Lite morgonsnack-god morgon på er!

Det var med en envis jäkla förkylning man åkt på! Hur länge ska man dras med skiten? Känner mig inte ett dugg bättre idag, åhh och jag som måste jobba ikväll.
Maken är också hemma och känner sig halvt som halvt. Nu lämnar han lilleman på förskolan sedan väntar en mysig frukost för oss andra. Melvin skulle iväg med dagis ut till friluftsområdet "Trolladan" och fira Halloween med avdelningen så de har en buss att passa, annars hade det varit mysigt om vi alla kunnat njuta av frukosten hela skaran samlad :-) 
Idag händer inget särskilt, har ingen direkt lust med någonting, denna mörka årstid och virus gör mig totalt down, men jag måste ta mig till Hälsokost och köpa nya kapslar av Efamol då de tagit slut precis. Det har hjälpt en del mot min PMS särskilt mot de fysiska känningarna innan mens. Hoppas bara att dessa balanserar upp hormonerna så jag inte behöver känna mig så nere & irritabel också...
En omgång av bryn och frans färgning skulle komma väl till pass, får se hur mycket jag orkar med idag.
 
Det är svårt och slita sig ifrån mitt varma och gosiga täcke men magen kurrar av hunger, dags för frulle!
Hoppas ni får en bra onsdag! 

Har man inte tur så har man otur...

Nu är storhandlingen äntligen avklarad och kylen är nu full av härligheter! Älskar när det finns gottigheter att mumsa på om suget skulle dyka upp! Nu menar jag inte godis utan en briesmörgås och en kopp the eller liknande är tillräckligt njutbart för mig ;-)
På vägen mot ICA MAXI hade vi dock otur och fick soppatorsk, bilen tvärdog! Vi var på väg mot macken för att tanka men det höll inte hela vägen fram. Anledningen är att vi nyligen haft skadegörelse på bilen i g e n, och hur tröttsamt är inte det på en skala? De har nämligen slangat vår bil för xxx gången och nu senast lyckades dem även skada mätaren som visar hur mycke bensin det finns i tanken! Vi kan alltså inte veta hur långt bensinen räcker :-( 
Oftast åker vi i min lilla Punto när vi ska någonstans tillsammans, men när vi ska storhandla är ju vår kombi lämpligare då det blir mycket i bagaget. Fasiken att folk inte kan låt bli ens tillhörigheter! Vad är det för fel? De måste vara de mest hänsynslösa människor som vandrar i ett par skor! 
 Ja det finns ju roligare saker att lägga pengar på än självrisker efter självrisker & det är heller inte kul och stå där utan bil när vi väl behöver den för att andra tvingar den bli stammis på verkstan pga. skadegörelser. Suck. 
Nu till något trevligare... 
Till kvällens middag gjorde jag kycklingbiffar, potatis och rödbetstuvning, och till efterrätt lyxade vi till det med lite ugnsgratinerade äpplen i kanel och vaniljsås på det. Barnen blev förtjusta över att med lite enkla medel göra något så gott :-D Ja nu är det ju höstlov och då får det bli lite mys och småöverraskningar åt mina fin här hemma.
 
Nu är de dags att natta barn och sedan väntar en kopp Twinings mot min rossliga svidande hals. 
 Puss & Kram 

Sjukskriven och dagens "måsten"...

Fy vilket blött och ruggigt väder vi har idag! Det är andra dagen av min sjukskrivning. Jag blev nämligen dunderförkyld i slutet på förra veckan ju, kände att jag inte orkade jobba igår och idag då helgen präglats av hängighet. Imorgon får jag nog försöka tror jag. Snacka om skitlön det blir till nästa månad :-( Två karenser, sjukskrivningsdagar och fyra vabbdagar. Jaja viktigast är ändå att bli frisk och må bra!? Träningen har det inte blivit mycket av på sistone, känns riktigt stressande det med...just därför är det viktigt att se till och bli frisk så jag kan återuppta träningen igen.

Trots snuva och hosta måste vi åka och storhandla mat idag, kylen ekar så in åt skogen tomt! Kylen är urstädad och redo att fyllas på med en massa gotti för en månad framåt. Yes vi storhandlar nämligen alltid för en hel månad åt gången, då slipper vi ströhandlingar som både kräver tid och onödiga pengar! Här är vi ekonomska ;-)

Hur gör ni?

Under morgonen har jag varit på utvecklingsamtal på förskolan. Melvin utvecklas bra och är en duktig pojke på förskolan. Han har inga som helst problem med att vara självständig eller delta i aktiviteter eller samspela med andra. Han är vänlig och omtänksam med sina kompisar och fröknar. Känns bra i modershjärtat.
Vår fina fina skruttunge 

Hoppas ni får en bra tisdag!

Kramen


Julinspiration

Jag har smått börja längta till denna högtid, men mina tankar går också till dem som i n t e har någon att dela den med, så sorgligt. Läste en gång att de flesta självmorden sker under julhelgen, & det ogillas starkt :-(
  
Snart kliver vi in och det med stormsteg i november och det betyder ju att det inte är långta kvar till jul :-)
November brukar ju vanligtvis vara en sån där mörk och gråtrist månad tycker jag, men om man ska se något fint i det hela, så älskar jag all julskyltning och pynt i galleriorna, affärer och centrum som just nu pågår sedan någon vecka tillbaka. Det är så vackert med all belysning inte sant?
Doften av hyacinter, granris, kanel och lussekatter gör mig glad & inspirerad, alla värmeljus och blockljus vi massförbrukar här hemma är ju så himla härligt!
 
Det här med pynta...vi brukar inte pynta så där överdrivet inför jul här hemma, lite julstjärnor i fönstren, några pärlhjärtan att smycka fönstren med, julkorgar med blomgrupper i, adventsljusstakar, nån fin julduk o julgardiner i köket, och en julgran m.m. är väl vad vi brukar pryda hemmet med.
Foton: Samtliga bilder lånade från Google.
 
 I år skulle jag vilja överraska barnen med att göra en julklappskalender att öppna ett litet paket varje dag innan jul, en rolig grej bara för mina älsklingar! Då tänkte jag mig just en sån variant som ni kan se i bild 3 här ovan. Lite kul och annorlunda med paket i snören som hänger på galgar!? Kanske lite av en modell 2012 :-D
 
Men nu behöver jag tips på vad vi kan fylla paketen med, i lagom storlek alltså, så kom igen hjälp mig! 

Har ni skruvat tillbaka klockorna?

Det är söndagsmorgon och det ser ut som om vi får vackert solsken idag. Solen försöker tränga sig igenom persiennen i köket. Jag mår desvärre inte alls bra. Halsen är inte bra jag låter som en gräsklippare, snorar och känner mig illamående. Vaknade 6:30 ny tid idag, men tvingade mig själv till en något lite längre sovmorgon, varför stiga upp så tidigt när prinsessan sover och de andra är i Gnesta och när jag mår som jag gör? ;-)
Nu däremot är det dags att starta dagen med lite mor & dotter frukost, vår älskade 9 åring har fixat frukosten till oss båda alldeles själv. Underbara Emilia tar hand om mamsen när hon inte känner sig kry. Tänk så mycket glädje och tacksamhet man får tillbaka nu när barnen blivit större och förstår att man ställer upp och hjälper till när det behövs? Min fina ögonsten hon är så omtänksam.
 
 Den här skruva-tillbaka-tiden kom verkligen till pass idag!
 
Klockan 14:00 idag ska vi på en förhandstitt på ett hus här i krokarna, vi får väl se hur det blir med det, vågar liksom inte hoppas f ö r mycket för och inte bli besviken :-( Huset är verkligen fint och nybyggt år 2000, men med risk för att det känns lite trångt på övervåningen. Vi får väl ta ställning efter visningen om den planlösningen funkar för vår familj? 
 
Hoppas ni får en underbar söndag tillsammans med nära & kära!

Home sweet home...

Efter en fantastisk helkväll på Friends Arena här i storstaden med bästa dottern och mamsen ligger jag nu utslagen i soffan & gräsänka dessutom! Mina öron är slut, mina fötter, rumpa och rygg finito! Stolarna var väl inte alls så bekväma, men wow vilken fantastisk arena! Spektakulärt verkligen! Globen har verkligen fått sig en svårslagen konkurrent :-D
 
Foto: från ikväll men inte den bästa kvalitén från min IPhone.
 
Maken tog med sonen och åkte till min syster i Gnesta för att se invigningen direktsänd i tv tidigare idag. I natt får jag alltså gosa extra mycket med min lilla prinsessa intill mig istället när maken är på bortaplan. Mys! 
Glöm inte ställa klockan en timme bakåt i natt, vi går ju mot vintertid numera om ni förträngt det ;-) En timme extra sovmorgon tackar jag då i n t e nej till...
Nu knyter jag ihop dagens påse och säger god natt 

Lördagens stora ögonblick...

Godmorgon denna vackra lördag! Solsken och frisk kyla gör att man vaknar. Idag är halsen strävare än strävast, tjock och hostig. Viruset har etsat sig fast i mig men jag känner mig dock på humör :-D Ikväll händer det något roligt. Biljetter är bokade till "Svenska ögonblick" i Friends nya Arena här i Stockholm. Invigningen sker ikväll och kronprinsessparet anländer också till arenan, har vi tur kanske vi ser dem :-) 
Åh som jag älskar den här huvudstaden, full av rörelse full av liv! 
Artister som Loreen, Roxette, Eagle Eye Cherry, Erik Saade, Icona pop, Kalle Moraeus, Danny Soucedo m.fl. ger oss en storslagen show! Det ska bli kul och vara en av dem första som får vara med om den historiska invigningen, ja det är ju inte varje dag man får vara med om något sådant! Det blir en härlig tjejkväll tillsammans med dottern & min mor med andra ord. 
Ni som vill kan se programmet i direktsändning kl.20 i Svt 1 IKVÄLL. Och har NI tur kanske ni ser mitt nylle i rutan haha ;-)
 
Än är dagen lång och det är dags att masa sig upp från sofflocket och sätta igång. Bombnedslaget från Hiroshima skall städas upp här och däcken på bilen skall bytas till vintersulorna...
 
Hoppas ni får en vacker lördag!
En stor kram fån en snuvig själ.

Kvällens hängbjörk och snöstorm...

Här sitter jag trött och uppkrupen i soffan och ser ut genom fönstret och gissa vad? Jag ser det snöar! Det är snöstorm! Gissa om barnen kommer bli överlyckliga imorgonbitti OM snön får ligga kvar :-D
Det känns som om jag börjar bli förkyld & det är ju mindre kul. Det känns torrt och fnasigt i svalget och jag har nyst en hel del idag. Maken gnäller han också och ni vet ju hur "synd" det är om männen när de är förkylda ;-)
Men åh jag har inte tid och vara hängbjörk nu, och inte minst när roligheter väntas i helgen, riktig "bad timing"!
 
Instagramfoton tagna vid en annan tidpunkt än ikväll.
 
 Nu laddar vi upp med lite kvällsfika i form av te och smörgås i soffan & jag intill maken framför
Plus följt av Fråga Olle på tv:n ;-)
Torsdagarna är vår tv kväll, den enda kvällen i veckan vi båda är ense om programmen haha.
 
Har ni några favorit program ni bara m å s t e följa? 
Kram 

A day with up's And Down's

Jaha idag blev det en "sån" dag då jag känner mig nere tyvärr. Smygande herr ångest gjorde mig ofrivilligt sällskap, försvinn jag vill inte! Jag har iaf. kommit iväg till studievägledaren som tänkt och fått lite mer klarhet i hur jag ska gå tillväga inför eventuella studier. Vi bokade in en återträff den 16/11 för att gå igenom allt mer på djupet, hon hade alltså inte den möjligheten idag under "drop in" tiden. Det verkar som om jag kommer behöva läsa upp Matte B och Engelska B under nästa termin parallellt med jobb, om jag nu vill söka till några av de utbildningar jag funderat på som då kräver det. Annars är jag behörig för högskolestudier iaf. känns ju bra de. Varken matte eller engelska är min starka sida men om jag ska gört så hoppas jag att det går vägen.
 
Utbildningar jag funderar över just nu är;
 
Apotekstekniker YH-utbildning 1,5 år
Grundskollärare åk 1-3 Universitetet 3,5 år
Medicinsk sekreterare YH-utbildning 2 år
Socionom Universitetet 3,5 år
 
Snart är det dags för mig att sticka iväg till kvällens jobb (inte alls upplagd för det) men först fick det bli lite
höst-nagel-fix att pigga upp humöret med. Lacket är från IsaDora. Nyansen heter Grape Jam 631. 
Ja just det, måste bara tillägga att jag för ett kort tag sedan avlägsnade mina konstgjorda naglar då min nagelteknolog var tvungen och resa utomlands. Naglarna började släppa och då tyckte jag att det var lika bra att vila naglarna lite. Nagelbitare som jag är måste jag själv ge mig beröm för hur d u k t i g jag varit och spara ut och lyckats hålla dem fina utan att bita :-D Får se hur länge det funkar?
 
Hoppas ni får en toppen-onsdag!
Kram alla finisar ♥

Tankar om att börja studera...

Det har länge varit på tapeten om att jag "en dag" skall återgå till skolbänken igen, frågan har varit och är bara när? När är rätt tid? Det handlar ju inte bara om att söka och sen är det klart! Det är ju mycket som måste tas hänsyn till som ekonomi, familjeliv, förstudier och om att ens komma in på utbildningen osv.
 Jag vill bli något, ha en utbildning att referera till, känna mig oberoende av någon annan och känna att jag faktiskt är något på papper. Att ha en utbildning handlar om trygghet, personlig utveckling och att få arbeta med det man själv önskar och att trivas med sitt yrke!
 
Detta har varit ett av mina ångestladdade ämnen. Jag är inte rädd för att börja plugga, det handlar mer om vad jag ska plugga till, väljer jag rätt inriktning, finns det tillräckligt med jobb efter studierna, klarar man av pressen, har jag läshuvud för detta? I det här läget dyker min dåliga självkänsla upp-klarar jag av detta? Jag har ju inte pluggat på många år!
En tillbakablick från gymnasieåren så hade jag inte det så lätt för studier. Jag var väl omotiverad, hade svårt i skolan, svårt för att ta in och lära mig. Ja jag hade väl heller inte den bästa förutsättningen hemifrån för att klara av gymnasiet med skilda föräldrar och en polsktalande mor som inte kunde hjälpa mig när det behövdes. Ja anledningarna är många som jag inte orkar gå in på nu. 
 
Jag funderar iallafall starkt på att seriöst ta detta till verklighet, inte minst nu när det är väldigt tungt på jobbet. Jag är ganska motiverad men vet inte hur jag ska gå tillväga? Imorgon ska jag nog besöka en studievägledare på Centrumvux här i min kommun.
Chefen ringde igår och vi hade möte per telefon. Mötet som skulle bli av tidigare men som tyvärr inte blivit det pga. sjukdom, vab, och annat. Vi skulle diskutera problemet kring den här tvisten om arbetsledarrollen som försiggår på jobbet.
Frun på jobbet vill seriöst ta arbetsledarrollen ifrån mig och ha hand om den själv, utan anledning bara sådär och vända upp och ner på mitt liv, jo men tack Okej?!
Arbetsledarrollen fick jag i samband med att hon själv blev sjuk hösten 2010. Jag tackade ja och gick en utbildning i Örebro för arbetsledare. Det har nu gått två år och självklart lever jag efter den ekonomi jag haft sedan dess något som är självklart. Nu vill de dra mattan under fötterna på mig och inte bara ta bort arvodet jag har för mitt uppdrag, de tar ifrån mig min värdighet, och mina utvecklingsmöjligheter, och mina användarkunskaper jag fick genom utbildningen som är meningen att jag ska kunna använda eller?!
Så jädra ruttet! Han frågade mig vad jag skulle tycka om det nu skulle bli så? Jag var bara rak och ärlig och sa att skulle det leda till ett sådant beslut så måste de ju också tänka på vilka konsekvenser det kan ge. Att en anställd blir av med både en del av lön och värdighet har heller ingen morot att sträva för! Ett sånt beslut kan i 9 av 10 fall bara sluta med uppsägning, vem skulle trivas då? Är de berädda att offra mig som varit lojal och arbetat hos dem i snart 4 år, bara för att hon har lust att återgå till en position som hon inte haft på minst 2 år? De vet ju hur lätt det är och finna r i k t i g t bra och långvariga personliga assistenter (ironisk). Borde man inte vara rädd om dessa som "inte växer på träd"?
 
Jag är väldigt besviken och ledsen nu, men kanske är det positivt på sitt sätt,
kanske får jag en "spark i röva" åt rätt riktning? 
 Här snurrar huvudet i 280...
Nu blir det lunch och jobb!
 Dela gärna med er av era erfarenheter om studier och framtid, hur tänker ni, hur gjorde ni?
 
Kram ♥

Finns det perfekta familjer?

Tänk att ens älskade ungar det finaste vi har kan reta gallfeber på en, göra en så arg och frustrerad, få en att känna sig så otillräcklig och värdelös emellanåt. Vissa dagar är verkligen kämpiga och inte alls så rosenröda som många kanske tror eller vill visa utåt, det är precis tvärtom "as jobbigt" det tänker jag inte sticka under stolen med och säga, det vore att ljuga :-(
Välkommen in i mellanbarnens vardag där dem små börja bli stora! Små barn små bekymmer stora barn stora bekymmer, yepp that's true!
Just nu består vår vardag av tjat av alla dess slag, gränssättningar, tjurighet, utbrott och envishet. Emilia är inne i en känslomässig berg och dalbana just nu där allting verka så komplicerat än vad det ibland behöver vara. Att platsa in bland kompisar i skolan, att kunna ta för sig, att kunna ta att någon säger åt henne eller att acceptera ett "nej" är världsproblem i hennes värld j u s t nu. Melvin är en riktig retsticka, gör saker precis tvärtemot och trotsar till 1000, ibland får han sina härliga utbrott som kan göra en tokig! Jag vet och jag minns själv hur jobbigt det var att vara liten, att inte få som man vill, att inte vuxna alltid gav en uppmärksamheten man sökte, att inte bli lyssnad till ja jag kan göra listan milslång...
 
Vi är väldigt noga med att lyssna till våra barn, höra deras känslor och upplevelser, noga med att förklara efteråt varför man blev arg & varför man agerade på det sättet man gjorde, noga med att ge dem beröm och visa dem uppskattning och kärlek. De ska alltid veta att dem är älskade och behövda viktiga och unika på sitt sätt!
Ibland skiter det sig! Ibland blir man bara så arg att man sjunker ner till golvet. Vi felar vi också fast vi är vuxna, säger lite väl mycket än vad man behöver ibland, tyvärr synkar inte alltid förnuft och känsla. Det är mänskligt och ingen av oss är perfekt absolut inte! Det viktigaste är ändå att a l l t i d förklara och be om ursäkt om vi gjort något fel & att inse dem! Belöningen har varit när vi under ett flertalet gånger fått höra hur duktiga, artiga och hjälpsamma våra barn är. Det är väl beviset på hur fint jobb vi ändå åstadkommit så här långt med våra med och motvindar? Jag känner mig stolt över vår familj över vår ambition med våra hjärtan och helheten i vår familj. Jag älskar dem villkorslöst och kommer alltid att finnas där för dem oavsett vad som än händer i framtiden.
Kärleken till mina barn är obeskrivlig. De betyder allt i mitt liv, allt!
 Idag har det varit en del kiv sinsemellan dem och i stunder har de förekommit syskonmys och härlig gemenskap. Älskar att se på dem i dessa stunder, så mycket kärlek det finns! Ja det är väl så här familjelivet är menat att vara lite upp och ner? Det är bara och acceptera det oavsett om man vill det eller ej. Finns perfekta familjer?
Mamma älskar er, mina fina skatter!

Dessa stövlar är på väg...

Just dessa ursnygga stövlar spanade jag in i torsdags på Ellos, men eftersom de kostar en slant tänkte jag att det vore bättre o ha is i magen och vänta in en rabatt på 40-50% som de brukar skicka ut med jämna mellanrum. Lustigt nog låg den där 50% rabatten i min inkorg dagen därpå ungefär som om de kunnat läsa mina tankar :-)
Klickade hem dem direkt och för 649:- (ord.pris 1299:-) känns det ju överkomligt! 
 Längtar tills paketet kommer i veckan...

Nya lampfötter i köket...

Tjingeling i gråregnet!
Det är ett väldans skitväder här, mörkt & grått det regnar stup i ett och aldeles nyss kom ett skyfall :-( Något läskigt hände mig för första gången idag, jag somnade 2 sek vid ratten!! Vaknade till blixtsnabbt och då höll jag på att köra över i vänster körfält! Fy fan vad läskigt! Fattar ingenting...
Jag har sovit ruskigt dåligt i natt det är väl det som kommer ikapp en nu? Melvin har bökat och kom upp och lade sig mellan oss. Han ligger sällan still och om man inte passar sig kan en flygande arm eller ett ben träffa facet ;-) Utvilad kan jag ju knappast påstå att jag är. Han är fortfarande sjuk men idag har han även åkt på jordens värsta förkylning! det är ett envist virus han ådragit sig. Hoppas bara att vi andra inte åker på't också :-/
Dagen har varit förhållandevis lugn och nu planera vi äta lite middag och göra oss redo för lite lördagsmys! 
Igår var jag till Farsta centrum och av en slump fann jag dessa lampfötter till halva priset på Clas Ohlson för endast 79:-/st. Kände att de förra vi hade i ek och stål var tråkiga och gav bara ett mörkt intryck. Nu känns det mycket ljusare i fönstret. Härligt med lite förnyelse i hemmet.
Trevlig lördag på er

Hello My name is Vrak!

 Finns det något värre än när ens barn blir sjuka? Nej!
Trots hit och gnäll dit ja det är också jobbigt, men att inte få ordentligt med sömn tar ju fan priset!
Jag är ett vrak, både känner mig som ett & ser ut som ett. Melvin har legat på madrass intill vår säng hela natten. Tycker att det känns olustigt och låta honom sova ensam i rummet med skyhög feber där jag liksom inte kan ha någon kontroll över vad om händer. Inte helt oväntat så blev vi naturligtvis väckta i natt av att han feberyrade. Grät, skrek och pratade i sömnen :-( När jag klev upp i morse kändes han fortfarande febrig. It's still going on...skiiit...
 
Nu sitter jag iaf. här på jobbet & allt är lugnt än så länge. Kroppen och hjärnan skriker visserligen efter sömn, hur sjutton ska jag palla denna dag? Vem har sagt att det skulle vara busenkelt att ha sjukt barn om nätterna? 
Just nu måste jag bara koncentrera mig på att hålla ögonen öppna, jobbigt :-(
 
Regnet faller tätt idag från en mörk & gråmulen himmel, fy så trist! 
Önskar er en god morgon.
KRAM

Underbara kvällen i Globen och en stackars liten sjukling...

Det var den mest spektakulära kväll vi varit med om på länge! Konserten var så magisk, så otroligt häftig så otroligt bra! Att få möta den idol man mest av allt avgudar och avgudat genom livet är unikt. Hans musik har präglat mig genom bra och dåliga dagar, jag förknippar hans musik med hela mitt liv! Att stå där i Globen med min käresta & lyssna till alla dessa låtar vi relaterar vår relation till är obeskrivlig! Lionel Ritchie är inte bara en grym artist, han är också en rolig underhållare. Hans framträdande fick Globen att lyfta!
Ja visst låter jag lite lyrisk?
Jo det är jag och högt över dem rosa molnen svävar jag i förälskelse fortfarande och förhoppningsvis länge till ;-)
 
Idag blev det inte riktigt som jag planerat men det blev bra ändå! Idag har jag fått hoppa in på morgonpasset istället för mitt kvällspass, skönt att slippa jobba kvällen, men jag verkligen avskyr att kliva upp tidigt på morgonen och då menar jag tidigt 05:30. Som tur var sov mamsen över igår efter gårdagens mest underbaraste kväll i Globen och hon fick äran att lämna vår lille Melvin på förskolan i morse. På så sätt fick vi alla sova liite längre idag. Tack för det mom! 
 
Innan mitt jobbpass tog slut fick jag ett samtal från förskolan som berättade att Melvin inte verkade må bra? Han har inte varit sig själv, verkat hängig och suttit mest still. Sedan klagade han på halsont under senare eftermiddagen :-( Väl hemma tempade jag honom o då visade det sig att han har feber (39,5.C). Inte konstigt att han inte känt sig pigg, mammas liten...
Även denna vecka förföljer oss med ännu en vab (vård av sjukt barn) denna gången blir det maken som blir hemma. Ja senhösten verkar ju inte vilja bjuda på annat än virus och bacillusker, tyvärr. Nu blir det att kurera honom resten av den här veckan. Vårat lilla ♥

Konsert i Globen Stockholm Arena

Yes! Nu är det dags för konsert i Globen som jag och älsklingen så länge längtat efter.
Världsartisten Lionel Ritchie besöker Sverige ikväll.
Det kommer bli en magisk kväll med mitt hjärta. Lionels låtar betyder så mycket för oss eftersom hans musik förknippas med när vi träffades som nykära & som följt vårt 11 åriga liv tillsammans. Det är du & jag älskling! 
Nu måste jag fixa till mitt rufsiga hår och hoppa i någon snygg outfit, lägga på mig lite make-up. Åh det ska bli så kul...wehoo!
Ha det bäst!
Kram

Måndag igen...

Godmorgon måndag! Som vanligt har helgen rusat förbi i 180 blås. Vi har varit sysselsatta hela tiden. Någon lathet har det inte funnits utrymme för, så denna morgon var inte lätt att vakna upp till och allra helst ville jag bara dra täcket över mig. Solen skiner och det ser ut att bli en vacker höstdag iaf. 
Hoppas ni får en bra start på veckan.
All kärlek till er! 

Dagens foton: är från tidigare i våras...
 
Vad har ni för planer denna vecka?
 
KRAM

Heldag på Stockholmsmässan & "underbara barn"...

Igår hade jag och barnen en heldag bara "vi" tillsammans, maken var på annat håll denna dag. Vi tog oss till Stockholmsmässan och "underbara barn" och roade oss. Hade mina föraningar om att det skulle vara smockfullt med folk, men det var faktiskt inte så farligt som jag först trott! Min bästa vän och hennes två kids gjorde oss sällskap. Så underbart kul och umgås när man inte ses så ofta. 
Stötte på en del kända ansikten och en gammal vän från gymnasiet kom fram och kramade mig, det var evigheter sen vi sågs :-) 
 Det fanns en h e l del för barnen att roa sig med på mässan, en riktig positiv överraskning. Själv fick jag kika sådär sporadiskt mellan utställarna, medans barnen ville stanna upp och vara med på alla aktiviteter vid varje hörn. Det var ju en dag för b a r n e n så de fick naturligtvis komma i första hand. Mina två älsklingar! 
Melvin åkte skridskor, och bilar. Barnen satt i pysselverkstan och snickrade ihop egna kokböcker, planterade små krukor med smörgåskrasse, målade vykort m.m. De har nog inte missat att göra något denna dag! 
 
För övrigt bestod mässan mest av kläder i alla dess färger och mönster från olika klädmärken och företag. Det fanns ju en hel del annat skoj också. Jag köpte en present åt min vän som just fått barn plaggen är från Kameleont. Gillade deras kläder, så mjuka & sköna till rimliga priser. Det blev söta plagg till en söt liten kille. Annars köpte jag inte så mycket. Efter 15-tiden blev det glesare på folk och barnen ville pyssla vid ena aktivitetshörnan de tidigare varit på. Då passade jag på & smita iväg en kort stund för att kika på utbudet. Barnen är ju så duktiga på att lyssna och hålla regler och stannade kvar på platsen tills jag kom tillbaka. Stolta och glada visade dem upp allt de skapat under den lilla stunden. 
 
Här kommer lite bilder från gårdagens härliga bus & lek...
 
 
Ibland är det bara så skönt och ha en heldag med barnen och bara göra roliga saker tillsammans! Tyvärr tar vardagens sysslor och måsten lite för mycket plats, därför blir det extra mysigt när just sånna här dagar innfinner sig, de uppskattas så mycket av oss alla här hemma.
Barnen är nöjda & mamma likaså. Nu ropar middagen Ute i köket! 
 ♥

En upprörd mamma (långt)

Dagen har flytit på i bra tempo även om jag var ruskigt trött i morse. Det är banne med kriminellt att kliva upp så tidigt, dessutom där morgnarna numera bjuder på en nattsvart vy! Hur ska hjärnan fatta att det är morgon? För mig är det fortfarande natt, är ni med? ;-)
 
Fick ett väldigt dåligt besked via mailen idag.
Jag ska försöka dra en lång historia kort. När Emilia började ettan hade hon en underbar lärare-Anki. Barnen började skolan i en trygg miljö med en bra start skulle jag vilja kalla det. De hade en resurslärare till hands eftersom det är några barn i klassen som behöver extra stöd. Vissa lider av ADHD och andra har andra hinder. Terminen flöt på bra. Under andra delen av terminen började det bli lite stökigt med några elever som störde andra på lektionerna osv. Det har diskuterats med skolledningen och kommunen om att uttöka resursen ytterligare eftersom behovet finns, men vartefter terminen gick hände inget. Nedskärningar inom kommun och det kostar pengar för staten bla bla bla. Ja ni har väl inte missat regeringens underbara politik?
Emilia kom ofta hem och klagade över att hon blev störd hit och dit & att klassen upplevdes orolig. En klass e ju inte helt felfri naturligtvis och det går inte byta klass för minsta lilla, därav har vi stått upp för vår rätt till en positiv och god skolmiljö alla barn är värda! Vi har varit i kontakt med rektor och uttryckt vår irritation och oro över vår dotters framtida skolgång. Emilia är jätteduktig i skolan och vi är inte oroliga för hennes inlärningsförmågor, men när en klass börjar visa oroligheter påverkas såklart klassen negativt. Efter sommarlovet var det iaf. dags att gå över till den andra paviljongen och då byttes även läraren ut eftersom Anki bara hade hand om förstaklassare. Emilia fick då en nyexaminerad och otroligt duktig och kompetent fröken- Madelene i tvåan. Hon skulle stanna och leda klassen i minst två-tre år det var bestämt. Det började otroligt bra! Emilia trivdes och lärde sig bra, men vissa problem kvarstod i klassen. Det blev mer och mer stök och bristen på resurser gav bristande resultat klassen kändes inte lika trygg längre. Madelene kunde inte hantera hela klassen ensam och inte minst med de barnen som krävde extra hjälp! Det slutar tråkigt nog med att vi i våras fick veta att Madelene skulle sluta och flytta hem till Örebro igen. Det kom som en chock. Hon skulle ju stanna? Vet inte vad jag ska tro om det, om det berodde på klassen eller vad? Föräldrar slog "backut" och det blev en het diskussion via mail innan sommaren bland uppgivna föräldrar och rektor/skolledningen blandades slutligen in.
(Barnen stod såklart utanför detta och märkte inte av detta)
De skulle minsann ordna mer resurser, bygga upp tryggheten hos barnen igen och allt skulle bli så bra till hösten de har dem l o v a t.
Barnen fick slutligen veta att käraste fröken skulle sluta och de blev såklart ledsna i g e n. Att börja om på ny kula igen är inte så lätt. Att lära känna en ny fröken, bygga upp en relation och finna tillit mitt upp i alla studier, arbeten och rutiner är nog så bökigt. Det tar tid! före sommarlovet fick vi veta att Karin skulle bli deras nya lärare i åk 2. 
Under sommaren får vi ett brev om att Karin tagit tillbaka sin ansökan och de letade en ny lärare fram tills terminen skulle starta. Efter sommarlovet börjar Heidi en ny variant av Madelene men några år på nacken som lärare men fortfarande ung i min ålder. Hon verkade bra men jag känner inte att det känns lika bra som det gjorde med Madelene. Jag ska inte jämföra de är säkert duktiga på olika sätt. Heidi verkar dock inte lika öppen och framåt med oss föräldrar. Känner inte att jag fått någon konection med henne.
Hon börjar arbeta som lärare i denna klass med vetskap om hur kämpigt det faktiskt är och varit innan hon kom, och hur upprörda vi föräldrar varit m.m. 
Idag hörni "håll i hatten" får vi veta via mail att hon väntar barn i mars!! Bingo! Ja jättekul för henne absolut, men hur kan hon överhuvudtaget hoppa på denna tjänst från första början? Hon har ju vetat om detta hela sommaren och ändå hoppar hon på tåget? Jag är mållös, förbannad, ilsken, ledsen, oroad, och så jävla pist off! Hur fan kan man vara så ego och rasera ännu ett förtroende hos barnen med detta facit i hand?
Nu skall alltså Emilias klass få YTTERLIGARE en ny lärare, en fjärde! Tre lärare på 3 år! 
En pappa har redan mailat ut offentligt om hur han känner sig och jag kan säga att det inte bara är jag om att känna så här! Heidi har hela tiden vetat att hon skall ha barn sedan juni/juli och inte berättat först nu?! Det känns uträknat och sanslöst hänsynslöst gentemot våra barn!
Missförstå mig rätt. Jag har ingenting emot hennes privatliv och vilka val hon gör i livet, jag missunnar inte hennes graviditet och vill absolut inte låta diskriminerande. Allt jag hade önskat mig var att detta framkommit tidigare så att skolan kunnat rekrytera en lärare på lång sikt för våra barns skull. Våra barn påverkas och används som försökskaniner när deras viktigaste grundår i skolan borde vara de byggstenar för en viktig framtid!
Var trogen respekten vägen?
 
Mammahjärtat värker :-(

Efamol mot PMS...

Nu tjejer ska ni få höra. Jag har märkt av en PMS skillnad denna månad! Blev rekommenderad läkemedlet av en vän som själv lider av PMS hon har nu tagit Efamol länge och kan inte tänka sig sluta med det. Hon mår betydligt bättre nu. Jag har haft enorma problem med PMS/PMDD i flera år, problem som nedstämdhet, irritation, kraftiga humörsvägningar, svåra bröstspänningar, illamående, ångest m.m. Det är ett rent helsike varje månad.
Fick nog förra månaden & tänkte att jag skulle testa dessa. Köpte en burk a 120 kapslar 356:- Hälsokost, dyra som sjutton, men jag tror de hjälpt redan och då har jag ätit dom knappt i en månad! Bröstspänningarna är som bortblåsta, och jag känner mig inte alls lika irriterad. De andra symptomen har jag dock fortfarande känt av, men hon på Hälsokost sa att det tar m i n s t 12 veckor innan jag märker en markant skillnad men att de hjälper, det står dessutom klart och tydligt om det på förpackningen! Jag får ha lite is i magen helt enkelt. Ni som lider av samma rekommenderar jag er att prova dessa med lite tålamod. Det är vetenskapligt dokumenterat att Efamol stabiliserar hormonbalansen hos kvinnor.
Detta är i n g e n bluff! 
Vill du må bättre och känna en inre harmoni, gör som jag skapa en lugnare kvinnovecka testa Efamol
 Ooops nu lät det nästan som i en reklamfilm ;-)

Att bli med barn är en gåva men ingen självklarhet. Det här är vår historia...

Åh vilken början av denna oktober! Två av mina vänner har fött sina första bebisar i helgen, med en dag emellan. De känner inte varandra. En bekant födde också en flicka i förra veckan. Tre flickor är födda till denna värld i en och samma månad! Älskar bebisar och det är lika kul när ens vänner får vara med om det underbaraste och vackraste stund livet kan erbjuda, att f ö d a barn! Grattis!
 
Nu vet jag att livet inte alltid går & planera så som man vill. Jag talar utifrån min egen erfarenhet. Att bli gravid med Emilia var aldrig något problem. Jag var 21 år, som mest fertil och dessutom var underverket inte planerad men så välkommet och vi älskar vår prinsessa högst i världen, det bästa som någonsin kunna hända oss! 
 
Sen planerade vi syskon och vi ville ha t v å år mellan barnen, det har alltid varit en dröm. Det gick inte! Men vart efter tiden och åren gick kändes det som om något var på tok, varför blev vi inte med barn när det gick så lätt med första?
 
Vi gick på utredningar och diverse undersökningar men inget hände. Jag var så olycklig och vår relation glömdes liksom av mitt i denna "bebisverkstad" allt handlade plötsligt om att tillverka barn. Enligt doktorn fanns där inga fel på oss och vi skulle gå hem och "leva på somvanligt" vad var vi fick till svar.
Hur lätt är det när man allra allra helst önskar sig ett syskon? Vi gjorde som han sa men inget hände...
 
Vi beslutade oss för att söka hjälp privat (Mamamia kliniken här Stockholm) vi kom i kontakt med en underbar och förstående doktor Jan-Åke som var haj på detta. Vi genomgick hela proceduren igen och tillslut ville han att jag kulle testa hormontabletter vilket jag hade hoppats på att jag kunnat fått från första början när vi sökte oss till Landstingets läkarvård!
 
Två månader senare efter att hormonerna tagits visade gravtestet ett blått plus, lyckan var total!
Vi väntade barn i g e n :-) 
De första veckorna var jag livrädd att mista det miraklet som växte i mig. När de mest kritiska veckorna passerat kunde jag börja njuta igen. Nio månader senare föds vår älskade Melvin. Det tog oss 2 1/2 år!
 
Att bli med barn är ingen självklarhet! Det är en gåva i livet jag inte vet hur jag ska kunna tacka nog att fått uppleva. Jag lider med de par där ute som kämpar för att bilda familj! Jag v e t hur svårt det kan vara, hur ledsen, sorgsen och misslyckad man kan känna sig. Alla frågor om; Är det inte dags för barn nu? Tänk inte så mycket för då kanske det sker? Du stressar kanske för mycket? Alla råd & tips på hur man kan bli gravid. Om det är något jag är expert på så är det just detta område. Ingen oro eller längtan efter barn i världen kan sätta stopp för fertiliteten! Det är en ren skröna, en skröna som är jobbig att höra. Skona dem som försöker kämpa.
 
Vi har alltid önskat oss tre barn och försökte oss få till ett syskon till år 2008. Hormoner då med. Blev gravid igen men som slutade med ett MA i v.10 (miss abortion) i januari 2009. Fy så dåligt jag mådde. Sedan dess fram tills dec 2011 har vi försökt med hormoner utan och lyckas. Det har tagit mig lång tid och acceptera att det inte blir fler barn i vår familj. Vi har bestämt oss för att "lägga ner"och vi är så tacksamma för de underbara två barn vi har! Det gör ont, det är en sorg oavsett hur många barn vi har så är det ett accepterat misslyckande även om våra barn betyder allt i våra liv! 
Vi ville ha TRE men det gick INTE.
 
Till er som kämpar där ute, ge inte upp och se till att ni får den hjälp ni är berättigade till. Tveka inte att ta kontakt med en IVF klinik i ert län eller sök er hit till Stockholm/Uppsala. Jag hoppas att er önskan en dag går i uppfyllelse att ni en dag blir lyckliga förärldar. Glöm inte vårda relationen för det är en känsloresa som lätt tar överhanden. 
Jag ger er den varmaste kärlek & respekt.

Tröttmössa & Sjukstuga

Gomorron! Här har ni en trött mamma som torkat spyor och masserat en liten sons onda mage sen 04:00 i natt :-( 
Magsjukan har letat sig fram i vårt hem, fy fan. Vi ska ändå inte klaga då våra barn skonat oss i flera år från kräksjukor & med tanke på hur mycket baciller barnen dagligen utsätts för i skolan och förskolan borde risken varit större att insjukna, men vi har då klarat oss bra.
Emilia har haft kräkningar en gång tidigare och det är nu flera år sedan. Detta är Melvins första. Han har däremot alltid reagerat med diarré när han varit magsjuk men aldrig så här. Stackars liten. Han sover fortfarande och han behöver nog sömnen så dagen får bli lite som den blir. Tror han fått lite feber nu också när jag var inne och kände på honom nyss :-(
 
Ja så denna dag har väl inte så där himla mycket roligt att erbjuda. Det kommer nog bli fler inlägg under dagen här i bloggen iaf. med risk för väldigt mycket "dödtid". 
Mysbrallor på och mysfiltar i soffan, och nu ska jag nog ta en "powernap" innan Melvin vaknar.
 Vi hörs på en stund! 
KRAM

Klubbad i soffan...

Tjoflöjt härifrån soffan!
Helt utslagen efter dagens träningspass på gymmet är kvällens status. Tog i rätt hårt och jag är väldigt nöjd med dagens resultat. Känns otroligt skönt efteråt. Vi får väl se hur träningsvärken ter sig imorgon, lite lär man nog ha, helt smärtfritt kommer jag knappast undan :-)
 Laddade upp med en riktig god proteinbomb till middag åt mig och maken (barnen åt mycke tidigare) och omeletten blev otroligt god! Fördelen med omelette är att det går oförskämt snabbt & göra och du kan ju fylla den med precis vad du vill! Denna variant fick det bli idag...
 
Tonfisk & Ansjovis omelette
4 ägg
1/2 dl mjölk
1 nypa salt
Svartpeppar
Paprikakrydda
Fyllning:
Några skivor rökt smörgåsskinka 
1/2 burk tonfisk
1/2 burk ansjovisfileer
Några skivor skivad mozzarella 
1/2 dl riven ost
Röd paprika
Rödlök
Tomat
Bild: lånad från Google.com
Nu ligger jag och glor på tramsprogrammet "Ensam mamma söker" i brist på annat medan älsklingen ligger och läser. Hoppas ni får en mysig måndagkväll.
 
KRAM finaste ni.

Orolig natt...

God morgon! trodde jag skulle vakna pigg & utvilad men ne då. Magen gör ont, dumma mensvärk och jag har verkligen sovit kasst i natt. Drömde att jag badade bland späckhuggare och det hände så mystiska konstiga saker i drömmen. Jag är urtrött och vet inte alls hur jag ska få den här arbetsdagen och gå tröttfri? Känns som om ögonlocket vill åka ner hela tiden :-( Käken är vidöppen av gäspningar förjämnan. Inte den bästa måndagmorgonen man önskat sig med andra ord! 
 
Nu blir det lite Nyhetsmorgon här på jobbet och jag ska brygga mig en stor kopp java! 
 
Vi hörs i eftermiddag! 

En äkta vänskap rostar aldrig...

Idag har vi haft en riktigt mysig söndag. Vi har haft besök av min bästa vän sedan barnaåren och hennes barn. Hon har nyligen fått tillskott i familjen, en liten underbar Adrian 7 veckor gammal. Alla var så nyfikna på liten och Emilias ögon tindrade som guld när hon såg honom. Vi stod alla på kö för att gosa bebis. Så underbart mysigt, och känslan att hålla dessa små liv är ju obeskrivlig! Tänk att våra älskade ungar varit så små en gång i tiden? Det är kusligt hur åren bara rasslat iväg, nästan som om man glömt hur det var och nästan lite sorgligt att bebistiden är så kort! 
Vi har varit hemma hos syrran och fikat, beställde sedan hem lite hämtmat och vi har pratat massor, stort som smått om allt och inget. Vi träffas inte så ofta och det är ju så numera när vi alla har fullt upp i våra liv. Men även om vi inte hinner talas vid varje dag så vet vi alltid var vi har varandra. En riktig vänskap rostar aldrig.
Nu har vi iaf. myst massor med alla våra ungar idag och det gör mig så lycklig som har så underbara fina människor omkring mig, mina hjärtan, min man, min övriga familj och underbara vänner. Så mycket kärlek! Älskar er allihopa.

Underbara middagar...

Jag gillar & laga mat om man lägger ner lite tid och engagemang i köket. Oftast blir det lite roligare mat på helgerna då vi unnar oss något extra gott dessa dagar, och efter en hektisk arbetsvecka tycker jag att vi mer än väl är värda det.
MEN Ibland är det bara så s k ö n t och slippa stå vid spisen och l a g a mat, att bara komma bort och äta ute, köpa hämtmat, eller bli bortbjudna på middag är alltid uppskattat! 
Eller vad tycker ni?
Ja just ikväll min kära vänner är vi då alltså bortbjudna på middag hos våra vänner J&J som vi reste med i somras. Det blir första gången vi ses sen vi kom hem från Turkiet och har väl en hel del och prata om :-)
Det ska bli så trevligt med lite kärt umgänge. 
Lite härliga foton från Turkiet 2012 med J&J.
 
 Nu har jag just landat hemma i soffan efter dagens jobb. Dessvärre blir det inte någon längre stunds vila för mig då jag måste avsluta lite städning sedan igår som inte blev klart (var för trött). Det är ju underbart och veta att man är ledig imorgon och att det blir ännu en dag med lite tid för familjen! Vi behöver alltså inte stressa hem ikväll. Wiii.
 
Önska er en underbar solig lördag för det ska vi ha! 
PUSS & KRAM

Stolt morsa så in i tusan....

Då var det dags att knyta ihop dagens påse och avsluta kvällen med hopp i säng. Hopp i säng och hopp i säng det får bli en tolkningsfråga :@ Haha. Det blir iaf. upp tidigt för herr & fru i huset då vi båda måste jobba imorgonbitti. Våra älskade ungar fick möjligheten och sova hos deras farbror i natt och barnen blev så glada för det :-D
Inte ett samtal hem med tårar från Emilia under fredagkvällen annat än ett roligt mms med roliga grimaser :-) Då bådar det gott kan jag säga. Känns bra att det gått så himla bra. Det blev alltså ännu en helg ifrån våra barn, känns tomt här :-(
Mammas älskade ungar.
Idag har jag varit ledig men inte gjort något särskilt. Jag har bara städat och tvättat ikapp det enorma tvättberget som tagit mig hela dagen (11-19) med ett litet avbrott då jag träffade syrran och Novali och när jag var med barnen till Emilias gitarrskola i eftermiddags. Min duktiga tjej. Jag är otroligt stolt över hur duktig hon är. Detta var hennes fjärde lektion och hon har lärt sig enormt mycket på kort tid & läraren bad oss köpa ett annat musikhäfte med ackord! Det förra är för simpelt! Ja jag är en väldigt stolt morsa. Mammas lilla talang!
 
Vi hörs imorgon. Pyyser.

Underbara Barn Mässan i Stockholm!

Nu är den här! Den 12-14 oktober är det äntligen dags för UnderBARA barn Mässan i Stockholm! 
Det kommer utställare från bl.a. Nova Star, Rocke Fella, Geggamoja, Skip Hop, Baby Björn, Trygg Hansa, Canon, Jollyroom, Fischer Price, m.m. Det bjuds på teater, pyssel, skridskoåkning och massor av andra roliga aktiviteter för både de stora & små barnen under hela dagen och helgen. Det finns något för alla. Det erbjuds även barnpassning om föräldrar vill knata runt och kika i lugn & ro. Det låter ju lockande va? ;-)
Var en av dem första och vinn en intressant goodiebag :-)
 
Maken är på företagsärenden och jag kommer vara ensam rätt mycket med barnen den helgen, så jag tänkte att det vore skoj och göra något själv med min två älsklingar! 
Har ni inget o göra & vill sällskapa, då ses vi där? :-D 
KRAM

Jag står bara inte ut!

Äntligen hemma efter kvällens urdystra arbetspass! Fy så otacksamt jobb man har, behöver jag ens nämna mer? 
Ah men hur mycket gnäll från människan (gubben) ska man tåla? Han säger inget, vill inget och gör INGET dessutom! Jag är rastlös, uttråkad och understimmulerad you name it! Jag har så mycket mer av mitt arbetsliv att erbjuda än detta. Hoppas få svar på jobbansökan jag skickade igår. Jag är på gång. 
Usch nu låter jag så där negativ igen. Tja jag ha nog en liten släng av början till PMS på detta :-( 
Nu är det väl dags och införskaffa mig lite sömn om jag ens ska orka mig upp till samma skit imorgonbitti.
Ledsen för det tråkiga upplägget men just nu vill jag bara "ha en egen måne att åka till".
 
Natti ni fina därute. Kram.

Äpple & Kaneldoftande musli!

Hörni jag måste bara få tipsa er om ett urgott frukostmusli!
ICA:s egna märke har en sort med Kanel, Äpple och Mandel Det doftar jul när du öppnar paketet & du möts av en underbar doft av just Äpple och Kanel, ja en äppelpaj skulle man kunna kalla det :-D
Om ni inte har provat det så g ö r det. Träningen utförd och nu är det dags att lägga på ett kål om jag ska hinna med det jag planerat göra innan jobbet i eftermiddag. Pööss!
Tjingeling ♥

Dags att rulla ut rosa mattan...

Morsning korsning i stugorna!
Fy sjutton så trött jag är på morgonen, det tar verkligen emot att kliva upp nu för tiden & jag skulle kunna sova bort halva förmiddagen om jag kunde. Ja helt galet trött. Undrar om man lider av någon brist eller något? Men å andra sidan hör man var och varannan människa klaga på trötthet så det är väl den berömda höstdeppet antar jag? Hur känner ni er?
Trots det har jag hunnit med att få barnen till skolan/dagis, hunnit sola och nu är det dags för lite hemmaträning & dusch på det hade jag tänkt. Kanske lite städning och en fika hos väninnan innan jobbet? Tja vi får väl se hur mycket som hinns med idag.
Träningsvärken från i måndags har nu börjat avta lite och då är det rätt okej att väcka kropp & knopp med ett träningspass denna onsdag. Det är premiärinvigning av yogamattan och Dvd:n med Blossom Tainton :-D
 
 Vad gör ni denna morgon?
 
KRAM

En 50 års fest bland Rocker's!

I söndags var vi bjudna på 50 års fest för god mat & rusdryck på KGB bar&restaurang! Mr Ö har gått in i ny schanger och blivit farbror ;-) Rockaren har många år än så vi hoppas på fler storslagna fester framöver :-D 
Kvällen var riktigt kul och käket riktigt bra, restaurangen är dessutom känd för sina spareribbs här i Stockholm. Jag förstår dem, jag var nästan i sjunde himlen. Haha.
Jag är ju inget fan av rockvärlden & den är helt olik mig, men det var kul och uppleva dessa rockmänniskor
v e r k l i g e n :-) Helt galet kul!
 
Barnen fick en natt med mormor och mor & far nu fått andas ut l i t e. Gud så tomt det var och vakna upp utan dem på morgonen, de var länge sen nu. Även om det aldrig är roligt och vara ifrån våra skatter så är det väldigt nyttigt på olika sätt. Med rätt tunga månader bakom oss, var detta mer än välbehövligt! 
 
Nu ser vi fram emot en helg då vi och barnen skall hitta på något riktigt skoj!
Mamma älskar er så ♥

Det gäller och vara spontan ibland...

Det har varit en riktigt gråmulen dag och regnet har duggat tätt emellanåt, men vad gör väl det när min vän och hennes dotter kom spontant på våffellunch :-) Melvin har varit allt annat än sjuk idag, febern har varit "puts väck" och man skulle aldrig kunna tro att denna lilla pojke ens haft en tillstymmelse av virus. Imorgon blir det förskolan för lilleman, jajemänsan!
Är det något som gör mig glad så är det just spontanbesök, och inte minst nu när dygnet endast har 24 timmar och dagarna inte räcker till så mycket som man helst önskar. Att träffa vänner kräver ofta planering och tid, tid man inte alltid har då blir det inte alltid så lätt att få ihop det. Är ni med?
Själv är jag en spontan person & älskar när roliga o p l a n e r a d e ting händer då man inte förväntar sig något, även om jag också är en grymt duktig planerare ;-)
Här har ni mina två fina på dagens besök ♥