Morgonchill

God kylig morgon! Sitter här i soffan och försöker välkomna dagen. Solen skiner i alla fall, så någonting positivt blir det nog av denna dag! Tar det lite chill innan skolan börjar i eftermiddag. Har bara en lektion så det blir skönt och imorgon är det inga lektioner allsschemat, men dock självstudier såklart! Det kommer man aldrig ifrån, det finns alltid något att läsa och plugga. 
Igår var jag på intervjun för praktiken. Det gick som smort, men får dessvärre veta imorgon om jag får möjligheten att praktisera hos dem eller ej. Det var nämligen fler som sökt praktik där. Avskyr konkurrens! Hoppas min motivation, ambition och personlighet väger tyngre
Det är bara till och vänta...
 
♥ Kram 

Snart kan det bli verklighet

Jag är så nervös, och jag ska berätta. I förra veckan mailade jag mitt CV, personligt brev och även en bilaga med min utbildnings innehåll alltså beskrivning av mina kurser till en redovisningsbyrå här i stan. Jag letar ju praktikplats till hösten och hoppades alltså på en respons därifrån då företaget verkar bra! Dagen efter mitt mailutskick fick jag först ett svar om att de mottagit min ansökan, men inte hade gått igenom den och om det blev aktuellt för en intervju skulle dem höra av sig. 
 
Okej tänkte jag det lät ju inte som loppet var kört...än...
Redan lite senare samma dag återkom de igen om att jag blivit kallad till intervju som är förlagd till imorgon!
Hoppas innerligt på att jag får praktik där och sedan ett fortsatt samarbete efter jag blivit klar med studierna. Har på känn att detta kommer gå bra, då jag kan tala för mig själv och är väldigt social och trevlig. Dem flesta brukar gilla min självsäkerhet (även om inte jag anser mig själv som självsäker) att jag är öppen, ambitiös och lyhörd :) 
 
Så nu sitter jag här dagen före och är toknervös! Gah! 
 För övrigt regnar det och är ruggigt, så ruggigt att jag fryser hemma trots filt och tofflor i soffan. Snart är det dock dags att åka till skolan och ha dagens första lektion i redovisning/företagsekonomi. 
 
Ikväll väntar föräldramöte kl.18:00 på skolan för Emilias del, och lite plugg för mig förstås. 
 
Hoppas ni andra får en fin dag och slipper det gråmulna som vi.
 
♥ Kramen 

Helg & Fredagsmys

Sommaren har toppat med sina soltimmar och supervärme, men plötsligt kom höstvindarna och mörkare tider gör sig påmind. Det underbara med hösten är då man inte kan skämma bort hemmet med för många levande ljus, det går helt enkelt inte. Måste förbi ikea och köpa in en drös sånna. En mysfilt i soffan framför alla roliga tvprogram som väntar under hösten! Så härligt. 
Programmet "Så mycket bättre" ser jag väldigt mycket fram emot. 
 
Idag har vi välkomnat mysfredag med sällskapsspel tillsammans med barnen. De fick självklart välja och valet blev Tjuv och polis, har inte spelat det på 100 år! Riktigt roligt, barnen nöjda, och det räcker för och göra mitt hjärta varmt. Mina älskade troll ♥
 
Imorgon blir det släktkalas för lilla Morris som fyller 2 år, en riktig liten charmör det där ;) 
Barnen tycker så mycket om honom så kalasigt värre lär det bli...
Ska försöka fota lite och bjuda på lite bilder. 
 
Nu ska jag ta med min älskade man och kura ihop mig hos honom och somna intill som en prinsessa! Det är dags att välkomna natten! 
 
 Pözzzz på er 

Hönsmamma och rutiner

 
Då var det dags att lägga sommar och sommarlov bakom oss för denna gång. Vi har återgått till rutiner vilket är ganska skönt och barnen började skolan igår. Vår älskade 7-åring i första klass och Emilia i 5:an! Var tog tiden vägen? De börjar växa ifrån oss våra gosungar. 
 Det här med att ha lite större barn är ju på gott och ont må jag säga. Skönt att allt blir mer fritt man är inte lika bunden till att vara med dem hela tiden. De leker ute, cyklar till kompisar själva, kan vara ensamma hemma en stund så vi tex kan åka handla och göra ärenden. De sover längre om morgnarna och inga vakna nätter, och det är ju skönt! Men ändå kommer jag inte ifrån att de samtidigt växer ifrån en, frigör sig från en och det är hjärtskärande. Jag kommer nog alltid vara en "hönsmamma" vilja ha kontroll och se till att de får det bästa här i livet.
Om det gick hade jag velat stoppa tiden NU!  
♥Älskar er så det gör ont mina gullungar ♥

Summering av vår sommar och semester

 
Gokväll alla godingar! Jisses, det var länge sedan jag uppdaterade här nu. Vet inte var jag ska börja berätta? Vi har hunnit med massor denna sommar och kan säga att utan dessa 11 veckor jag haft sommarlov hade vi aldrig blivit klara med de projekt som vi satte upp! Känns väldigt skönt och är megastolt över denna sommar och allt vi åstadkommit. Vädret har varit fantastiskt trots gula och torra gräsmattor, men vad är en sommar utan sol & bad?
Det har helt enkelt varit en SUPERSOMMAR!

Vi har först och främst fixat en del på huset och det har väl tagit upp halva tiden av sommaren sedan maj. Det var dags att måla om huset och slipa upp verandan på framsidan som var stickig och fnasig och mörk av gammal olja. Från ett förskräckligt blått hus har det blivit till ett grått med vita knutar. Så snyggt! 
 
 Vi har också varit på semester i Finland och Polen och träffat båda släkterna. Vi var bl.a. på bröllop i Polen då min kusins dotter skulle gifta sig. Har inte träffat mina kusiner och övrig släkt på minst 15 år, så det har varit underbart kul och återförenas tillsammans med min familj de aldrig träffat. Glad att våra barn fått se mina rötter. Efter fem dagar i min hemstad Stettin åkte vi vidare till polska kusten och turistorten Sopot för några dagars solsemester. Där mötte vi även upp våra vänner och deras barn för härligt umgänge resterande dar innan vi återvände hem till Sverige igen. Det var en upplevelse att se Polen ha så fina stränder och turistigt, inte riktigt vad jag är van vid, men blev positivt överraskad. Kan varmt rekommendera solsemester till Sopot för alla barnfamiljer. Prisvärt, billigt och riktigt bra!  
 
Nu har skolan dragit igång igen och denna termin ser ut att bli tuff men betydligt roligare eftersom man nu förstår vad det är man lärt sig. Vi bygger vidare de kunskaper jag nu sugit åt mig inom ekonomi och redovisning. Praktik väntas i november så det ser jag också fram emot. Kan knappt förstå att jag är klar till jul! Tiden har gått så fort :)
 
Sommaren börjar lida mot sitt slut det känns i morgonluften, men ännu finns det några fina varma dar kvar att njuta av så ha det bäst!
 
Hur har ni haft det i sommar? 
KRAM