Skräcknatt

Det blir några få sömniga rader ifrån en mycket trött tjej ikväll. Ögonen svider. Sov ruskig dåligt i natt, det blev kanske 11/2 timmes sammanhängande sömn :-/ Vaknade, grubblade och hade svårt och komma till ro. Vaknade igen och stirra på klockan och stressen kröp sig inpå. Fy det var riktigt hemskt! Ja blir verkligen helt knäpp av för lite sömn. 
 Arbesdagen idag blev som ni säkert förstår en pina. Levande död. Inser att en heltid för mig nu är fullkomligen omöjligt orkar inte med dagarna som dem är nu. Kom fram till att jag måste be chefen se över schemat igen om det går att korta ner dagarna mer jämnt? Vi bestämde att jag ska jobba 4 timmar/dag istället vilket gör mig lättad. 
Lite lättare likt en fjäder.
 
Nä nu måste jag sova, ny arbetsdag imorgon...
Hoppas ni haft en bra torsdag. 
Kärlek & respekt

Det sköra livet

Ibland önskar jag att livet vore annorlunda, smärtfritt, bekymmerfritt, men jag vet att det inte är så.
Livet är inte självklart och följer inte som en röd tråd rakt igenom och har aldrig gjort för mig. Alla upplever vi det någon gång i livet, andra fler gånger och ibland kanske vissa alldeles för många gånger. Jag skriver rätt ut ifrån mina tankar ikväll. Det är mycket som rör sig i mitt huvud, många känslor, olika känslor, känner en inre panik som om jag måste fly. Jag vet att det är min ångest, men det är ett rent krig inom mig just nu. Jag brottas med och om så mycket att jag inte vet hur jag ska sortera allt och i vilket fack tankar och känslor skall placeras i. Vilsen i pannkakan. Imorgon är det dags, dags att pröva arbeta efter min heltidssjukskrivning 50%. Är inte alls redo inte ens redo med mig själv. Hur ska jag klara hantera mitt jobb i detta nu? Vill inte gå dit det ger mig bara stress. Stress är en av mina största bovar. Ledsen är vad jag är.
 Just nu går även mina tankar åt min svärfar som ligger dålig riktigt dålig på sjukhus. Varför kan eländena liksom inte bara ta slut? Inte nog med allt man gått och går igenom i livet så går min låtsasfar bort i cancer 2011, min svärmor dog av infektion förra året 2012 och nu min svärfar vars liv hänger på en skör tråd :( 
 
 Jag är tom på ord, empty, likgiltig. 
 
Älskar min familj min man och mina underbara barn mest av allt, de får mig att vilja kämpa men det är riktigt tufft.
Älskar Er 

Julpyssel med mina hjärtan

T v å månader kvar till jul mina vänner och det är väl läge om inte nu att sätta igång julpysslet och inte minst nu när barnen har höstlov!
 I år har vi bestämt att granen ska få sig ett litet lyft. Är så trött på de gamla julgranskulorna som hängt med sedan minst 10 år bakåt de ska också bytas ut särskilt de som gått sönder och blivit alldeles för få av olika sorter. Blev inspirerad av lite fint pyssel på nätet som vi tänkte använda oss av. Snöflingor av papper, pärlor m.m. Att pyssla pärlplatta är barnens storfavorit här hemma så att göra vita snöflingor i olika varianter att hänga i julgranen med polkasnören blir nog fint och stilrent men ändå något som jag och barnen skapat tillsammans :)
Vi åkte till Panduro Hobby i Farsta C och inhandlade vita pärlor, fler pärlplattor, polkasnören och rött sidenband.
Bilder: lånade från Google.com
 
Pysslet är i full gång och vi har skapat och skapat under em, mys 
Nu har de tröttnat för en stund och ville leka med kompisar. Middagen är i ugnen & jag tänkte njuta av en latte medan vi vuxna är barnfria en stund. 
 
Hur har er dag varit? 

Vi går mot Vintertid

Ja då var vi där igen. Det är dags att ställa om klockan till vintertid och få en härlig hel timme mer och sova. Jag tänker tillbaka på sommaren, den fantastiskt fina sommaren vi haft, att den så galet snabbt spolats förbi! Nu känns det som en evighet till nästa :( 
Är det vintertid så är det. Jag ligger fortfarande & drar mig i sängen. Jag envisas med att gå upp. Emilia och pappa bubblar i poolen ute och Melvin leker. Igår morse drabbades han av hög feber och låg däckad hela dagen och kvällen. Stackars liten :(
Igår gjorde vi inte så mycket annat än att vi storhandlade mat och sedan spenderade vi kvällen framför premiären av vårt efterlängtade program "så mycket bättre" och vår lilla sjukling bredvid oss.
 
Idag har vi inte panerat in någonting. Känner mig rastlös och skulle gärna vilja göra något egentligen, men vädret är inte det roligaste och även om Melvin inte har feber just nu bör han ta det lugnt. Älsklingen ska till sjukhuset i em och hälsa på sin pappa en stund som akut hamnat på sjukhus :-/
 Så det finns väl inte så många alternativ I guess? 
 
Hoppas ni får ett mysigt avslut på denna vecka.

It's a good day because It's Friday

Jisses vilken stressig morgon. Stress stress stress. Melvin kommer in till mig och säger "mamma jag vill se på tv" och jag svarar honom att jag kommer upp när klockan ringer, (ställde den på 7:00) både ben och ögonlocken kändes för tunga för att kliva upp. Men efter att Melvin för tredje gången absolut nu på momangen m å s t e se på Bolibompa morgon så tänkte jag att det verkade lite märkligt att klockan aldrig ringde?
Kollade mobilen och klockan visar 7:45!!! Jag hade ställt väckarklockan på fel veckodag :-/
Jag har försovit oss! Snacka om att jag flög upp som en raket ur sängen :) 
Glada hjälpsamma ungar lyssnade duktigt så morgonen gick ju smidigt ändå trots allt. Det är ju fredag!
Nu är de på plats och jag försöker varva ner lite med en kopp kaffe och smörgås till morgonnyheterna. Så skönt och ladda upp dagen i lugn och ro. Har inga jätteplaner för denna fredag, men byta sängkläder och tvätt står på schemat denna morgon, sen blir det dusch, färga bryn & fransar, försöka piffa till mig. Ett besök till systemet för alkoholfri dryck att njuta av ikväll till en ostbricka är aldrig fel.
 
Det är dags att välkomna helgen och mysa med min underbara familj.

Fullspäckad torsdag

Phu nu känner jag mig helt slut! Det har varit en-göra-massa-torsdag idag. Började dagen med ett läkarbesök följt av Halloween maskerad shopping till lillminstingen här hemma som ska på fest imorgon, tillbaka hem och äta lunch och sedan tillbaka till Centrumvux och anmäla mig till kurserna. Kan inte riktigt förstå att jag nu tänker sätta mig vid skolbänken igen :) Får svar före jul om jag kommit in på kurserna eller om jag lyckligtvis kommit in på Ekonomiassistent utbildningen. Med det sagt & gjort. Känns fantastiskt. Tummen upp för mig!
 Efter intagen middag, läxläsning och duschat barn har jag nu intagit liggläge i soffan. Är så sjukt stel och trött i kropp & knopp. Väntar in maken efter träningen som borde komma in genom dörren om en stund. Känner mig lite sällskapssjuk 

Lite nytt till barnens garderober

KappAhl är helt klart favoritbutiken när det gäller shopping till barnen i nuläget. De har så mycket fräcka, snygga, propra, och inte så pluttinuttiga plagg för de lite större barnen. Emilia särskilt vill ju gärna klä sig tjejigt-ungdomligt. Det här med att "vara en i gänget" "klä sig efter modet" är dunderviktigt tydligen :) Melvin har också börjat ha åsikter om vad han vill ha på sig, ibland blir det jordens krig om vad han får ha och inte ha på sig. Inte så lätt alla gånger. Och ibland måste man ju rycka in och hjälpa & vägleda.
Är väldigt glad att våra kids har egna viljor och smak trots allt 
 
Idag shoppade jag lite nytt till deras garderober som måste fyllas på. De har vuxit ur i princip det mesta. Poff sa det bara efter sommaren, och så plötsligt var plaggen för korta i både armar och ben!
 KappAhl har 3 för 2 nu! Jag sparade flera hundra på att handla allt där idag, så passa på är mitt tips erbjudandet gäller bara fram tom 27/10.
 
 
Dessa kläder inhandlade jag till barnen idag, väldigt fina i verkligheten. Bilderna gör sig inte riktigt rättvisa, tänker då särskilt tjejkläderna. Barnen är supernöjda! Tja man har väl smak ;)
 
Nu blir det mys med mannen i soffan innan det är dags att tänka på refrängen.

Ett grått täcke över stan

Onsdag och halva veckan har redan gått! Det blåser stormvindar ute och det känns som att taket ska lyfta här hemma. Ett grått mörkt moln ha lagt sig som ett täcke över stan. Fy så deprimerande. Asagudarna måste vara rejält förbannade? Idag händer det inte så mycket men jag måste nog tvinga mig ut trots att jag inte har någon större lust. Jag vet ju att det brukar kännas bättre när man passerat tröskeln. 
 Imorgon väntar ett nytt läkarbesök vilket jag känner mig nervös inför :( Hoppas på att han ska förstå och se mina behov. Dessutom ska jag besöka Centrumvux och anmäla mig till 4 kurser på heltid i januari. Känns bra att jag tagit det beslutet iaf. Vad som kommer hända med mitt jobb vet jag inte? Uppsägning? Tjänstledigt? Jag vill ju ändå inte fortsätta jobba där sen, men kanske bra och ha tjänsten kvar om man behöver jobba extra under studier. Äh jag vet inte...än. 
 
Bäst jag kickar igång dagen nu innan det är natt ;) 

Provsvar och energilös

Tisdag och tråkväder, regnet faller ner konstant. Ingen bil har jag heller då den ena är på verkstan och min lilla har mannen fått ta sig till jobbet med. Idag blev det alltså ingen utedag för min del som jag hoppades på. Det går trögt att ta mig för något här hemma. Det är många
"jag borde göra" ditten och datten, men hur knasigt det än låter så är det svårt för mig och hitta lust och energi till något! Mycket som händer och sker inom mig just nu, vilket drar ner mitt humör och mående så j...a ap jobbigt :( 
Det finns dock en sak som fick mig känna tacksamhet och en gnutta glädje, och det var beskedet från cellprovtagningen jag gjorde för drygt en månad sedan. Provet visade n o r m a l t, lättad så in åt skogen lättad. Även om jag aldrig haft onormala prover så är det ändå en nervös väntan varje gång tills det där brevet dimper ned i brevlådan. Nu kan jag andas ut.
 
Händer inte mycket här men medan det finns en mikroskopisk ork kvar i mig så ska jag väl ändå göra mig lite lunch. 
 
Hoppas er dag känns ljusare än min.
 
Kram 

En dag vid Rudansjön

 Solen skiner idag med men det är bitande kallt ute. Det var bara och ta på sig, mössor, vantar, långkalsonger, överdragsbyxor och tjockjackan. Burr. Nu har vi iaf fått i oss flera timmars frisk luft nere vid Rudansjön det känns som vi varit ute hela dagen faktiskt. Mina fötter har smått börjat tina upp och ansiktet börjar återfå sin naturliga färg ;) Snöflingorna är nog inte långt borta nu. Ja herre Gud säger jag bara.
 
Älsklingen och Matte skulle springa milen och delta i årets Rudanlopp! Det är första gången min man är med och han är sporrad så in i tusan att genomföra olika tävlingar framöver. Han slog sitt egna rekord i loppet på 54,22 minuter idag, vilket inte bara gjorde han själv stolt utan även gjorde mig & barnen m e g a s t o l t a :) Vilken kämpe! Jag e så sjukt jäkla stolt så gåshud reser sig på armarna. 
Medan herrarna sprang lekte Emilia i klättris och jag fotade lite offcourse what else ;) Melvin ville inte följa med oss ut idag och stannade hemma hos bästa kompisen Felix. 
 Nu har vi tänt en brasa och njuter av värmen till kvällens första avsnitt av Solsidan. Hoppas ni får ett mysigt avslut på denna vecka. 

En lyckad familjefotografering

ldag har solen skinit mellan slöjmolnen och bättre ljus för en lyckad fotografering får man leta efter. Moln är bra när man har kameran redo :) Idag passade jag på och fånga vår härliga familj på bild, inte alltid en lätt match med två busiga ungar som vill olika, men jag är oerhört nöjd ändå. De härliga höstlöven är som guld för ögat, så vackert med alla dess färger 
 Idag hämtade vi alltså hem våra två små efter en trevlig kväll på tu man hand igår. Showen var grymt underhållande och det blev knappast någon brist på hysteriska skrattanfall ;) 
Men som alltid är det lika skönt och krama om våra småttingar igen efter att ha varit ifrån dem. 
 
Kvällen spenderades hos våra vänner över en middag och sedan var vi med barnen på skridskodisco, så nu har vi premiäråkt skridskor redan :) 
 Får se om en snygg lårkaka gör sig påmind på mitt lår imorgon *ler halvnöjt*
 
Nu är det dags att ladda batterier över natten. Imorgon startar mannen milen på Rudanloppet
och självklart måste hejarklacken stå redo imorgon ;) 

På tu man hand ikväll

Thank god It's Friday, men just nu är det fredag hela veckan för min del eftersom jag är hemma en period. 
 Ikväll ska jag och älsklingen äntligen få lite kvalitétstid tillsammans (så fint som det heter) och jag har bokat biljetter till Hilton hotell där 
Raw comedy Club håller till.
Tänkte det kunde vara lägligt och få igång skrattmukler i ansikte & mage ;) Minns inte när jag skrattade sådär riktigt hjärtligt senast.
Ser fram emot kvällen med mitt ♥
 Barnen ska sova borta, Melvin ska till farbror och Emilia till en kompis. Det blir första gången som vi delar på barnen över natten så, men tanken är att även de ska få lite kvalitétstid på var sitt håll. Tror det blir bra de har iaf inte opponerat sig hitintills! 
 
Men det är några timmar kvar till ikväll, och nu tänkte jag ta en långdusch och pyssla här hemma lite. Det finns alltid och göra, man är knappast sysslolös med hus och två barn ;) 
 
Vad har ni för planer ikväll/helgen?
 
Puss & Kram på er 

Störd sömn

Natten har inte varit optimal. Sov inget vidare pga avsknaden av hjärtat som sovit borta, kan verkligen inte sova djupt eller tryggt utan honom. Det är väl en sån vana jag har vant mig vid. Dessutom har jag ådragit mig något virus med hosta och heshet, förmodligen efter alla barnbaciller man omgavs med i förra helgen.
Gör inget för jag älskar alla små gullungar oavsett syskonens eller nära vänners. Kan ju inte isolera mig ifrån alla pga baciller, det är ju sådana tider nu (med undantag för magsjukor då).
 Idag har vi våra grannar över gatan hemma hos oss fram mot kvällen då det pågår fönsterbyte i deras hus. Det går inte vistas där i byggverkstan likt Hiroshima. Det går inte äta eller sova middag med det minsta barnet där, så för oss är det självklart att vi ställer upp med husrum för några timmar!
That's what friends are for 
 
Vädret är trist så det blir en innedag med fika, prat & bus, inte så illa det heller :)

Var tog hjälpen vägen?

 
Man måste orka vara frisk för att vara sjuk sägs det och det är faktiskt sant. Just nu är jag sjukskriven och det för första gången i mitt liv! Jag har kollapsat av stress, ångest, oro, den ena panikattacken avlöser den andra. Mår väldigt dåligt men tyvärr verkar inte läkarna se samma, de blundar. Jag måste kämpa som ett djur för att bli förstådd, kämpa för att orka, kämpa för mina rättigheter som medborgare i detta land! 
 
För att få hjälp måste jag vara så sjuk att jag ska ha självmordstankar, beredd att göra något dumt för att det ska hända något. Hur sjukt är inte det? Jag är inte självmordsbenägen, inte heller någon galning så jag får ingen hjälp?! Jag ska straffas att leva med min bakgrund hur tufft den än må varit och är. Jag måste leva med trauman man gått igenom. Jag har i n t e valt min barndom, uppväxt, valt min förälder, valt att genomgå trauman och dödsfall, valt att lida med ångest, oro, stress och panikattacker! Trött på att må så här år efter år!
När ska jag få må bra, vara lycklig och glad i mig själv?  
Allt jag önskar mig är att få må bra, den ända julklappen jag vill ha :(
 
Vad gör man när man inte får den hjälp man behöver? Så less på vården! 

Gräsänka-Avskyr ensamheten

Sparkar igång dagen med att vinka av vår 10 åring och lämna minstingen på fritids. Intar en härlig morgonfrukost till Fredagspodden Hanna & Amanda. Riktigt kul underhållning och lyssna till, om hur de diskuterar diverse upplevelser allt ifrån gamla ex till att leva med ångest. En salig blandning. Har bara börjat, så har en del avsnitt att ta igen :)
 Idag är jag gräsänka. Hjärtat har åkt iväg på konferens med jobbet och blir borta över natten. Usch tycker inte alls om och vara ensam :( 
Vi sover ju dagligen bredvid vandra så ikväll kommer det kännas läskigt tomt. Så är det.
Jag försöker tänka "desto skönare att återförenas imorgon". 
 
Nu väntar en skön morgonpromenix med grannen i solskenet. Hoppas solen lyser på er med denna onsdag ♥

Ny bloggdesign

Jag har velat länge men inte orkat eller vetat vad och hur jag velat ha designen på bloggen. Det tog något år men så värd att vänta på! Har äntligen bytt design på bloggen och bästa Matilda har varit stjärnan och gjort ett kanon jobb åt mig, kan inte tacka dig nog ♥
 
Blogglusten har varit som bortblåst ett tag, ni kanske har märkt det?
Har faktiskt varit rätt less på se den tråkiga designen jag hade tidigare, inte haft något särskilt att skriva om, inte haft lust. Det är väl så ibland. Den kommer & går :)
Hoppas den nya omvandlingen kan locka till sig skrivarlusten och låta glöden hålla i sig för att fortsätta blogga hela hösten nu när den mörka årstiden vi har framför oss står runt knuten.
 
Välkomna hit mina gamla och nya läsare