Julbestyr och en minitripp till Sundsvall

Det var några dagar sedan jag uppdaterade, men just nu är det julbestyren som upptar min tid och familjen förstås ;) Jag är strax klar med julklapparna och det känns väldigt lättande. Har än så länge inte känt av julhysterin och trängseln i handeln märkligt nog, men det kommer nog till helgen när det är löning skulle jag tro ;)
Jag tänker iaf i n t e trängas! På fredag åker vi nämligen upp till Sundsvall och träffar bästa Christina & Mickis.
Längtar så jag dör. Vi kommer ha så mysigt och roligt tillsammans. Ser fram emot att spendera helgen i Norrland.
Här är det kallt och i morse knastrade det under fötterna av frosten. Någon snö förväntar jag mig dock inte före jul, men jag längtar trots allt efter lite ljus och de där tunga vackra flingorna falla utanför fönstret. Stackars alla barn som väntar med glädje efter pulkaåkning och även våra två :(  Måtte det bli lite snö till jullovet!
 Nu ska jag åka shoppa de sista julklapparna som fattas under granen. Jag har både hunnit med tvätt och ett varav med dammsugaren så det känns lite bra :) Nu är vi redo för packning. Yay.
 
Kram till er denna onsdag 

Fre:dagens Lucia den 13:e

I morse var det dags för luciatåg på skolan och det blev Emilias andra lussande för i år. Det är verkligen något speciellt med lucia, lugnt, vackert, rofyllt och jag blir lika rörd varje gång jag ser alla söta små flickor i sina vita skrudar. Idag har vi roat oss här hemma med att klä vår minijulgran. Barnen var så förväntansfulla. Klart de är när det närmar sig julklappsöppning och allt. Det är första året som vi köper en riktig gran, annars har vi alltid haft en plastgran i alla år. Skillnaden är stor och likaså känslan, så från och med nu aldrig mer en plastgran i vårt hus ;) 
 Känns helt overkligt att det snart är jul! Halva december har snart passerat och snart vänder det även mot ljusare tider igen :) Om en månad fyller jag dessutom år och bara det känns ju som om jag gjorde nyligen.
Kan man inte bara stanna tiden nu? Åldersnojja? Ja! 
 
Dags & knyta sig! Jobbet kallar imorgonbitti. Kram 

Julkonsert

Igår var det dags för vår lillfia att ha julkonsert med musikskolan. Nervös var hon men hennes framföranden av låtarna hon skulle sjunga gick fin fint! En stoltare moder får man nog leta efter idag. 
Hon sjöng solo ihop med Louiza till "Strövtåget i hembygden" med Mando Diao.
Gitarr och solosång till "Last Christimas" George Michael och Melissa Horn. All övning har givit färdighet sen kan vi alla göra missar. Konserten avslutades med ett vackert luciatåg & kör. Jag är rörd ända in i hjärtat. Du är så duktig vår fantastiskt fina tjej.
 
 Idag känns allt dock väldigt segt. Snön som kommit och givit oss lite ljusare tillvaro ute håller nu på att töa bort :(
Undrar om det blir en vit eller grön jul? Just nu känns det som om det lutar åt det sistnämnda. 
Här väntas det lite jobb mot kvällen annars blir det nog väldigt lugnt. Orkar inte så mycket mer idag känner jag.
Hoppas ni får en fin tisdag!
  

A New day has come

Godmorgon onsdag, halva veckan har redan gått! Kickar igång denna morgon med lite frukost och mys med sonen framför barn tv:n. Han fick vara hemma med mamsen idag eftersom jag börjar jobbet senare. Skönt och kunna göra så ibland, ha honom hemma medan det går, innan skolplikten träder in (nästa år). Våra ungar är snart utflugna om det går i denna takten, det gäller och ta tillvara på tiden ;)
Mysigt och ha mina älsklingar omkring mig 
 
Nu till något helt annat. Apropå att tiden springer iväg så satt jag just och funderade över när det är dags för mig att gå till frissan igen? Ser tillbaka i almanackan och ser att det är dags igen, det är tre månader sedan sist nu. Kan inte förstå att det redan gått t r e månader! Time's fly!
Färgen har blivit dassig och topparna slitna så Linda får gärna dra en repa genom mitt hår. Och lite tur får man nog ha för hon kunde ta emot mig redan imorgon efter lunch, lucky girl :)
 Bjuder på en dagens "ego bild" men tyvärr inte i den bästa bildkvaliten från Iphone. 
Hoppas ni får en fin onsdag

Man är väl galen?

Jag väntar på besked från skolan om jag kommer in på de enstaka kurserna jag sökt till vårterminen. Spännande verkligen och ibland undra jag om jag blivit tokig som gjort valet att återgå till skolbänken igen? Ska jag bli något så är det dags att ta kommandot över mina rädslor även om det känns läskigt :) 
Tänk på att jag tog studenten för snart 14 år sedan. Det är lång tid. Sen pluggade jag ett år på Folkhögskola innan vår son föddes 2007 och då läste jag inte de ämnen jag tänkt läsa nu. Engelska & Matte är verkligen inte min starkaste sida...Att studera med småbarn hemma var tufft, så det finns en liiiiten klump i magen, men den ska vi nog bekämpa med stöd och hjälp. Har skickat in handlingar och ansökt om studiemedel så allt borde vara i sin ordning? 
 
Någon av er som läser eller läst Matte B & Engelska B? Va tyckte ni om kurserna, lätt, svårt, mycket att göra?
Alla åsikter är till hjälp så dela med er, please :) 
  Nu ska jag snart åka till jobbet och avverka 4 timmar och sen hem igen. 
Utanför mitt föster är det grått och lagom kallt men det blåser rejält. På torsdag väntas snön komma. Ska man vara glad eller ledsen eller bara ok välkommen vad kul bara vi slipper skotta? 
De råder delade meningar om det här hemma nämligen.