Julen 2012

 God fortsättning på er alla finisar ♥
Nu har vi äntligen landat här hemma efter en lång julhelg tillsammans med familj & släkt. Julen har varit bra och barnen har som vanligt fått en uppsjö av julklappar, ska det vara jul så ska det firas ordentligt det är ju trots allt bara en gång om året ;-)
 
Hur har er jul varit? Fått något speciellt i julklapp som ni håller kärt? 
 
Även om julen är en högtid jag firar traditionellt och dyrkar, så känns det lite skönt att den nu är över
f a k t i s k t :-D Jag är ganska less på vad all julmat heter, det blir lite väl mycket av det goda efter dessa dagar.
Vad tycker ni?
Nu fortsätter våra rutiner här hemma även om jag gått tillbaka till jobbet och resten av familjen är fortsatt jullediga. Lyx! Tvätt, plock, stök och bök inför kommande flytt m.m är vad som pågår...
 
Här har jag sammanfattat vår jul i bilder från två olika julaftnar 23-24/12...
Nu laddar vi sakta upp mot nyår då vi firar den med våra vänner Jimmy & Jessica.
Nyåret 2013 hoppas vi kommer bringa mer tur, glädje & lycka efter vad detta årets facit givit.
Blir det vårt år?
 
Puss & Kram ♥

En efterlängtad från OBH Nordica

Har länge velat köpa mig en sån här vågtång. Köpte mig en från OBH Nordica för 399:- för två veckor sedan och har använt den flitigt. Lockarna blir så fina och mjuka och håller längre än en vanlig locktång! Är supernöjd! Kan varmt rekommendera den.
Till jul blir det en lockig mama ;-)

Goddagens från sängen...

Åh fy så dålig uppdatering de varit här inne de senaste två veckorna. Hoppas ni inte övergett mig för det ;-)
Jag ska vara ärlig jag har inte alls mått något vidare psykiskt, haft en del oro och ångest och helt enkelt inte orkat prioritera bloggen det finns annat som varit viktigare just nu.
Julafton närmar sig och jag är ännu inte klar med det jag ska, men ska ta en runda på stan i eftermiddag för mig själv! 
 
Annars har jag bara jobbat och idag vabbar jag då Melvin åkte på någon slags maghistoria under tisdagsnatt. Idag är han pigg och glad igen så imorgon blir det sista dagen på förskolan och jobbet innan julledigheten tar vid. Det ska bli skönt och bara varva ner med nära & kära i jul. Jag är ledig from 22/12-25/12 sen jobbar jag igen. Bättre än inget och just i år infaller julen på en måndag vilket gör ledigheten lite längre :-)
 
 Idag är jag riktigt seg alltså jag ligger fortfarande och drar mig i sängen och det närmar sig lunchtid ;-) Ibland måste man bara få ta igen sig lite och jo det behöver jag just nu. Har ingen lust och ge mig ut i kylan och snön som når upp till knäna, inte heller någon lust och dra igång någon dammsugare eller tvätt för den delen heller...
 
Jag välkomnar denna lugna torsdag...
 
Hur mår ni i julstressen? 
 
KRAM 

Vackra rum & en smula kaos...

Tapetjakten är igång men ännu har jag inte hunnit besöka tapetbutiken. Kom över dessa två snygga tapeter på nätet. Den bruna skulle jag kunna tänka mig ha i vardagsrummet som en fondväg och den ljusa i sovrummet jag älskar skimmret! Frågan är var jag hittar dessa att kika på i verkligheten?
Det är lite mycket just nu inför jul och allt, är lite stressad då jag  i n t e är klar med alla julklappar än. Ja ni hörde rätt. Detta året är nog rekord i att vara ute sent :-( inte alls likt mig...
Det blir nog bra till slut hoppas jag! Känner att jag börjar bli förkyld här och det känns ju lagom kul, men hoppas att det stannar upp och inte blir värre.
 
Snålt med uppdatering på sistone jag vet, men just nu är mitt liv lite i kaos. Hoppas dock att ni inte slutar kika in här för det skulle göra mig lite ännumer kaos ;-)
 
Hur mår ni alla fina?

Första Julkonserten i kyrkan

Igår var det äntligen dags för Emilias första konsert med gitarrskolan, och alla har vi längtat att få se allt det hon lärt sig under den första terminen! Jag tror faktiskt vi har en liten talang här hemma och hon brås nog på mig och min far antar jag. Jag älskar att sjunga och min far spelar flera instrument och är musikaliskt lagd och även min halvbror är väldigt duktig i sång och piano. Sen har jag aldrig vågat utöva min sångröst inför folk direkt, men de få som hört mig sådär spontant tycker jag sjunger bra. Smickrande och lite svårt och ta till ibland fast man egentligen borde? Nja jag kanske kan lite iaf då ;-) 
 
Här ser ni vår älskade talang från konserten & lucian igår...
 Det fanns ju ingen som helst tvekan om vem som ville äga micken denna lucia ;-) Emilia sträckte gärna lite extra på halsen för att komma närmre micken & hon gjorde det såå bra vår älskade unge!
Nu är jag väldigt stolt i hjärtat över en sån duktig dotter vi har 

Matsalgrupp

Nu har jag äntligen hittat ny matsalsgrupp med 6 stolar som jag vill ha till det nya huset. Har ledsnat på vårat i ek här hemma och dessutom har stolarna (3 av dem) gått sönder, så less eftersom bordet i sig är felfritt. Nu när köket i huset är i mörkare stil vill jag ljusa upp det lite med ljusa möbler, så då fann jag denna serie hos Europamöbler den heter Vinga för 6995:-
Jag har alltid önskat mig ett vitt bord med fina stolar och det är just det jag vill ha nu ja just ett sånt här...
Gillar detaljerna på bordsbenen och tycker även stolarna är snygga!
 
Nu ska jag nog få mannen att följa med på mina noter också fast i det här fallet får nog faktiskt frun bestämma ;-)

Snöstorm satte stopp för dagens jobb!

Tänka sig att här sitter jag fortfarande i nattlinne klockan 16:38 på eftermiddagen. Ibland är det bara så skönt och lunka runt hemma i myskläder. Vem bryr sig när man ändå inte ska gå ut i denna hemska snöstormen som pågår. Idag skulle jag ju nämligen jobba men vädergudarna satte totalstopp för det! All busstrafik är avstängd o bilarna på vårt parkering är totalt insnöade och stora vallar blockerar in och utfart till parkeringen vilket innebär att jag inte kommer till jobbet :-( De som har önskat hit vintern kan ju gå ut i detta "pissväder" för snöstorm är verkligen inte charmigt för fem öre utan rent överdjävligt! 18mm nederbörd har kommit vi pratar om 40-50 cm nysnö på några timmar! 
 
Nu fick maken tag i en spade och står och skottar tung kramsnö som sträcker sig 2 meter bakom bilarna & på bilarna! Tre bilar behövs skottas fram som är våra. Åhh måtte detta väder vända nu. 
 
Ser fram emot helgen då åker vi nämligen ner till Karlsborg och finaste Lena med familj.
Lena fyller år och det vill vi fira 
Nu ska jag förbereda dagens middag åt familjen.
 
Kram mina finisar

Nu är tålamodet slut...

Nu är jag uttråkad och har dåligt tålamod. Ja roligare kan man ju ha än att sitta insnöad i på tok för höga minusgrader enligt mig med en liten älsklings sjukling här hemma. Hans förkylning fortsätter...
När ska den ge med sig?
 
I söndags när jag skulle iväg med bilen på kvällen och köra över lite kläder & tandborsten till dottern som skulle sova borta, startar i n t e bilen! Den var helt jävla död! Jo på grund av det taskiga vädret alltså då menar jag kylan (-14.C) har mitt bilbatteri lagt av?! Tror ni man blir glad eller? Problemen fortsatte även dagen efter men då hade alla dörrar frusit fast! När jag väl fick upp dem kunde jag inte stänga två av dem pga. att låset i dörren lagt av. Åh sånt här mäktar jag bara inte med! Vadå ska det vara så här varje morgon när man är stressad till jobb och skolor?  Då får nog våra grannar se på ett riktigt vilddjur ;-) Äh fy Fabian för vintern och bilar som inte ens klarar av klimatet. Morr. Har fasiken inte tålamod till sånt här.
Min underbara make har varit och handlat grejer på Biltema så nu funkar den igen, frågan är hur länge?
Puss och tack min älskling! 
 
Idag har jag umgåtts lite med syrran i Farsta centrum. Tanken var såklart att handla lite julklappar men tyvärr blev det inte så som jag hade tänkt mig. Kände mig mest virrig och gick runt där som en yr höna och hjärnan uttömd & inte fann jag något annat än lite presentpapper heller :-) Emilia var iaf. nöjd som handlat sina första julklappar för första gången med sina egna pengar hon själv sparat ihop! Så otroligt gulligt tycker jag. Mammas finaste 
 
Nä nu e det dags att värma sig med en kopp te och äppelmunk och varva ner kanske kommer tålamodet tillbaka imorgon igen? Börjar morgondagen med ett tandläkarbesök och några hundralappar fattigare så här lagom innan jul, jiihaa. 
 
Förresten har ni också snöat in? ;-) 
Kram

Nytt & fräscht

 Jaha jag börjar väl denna vecka med lite vabb av sjuk son som fortfarande är okry. Han hostar och är jätteförkyld och klagar på ont i kroppen. Blir även hemma imorgon också. Gud jag minns fasiken inte när jag fick en "hel" lön senast?! Så nedrans tradigt alltså men vi klarar oss bra ändå!
 
Har äntligen gjort ett besök till frisören och fixade håret i fredags. Det är nu 3 månader sedan sist. Känner mig väldigt nöjd med färgen och det känns precis som "jag" i denna färg jag alltid annars haft. Tror färgen kallades guldbrun och det är med inslag av lite röda toner. Här får ni se resultatet :-)
Foto: från min Iphone
I lördags var jag iväg och handlade lite julklappar och såklart så hittade jag några plagg till mig själv ;-) Denna kofta hittade jag inne på GinaTricot för 249:- så underbar skön kvalité att jag funderar på att köpa mig en svart också. Köpte mig även lite nya sexiga underkläder är så less på alla bh:ar och trosor jag har. In med nytt och ut med gammalt säger jag bara...
 
Hoppas ni får en fin måndagseftermiddag.
♥ 

Lägenheten är såld!

Hej mitt vinterland nu e jag här...
Snön ligger 20 cm tjock mot marken och det känns mycket ljusare ute nu när den lyser med sitt vita täcke. Väldigt vackert verkligen. Barnen har längtat ivrigt efter pulkaåk i backarna så när snön fallit har det vari till barnens förtjusning.
Melvin är sjuk igen med krupphosta och feber sen i torsdags. Trodde att han va på bättringen igår men nu tycker jag nästan att de bryter ut mer o mer till en rejäl förkylning :-( Får se om han ska till förskolan på måndag. Men jag är ju den som gärna stannar hemma en dag längre än att ha bråttom med att lämna honom tillbaka på förskolan "halvbra" och så börjar det bara om igen...
Måste bara skrika ut min glädje över att vi äntligen sålt vår lägenhet och igår skrev vi kontrakt så nu är det definitivt kan man säga! Vi sålde den f ö r e visning som skulle varit imorgon egentligen. Vilken skön lättnad och slippa tänka på en försäljning så här före jul när julstressen är som värst! Gud så glada vi är åt att vi dessutom fick så bra för den. 
Kan säga att den 1 februari får vi nycklarna till vårt älskade hus 
 
Hallå det är bara exakt 2 månader kvar! 
 
Nu är planerna i full gång...
 
Hoppas ni får en härlig lördag alla