Fisk på grillen...

Idag har vi haft en underbart vacker dag över Stockholm. Lite färg i ansikte och på kropp har man fått. Tanka D-vitamin gör en gott. 
Apropå något gott. Idag grillade vi torsk i folie på grillen och det är nog första gången vi testar fisk på grillen då vi för det mesta grillar kött eller kyckling. Detta var något av det stora extra. Det smakade himmelskt och fisken smälte i munnen. Taste It!
 
Saffran och timjan torsk i folie
 
800g Torskfile
3 charlottenlökar
2 stora vitlöksklyftor
1 fänkål
10 coctailtomater
knippe färsk timjan
Lite örtsalt
Lite örtagårdskrydda
lite svartpeppar
Citronolivolja
 
Foto: © Copyright Lyckligmamma
 
Gör så här: Hacka charlottenlök fint, skiva vitlöken, skär fänkålen i strimlor, dela tomaterna, och grovhacka timjan. Dela fisken i 8 bitar. Riv av 4 stora ark folie och vik dubbelt. Pensla botten med rapsolja och lägg torsken uppepå (jag la två torskbitar i en). Peppra fisken och lägg över alla grönsakerna toppa med timjan, örtsalt och örtagårdskryddan. Ringla över citronolivolja. Vik ihop förpackningarna så att sky inte kan ta sig ut. Grilla i 15 min på grillen. Öppna förpackningarna vid servering och lägg en klick Gourmet cremefraiche med smak av saffran och tomat över fisken. 
 
Säger bara MUMS!





NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?