått och köpt henne det i present, men än så länge vet hon inget om detta. Vi har köpt en väska att skydda gittarren med och instrument som stämmer in den i rätt ton, men detta kunde vi ju alltså inte överlämna idag med risk för att avslöja överraskningen av M&P.
Imorgon ska hon äntligen få den & hon kommer bli så lycklig! Det blir nog svårt att hålla en tår bort ifrån ögat.

Idag har hon haft en liten "tjejmiddag" här hemma med sex nära kompisar. Jag fick äran att vara verdinna ;-) Mannen och sonen flydde huset för en "pappa o son kväll" medans vi tjejor Rockade loss med Taco, godis och snacks! Halv nio var det dags för alla små frön att lämna festen.
Emilia är nöjd, mamma är glad, och grabbarna likaså. Bättre än så här kan inte kvällen avrundas.

Nu är det dags att inta plats med älsklingen i soffan framför filmen Nyckeln till frihet
Hoppas ni får en trevlig helg!


Musikintresse

Att spela instrument var något som alla i princip gjorde när jag själv gick i småskolan Åk 1-6. Det var framförallt gitarr, klarinett, fiol eller piano som var poppis då. Minns ni? Efter skoltid kunde vi alltså gå på pianolektioner i skolans klassrum med en privatlärare. Jo det minns jag så väl. Jag har dock aldrig spelat instrument själv trots att jag har en musikalisk far som kan. Den genen har visst inte hittat till mina blodbanor :-)

Men gener som vi alla vet kan ju hoppa över i generationer vilket det verkar ha gjort i vår prinsessa. Emilia har funnit ett nytt intresse som hon verkligen brinner för, och då menar
jag v e r k l i g e n brinner!

Hon pratar ofta eller jämt om att hon så gärna skulle vilja lära sig spela gitarr! Hon vill ha en egen gitarr och det önskar hon sig nu när hon fyller år det hävdar hon bestämt. En envis vilja som en vädur har vår tjej. Hon har nu ett flertalet gånger fått pröva & öva på vår goa vän Mattias gitarr när vi träffats, vilket sker ganska ofta. Hon liksom glittrar till i ögonen av lycka när hon drar sina små fingrar genom strängarna.
Hon är nog familjens blivande gitarrist ♥




I förra helgen erbjöd Kulturhuset här i vår kommun på ett "öppet hus" för skolbarn att prova på olika instrument. Perfekt tänkte vi & gissa om någon blev lycklig :-)

Hon provade säkert på 10 olika och några av dom i bild! Blåsinstrumenten kom hon fram till att det inte verkade vara hennes grej. Piano var kul, men återigen kom hon tillbaka till det här med gitarr...

Vi har kollat upp en privat musikskola här i vårt område. Trodde då aldrig att gitarrlektioner skulle kosta så mycket! En termin 2500:- Men om det här är det hon verkligen vill göra så ska hon få det. Vi ska vara glada att våra barn hittar intressen där de kan utveckla sina sinnen och växa med. En mardröm hos oss flesta föräldrar är väl att ens barn ska hamna snett i samhället och driva runt rastlösa & inte ha något att lägga sin energi på?


Uppmuntra till utveckling och kreativitet så kommer barnet att finna rätt!




Bilinbrott

Nu är vi rätt less på dessa idioter som härjar fritt & inte kan låta ens ägor vara ifred!
I natt hände det som inte fick hända, någon har brutit sig in i vår bil! De har vandaliserat under huven på våran Passat och skadat kablar så blinkers inte fungerar, pillat sönder någonting vid motorn då plastbitar låg slängda på marken. Låset till förardörren är totalt paj. Lacken på bilen repad. Kul i jul! Ja ni kan ju tänka Er hur glad min man var i morse när han skulle till jobbet? Men vem gör så här?
Vi är inte osams eller fiender med någon heller...
I höstas blev vi slangade på två fulla tankar med bensin för à 1000:- Tyvärr är den parkeringen vi stå på inte den mest belysta av dom alla och det är väl lummigt nattetid. Inget bostadsrättsföreningen kan göra så mycket åt i nuläget. Vi står i kö till garageplats men det är flera års väntetid! hur mycket ska man stå ut med?
Så irriterande och ledsamt. Det är ju tur att vi har helförsäkrat bilen, men man betalar ju en onödig kostsam självrisk oavsett!
Nu blir maken u t a n bil i flera veckor framöver och Gud vet vad notan slutar på :-(
Hoppas han kommer kunna använda sig utav firmabilen under perioden vi står utan den.
Det värsta är att det är omöjligt att få tag i dessa som orsakat detta. De får springa fritt och åsamka andra problem, huvudvärk och dyra kostnader! Vem ger dom rätten till detta. Är så in åt skogen ilsken just nu.
Nu blir det att försöka sova lite...om det går i detta upprörande tillstånd.
God Natt alla rara läsare, kärlek & respekt! ♥

Plask i badhuset

Jisses så slut jag är efter gympasset! Maken har fullkomligen kört slut på mina axlar & ben i benpress, skivstång och hantlar *Puh* men det känns väldigt skönt så här efteråt :-) Varenda muskel har jobbat.
Jag har åstadkommit något bra och äntligen tecknat "gymkortet". Nu är det bara att träna obegränsat.

Igår var vi till simhallen som lovat tillsammans med barnen, en kompis till Emilia och våra vänner M&P och deras två barn följde med. Det blev mycket skratt och lek under dessa två timmar. Jag som inte motionsimmat på år och dar tog tillfället i akt och gjorde det. Hela 20 längder (500m). Blir lite stolt över mig själv faktiskt.
Det här med beach 2012-2013 går jag seriöst inför *ler*



Nu är det soffläge för min del, kroppen behöver återhämta sig & en härlig ryggmassage som utlovats av min älskade make väntas ♥

Hur har er dag varit?

Hoppas ni får en mysig kväll, Kram.


Tränande mellanbarns föräldrar

Vad nu då? Här faller snön utanför vårt fönster! Fy sjutton! Kan känna att jag med gott samvete kan hålla mig inomhus och göra annat. Inget viktigt jag missar direkt. Blir nästan bedrövad...

Nåväl vi byter samtalsämne till Appar! Har hittat en f a n t a s t i s k App från App Store där jag kan fixa mina IPhone foton i söta collage som jag fick en fin kommentar för tidigare. Den har gjort att jag gärna fotar med mobilen när jag inte orkar släpa på min stora Canon.
Appen heter "Frametastic" och den är vad den heter helt fantastisk!
Så det var mitt tips till er som inte har hittat den ännu :-)

I skrivande stund är jag på jobbet och just nu är det lugnt i stugan. Slutar om 1 1/2 timme!
Ikväll ska jag och älsklingen träna på gymmet ihop, och det är ju bra att gymmet erbjuder barnpassning så vi kan få möjligheten att göra det. Våra barn är nu så pass stora att de kan roa sig själva tillsammans medan vi tränar. Ja det är nog en av dom underbara fördelar med att inte ha pytte-små-barn längre även om det inte handlar om att få frihet någon jätte lång s t u n d!
Ja ni nyblivna småbarnsföräldrar vet ju säkert hur krävande det är och hur lite "egen" tid man har i början och så är det för några år framöver, ja en ganska så lång tid framåt i tiden utan att överdriva.
Ibland är jag väldigt sugen på en liten bebis till i vår lilla skara, men när jag tänker på hur fattig sömnen, friheten och hur drabbad ekonomin blir & vad man måste gå igenom ännu en gång, känner jag mig nog rätt NÖJD med våra två ♥
Det är så mycket mer vi vill uppleva tillsammans med våra två barn, som är prio nästa. Det stundas husköp, resor, och annat inom vår snara framtid!

Hoppas ni får en fin eftermiddag Puss & Kram ♥

Härliga Vårnyheter

God kvällen! Nyss hemkomna från en mysig kväll hemma hos våra goaste vänner M&P ♥ 

Vi sparkade igång lördagen tidigt imorse med barnens aktiviteter (Gymnastik+Bollskola) som alltid varje lördag. Ingen sovmorgon här inte, iaf inte om man vill sova längre än till 8.30 :-)
Vårvädret kändes som bortblåst? Luften kall trots sina plusgrader, solen täckt av tjocka gråa moln och blåsten stark så bilen förflyttades i sidled stundvis på motorvägen. Ska det vara så här rått ute får nog vårjackorna allt vänta ett tag till där nere i källaren...
 
Medan Emilia var på gymnastikträningen och Melvin på bollskolan passade jag på att åka iväg till Tyresö centrum en stund. Lite egentid. Det har äntligen kommit in en del vårnyheter både i inredningsbutikerna och i klädbutikerna.
Fann några favoriter, och jag kunde ju inte hålla mig ifrån att köpa
"någonting" men kunde inte köpa "allting".
Köpte mig två spetslinnen (bild), och ett par svarta finjeans på H&M 299:- Materialet i byxorna kändes nästan som en oljerock i kvalitén och det skiner en aning om dem, känns det igen? De hade söta detaljer som dragkedjor i guld som skulle se ut som fickor fram (se bilden) och chinosfickor på rumpan. Jeansen sitter skönt som tusan och är slimmade hela vägen längs benen. De passar superfint till mina nya stövlar jag köpte nyligen på BIANCO. Jag bara älskade dom!



Dessutom hade dom fått in de söta ballerinaskorna i olika färger och varianter. Härliga Sjalar i spets och mönster i pastell och snygga koftor fanns också. Köpte dock inte skorna eller koftan denna gången.



Nästa stopp blev inne hos Tyr Hem & Kök! Där blev jag ju tokförälskad i allt ♥
Hissgardinerna planerar jag att köpa till köket efter lön. Gillar ljusa gardiner som släpper igenom ljuset från fönstret. Dessa var inte speciellt tunna men en känsla av linne i strukturen. Så vackra verkligen.
Smakar det så kostar det ;-) Ja för de är ju inte gratis precis, prislappen 379:-/st.

Nu ska här piffas till i hemmet inför vår & sommar!

Hoppas ni haft en underbar lördag! Kram.


Sommarklänningar

 Snart närmar sig sommar & tiden går ju snabbt har jag märkt- alldeles f ö r snabbt ibland. Men en årstid som sommar önskar jag att man kunde trycka på knappen "stanna" och för mig ha sommar året om.
Sommarplaggen ekar tomt i garderoben och där behövs fylla på lite sommarnyheter, och det gäller att börja i tid. Fann dessa söta klänningar hos Ellos och enligt mitt tycke är de sockersöta och till bra pris.

Tror jag ska beställa hem båda och prova plaggen. Är de verkligen så söta som de ser ut?


Fresh Spirit 349:-

JSFN 299:-

Idag är det äntligen helg och det ska bli så skönt med lite ledighet även om den blir kort. Lite längre sovmorgnar än till 5.30 är värt varenda minut, timme och sekund!

Nu ropar kudden. God Natt vänner ♥


Craving A la Cappuccino

Nu när lugnet nått vårat hus och barnen är badade & nerbäddade, är det tid för oss att andas ut efter en lång arbetsdag. 
Maken och jag ser på "Biggest Looser Sverige" och jag dricker min dagliga C r a v i n g- Capuccino från Gran Arom. Kom över denna burk på Lidl av en slump en dag när jag åkte med jobbet och handlade & den är ju makalöst god ihop med varm mjölk! Smaken är mer choklad än kaffe, och funkar bra för den som vanligtvis inte dricker svart. Testa :-)



Även denna vecka har rusat förbi med Marathonsteg och imorgon eftermiddag kan vi äntligen välkomna helg! Det är min jobbfria och det innebär att vi har en del mys inplanerat för barnen, vi tänkte ta oss en tur till simhallen under söndagen vilket barnen ä l s k a r ♥
 


Trögstartad

Tjingeling! Tänka sig att man fått ännu en dag med strålande solsken på himlen, underbart! Känner mig fruktasnvärt seg & trött från gårdagens träning, den måste ha sugit krafterna ur mig. Känner mig nästan lite som en kokt spagetti. Känner att jag har svårt och sparka igång dagen så här långt. Vet inte riktigt vad jag har lust till och göra och inte göra. Åka och tvätta bilen? En tur till centrum? IKEA? Städa?
Åh jag vet inte alls. Jobbigt.

En sak e säker iaf. jag måste in i duschen och klä på mig sen kanske jag kan komma fram till något!

Vad har ni för planer idag?




Nypremiär

Sagt & gjort, idag har jag ä n t l i g e n raserat muren och vågat iväg till gymmet!
Det var inte så "pinsamt jobbigt" som jag föreställt mig. Det var rätt lungt på folk där just då också.
Malin som skulle instruerat mig var inte tillgänglig så en vänlig Niklas hjälpte mig istället. Jag började med att värma upp på bandet i 10 minuter, och fy sjutton vilken dålig kondis jag har, det är ju skrämmande för en sån ung och smal tjej som jag egentligen? Trodde att jag var i bättre form än så här!
Det kändes iaf. skönt efteråt.

Jag provade på en träningsform som kallas Kinesis. Då tränar man både, balans, styrka och smidighet, ja en blandnig av pilates och styrketräning kan man säga. Urskönt! Fokuserade på armar och överkropp idag och nästa gång blir det fokus på rygg, rumpa & ben.
Om jag ska teckna gymkort? JAAA :-D

Nu känner jag mig pigg och fräsh och har fått en dos positiv energi, om det sen är en ren och skär inbillning vet jag inte men det är iaf en underbar känsla i kroppen ♥ 



 Imorgon jobbar jag kväll och har inte några direkta planer för förmiddagen, ska sova på saken så får vi väl se vad dagen erbjuder? Sov gott mina fina där ute. Kram.


Orolig sömn

Just nu sover jag som en k r a t t a, & det har jag gjort två nätter i rad! Är verkligen urless på det. Känner mig vare sig utsövd eller i form på dagarna, och det känns som om jag bara går runt och gäspar på jobbet. Tror det är lite väl mycket i huvudet just nu som cirkulerar & hjärnan bearbetar det hela på högvarv nätterna igenom, eller? Jag drömmer om de mest skummaste drömmarna, från att vara på ett ställe i drömmen till att plötsligt vara någon annanstans, men ändå går historien ihop?
 Lustigt hur hjärnan tolkar intryck och kokar ihop fantasier.

Orka en natt till utan någon vidare sömn? Då blir jag galen...
Det är ju tur att jag har min älskade bredvid mig när jag vaknar upp om natten och behöver trygghet ♥



God Natt Alla!
            


Det eviga pusslet

Å så var denna helg till enda.
Igår chillade vi framför "Mello" (som alla andra kallar Melodifestivalen numera), med godis & kakor till barnen eftersom vår älskade lillkille inte är någon godisråtta. Tända ljus och filtar uppkrupna i soffan det är m y s det!

Jag är överlycklig över att Loreen vann ♥
Det är för första gången som ett bidrag fångat mitt hjärta så hårt! Låten har känts så rätt redan från början, och jag har aldrig tvekat en sekund över att Euphoria skulle kamma hem storvinsten.
Det var skrivet i stjärnorna!



Imorgon är det dags att vända blad och påbörja en ny arbetsvecka. Snacka om att ekorrhjulet rullar på dag ut och dag in. Skönt med rutiner, men ibland blir det lätt lite enformigt och långrandigt.
Ibland tänker jag "Är det så här mitt liv är menat att vara" att allt bara ska gå på rutin? Jo förståss, livet är inte som en rosa tråd rakt igenom, vad hade jag förväntat mig av att leva ett familjeliv ;-)
Det gäller verkligen att fånga upp det där lilla extra i vardagen och ta vara på det. Vi brukar vara duktiga på att lyxa till det ibland, antingen hittar vi på något skoj med barnen sånt som vi vet att dom uppskattar, och sen så tar vi en helg barnfria och rår om varann med en hotellövernattning, spa dag, restaurang och bio eller bara lyxa till det med en god middag på hemmaplan etc.
Som f ö r ä l d r a r behöver man ladda batterierna emellanåt för att orka.
Missförstå mig inte nu, jag älskar att vara mamma och fru trots ekorrhjul ♥

Livet är bara bra pussligt.


Spring feelings

Jag har v å r k ä n s l o r!
Fick en sån där underbar känsla av vår i luften när jag kom utanför porten tidigare idag. Himlen var klarblå på sina håll och flera plusgrader när jag sakta gick mot bilen. Det kändes inte ens kallt ute. Det är så skönt att inandas denna vårluft. För ett ögonblick fick jag även sällskap av ett V format tranfölje i det blå, kanske på väg hem från sydligare delar vad vet jag? men så vackert... 
Passade på att fota några blå foton från min Iphone och fånga upp de vårkänslor dessa dagar ger mig.
Känner mig glad åt livet och att energin sakta på god väg är tillbaka.




Kom Iform

Det är precis vad jag behöver göra "komma i form" ♥

Nästa vecka börjar mitt sunda NYA liv, närmare bestämt på tisdag!
Efter dagens samtal har jag en inbokad träff med en Malin på gymmet Iform som mer än gärna vill instruera mig i alla maskiner och omkring i lokalen. Känns bra.

Efter två graviditeter signalerar kroppen på att få komma tillbaka till muskulatur och spänstighet som den en gång var. Att vara smal är inte alltid ett tecken på att man mår bra! Hjärta, hjärna, kropp & själ behöver hitta balans. Det känns underbart skönt att äntligen ta tag i detta som legat mig hack i häl och gett mig dåligt samvete för att jag inte prioriterat min hälsa & kropp. Men jag antar att det så verkligheten är ibland? Man förtränger gärna sånt man aldrig tidigare behärskat? Det tar emot och motivationen blir nedsatt när man inte har en aning om vad som väntar en?! När jag var yngre höll jag mycket på med hästar & Ridsport, gym var lixom inte MIN grej. Jag har aldrig i mitt liv gymmat eller tränat inför instruktör som Aerobics, Yoga eller liknande. Tanken är ovan, men nu blir det ändring på det.
Någon gång ska väl bli den första!

Vad tränar ni?




Föräldrafrukost

Å vilken mysmorgon vi hade igår när dagis bjöd oss föräldrar tillsammans med barnen på föräldrafrukost! Man blir ju så glad i hjärtat av att se ens barn lysa upp så när de stolt har sin mamma eller pappa intill sig för inta en härligt god frukost på dagis. Melvin sprang lugnt och lekte och skulle visa både det ena och det andra och bad mig att fota honom tillsammans med hans kompisar i bygghörnan :-D Mammas stora pojke. Det är så underbart med denna tid när barnen fortfarande är små men ändå så stora att man kan diskutera med dem. Jag vill bara stanna tiden nu och föralltid ♥