Underbara Valborg

Här kommer jag med Valborgkramar till er mina finaste!
Valborg är inget vi vanligtvis brukar fira sådär döseriöst här hemma annat än att ta oss ner om möjligt till en fin brasa ja om vädret tillåter det såklart, hälsar på lite folk man känner igen och äter lite gott. Min man har ju alltid arbetat på valborg tidigare, men nu när han bytt branch så blev det äntligen vårt andra år i rad kring elden tillsammans.

I år välkomnade vi våren nere på Hammarängen och halleluja vilket vackert väder vi haft, behaglig värme och vacker himmel att skåda.
Det börjades gladeligen med fackeltåg genom bullerbyn & alla barnen tyckte det var spännande med eld och facklor!



Nu är vi åter hemma igen och alla jackor hänger ute pga. röken som satt sig i tyget. Nu blir det soffhäng och mys för oss två som är vakna.

Hoppas att ni alla haft en fin Valborg!


Söndagens "marina" mama

Vilken underbar söndag! Vi har varit i parken hela dagen och barnen har fått springa av sig i vårvädret. Passade på att njuta av vårsolen i min nya jacka jag inhandlade på Lindex här om dagen. Den har så många underbart söta detaljer som krusade kanter i ärm och hals, smock över bysten vilket ramar in och framhäver kurvorna. Så underbart skön och fin kvalité. En perfekt vår & sensommarjacka för 599kr. 



Nu kan jag flitigt börja använda mina Converse jag köpte i New York förra året. Det är ju väder för det nu. Älsakar dom och de passade så bra ihop med min övriga outfit jag hade idag. Kan ni tänka er att bakom dessa bilder stod min 9 åriga dotter och fotade mamma :-)
En framtida fotograf kanske? Så duktig och hon har redan känsla för hur hon ska avända kameran.

God natt ni fina.


Fästingbussen

Tjingeling! Det bjuds på sol & värme på våran ort idag och det blev det väder vi önskade, hoppas det håller i sig hela eftermidagen också :-)
Idag är det dags för vår lilla familj att ta oss till Coop för att vaccineras mot dessa små otäcka, äckliga kryp! Fästingbussen står redo & vi är redo!



Vi har pratat om att vaccinera oss varje sommar men inte kommit till skott, väldigt dumt egentligen, men nu så finns det inga fler ursäkter.

Hoppas ni får en fin lördag mina vänner.


Nattbloggar

Inne med en snabb god-natt-kram till e r mina vänner!

Vi kom nyligen just hem från en mysig kväll hemma hos syrran. Barnen sover sött och imorgon väntar en fullspäckad dag med boll och gymnastikträningar. Sedan avrundas eftermiddagen och kvällen hemma hos våra finaste vänner M&P som bjuder på årets första grillpremiär ♥
Vi hoppas på soligt och varmt väder då vi ska avnjuta middagen tillsammans på verandan.



Nu går ögonen i kors och det är nog dags att stänga ner burken för idag, Yes I think so!?

Hur har er fredag varit?


Ångest & Orokänslor

Önskar jag kunde säga att allt är/var frid & fröjd och livet leker jihaa!
Är så himla less på att vakna upp varje morgon med ångest & orokänsla i kroppen och då framförallt i magen! Ska en människa få försätta flera familjer för detta kaos? Kan säga att den för oss "okända" mannen som misshandlat vår mor nu blivit häktad igår och hoppas på ett slut bakom lås och bom.

Nu är ju rättsväsendet i Sverige väldigt mesigt och några ordentliga straff finns fan inte och förhoppningen om livstidsdom finns inte heller, men varför inte skicka hem honom därifrån han kom? Varför ska han ens få stanna här och kosta staten en massa pengar? Han gör ju ändå ingen nytta med att bidra till kvinnomisshandel! Vi slipper problemet!

Avskyr att känna mig så här gnällig, ledsen och ältande jag vill ju vara positiv och känna framtidstro. Allt är på noll och då menar jag noll...kan inte slappna av, glädjas åt roligheter eller känna mig lycklig som jag egentligen är! Just nu har han tagit sig in i själen och tagit död på en del av mig.
Att jag ens lät honom bryta ner mig? Hur gör jag för att ta mig och min familj ur detta helvete?

Allt jag vill är att vara lycklig, glad, positiv, vara en bra vän, fru, mamma och arbetskamrat och att alla ska må bra!

Jag är inte mig själv just nu & hoppas att alla förstår det och tar lite hänsyn till den ledsna och bekymrade Annika jag är :-(


Fin med Lindex

Det har varit ett riktigt tråkväder idag och regnat en hel del faktiskt, riktigt grått och trisst & inte alls så varmt som metrologerna lovat!
Rekryteringen på jobbet av nya timmisar gick bra och vi har en kandidat som verkar högst intressant så vi hoppas på att det kan täcka upp de hål i schemat som uppstår vid sjukdom, och semestrar framöver.

Hittade några söta plagg inne på Lindex tidigare idag medans jag väntade på att lillstumpan skulle bli klar med dansträningen. Roligt tidsfördriv? YES, me like!
Den ena klänningen är till sommaren och den andra tänkt till fest, men jag köpte dock inte dessa plagg just idag.



Den 19 maj är vi bjudna på 30 års-fest på Årsta Slott. Kanske kan klänningen bli aktuell?
Ja om jag inte finner någon annan förståss!

Nu kurrar magen och en smörgås och kopp te skulle sitta fint innan bädden ropar.

Kram på er ♥


Linslus

Jag är så tacksam att jag har så många knallhattar omkring mig som förgyller mina dagar,
förutom v å r a fantastiska barn såklart, och inte minst just nu när allt känns väldigt kämpigt ♥

Barn är ju sällan stilla men när man väl får chansen kan bilder bli riktigt lyckade & då även på en liten vilding som min systerdotter Novali
Älskar att fota barnen och inte minst de allra minsta eftersom våra egna nu blivit ganska stora passar jag på! Novali är en riktigt liten skönhet och denna helg var det hon som fastnade i linsen :-)



Idag har jag jobbat kvällen och vi har även haft personalmöte så jag fick börja jobbet tidigare i eftermiddags. Det har blivit två dagar i rad med extra timmar. Imorgon väntar en heldag med rekrytering av nya timvikarier och som arbetsledare är det mitt jobb att bidra med mina erfarenheter på intervjuerna tillsammans med min personalchef. Bäst och vara pigg och allert.

Känner mig väldigt trött de senaste dagarna och mycket beror på den turbulenta starten av denna veckan. Jag mår inte så bra och mamma mår inte alls bra. Vi tar en dag i taget och hoppas att vinden vänder.

Tack för era kommentarer de värmer!


Sjuka jävla människa

Ja vissa saker ska man kanske inte fläka ut om på nätet, men ibland måste man bara bubbla av sig! Just nu mår jag så fruktansvärt dåligt psykiskt pga. rädsla & oro för min mamma. I söndag kväll utsattes min älskade lilla mamma för misshandel av för henne en okänd man en granne som också bor i samma trapphus som hon själv. Han har under det senaste halvåret trakasserat henne verbalt, kallat henne hora, spottat på henne och nu även misshandlat henne! Allt utan anledning. Han verkar se min mamma som något provokativt. Han är fullständigt galen, aggressiv, och psykisktsjuk! En människa som beteer sig så här kan omöjligt vara frisk?
Just nu gör jag allt i min makt för att få min mor att flytta ifrån området. Han har hotat henne till livet och det har skapat skräck hos alla. Hur mycket ska man oka? Är han i stånd till att göra det fruktansvärda? Jag är LIVRÄDD :-(

Händelsen är självklart polisanmäld och mannen är anhållen hos polisen. Nu hoppas vi på att åklagaren häktar honom innan torsdag så han inte släpps fri! Denna dåre ska inte springa lös, han borde sitta inspärrad for life!
Mina ögon är torra och röda av allt gråt, aptiten som bortblåst, och tröttheten ska vi inte ens snacka om. Helt utmattad.

Finner inga ord, jo ett och "jag hatar honom"...

Vad vore livet utan vänner?

Har ni funderat över det någon gång?
Man kan ha många men oftast är det några få som man v e r k l i g e n vet är ens äkta vän och oftast den man känner att man kan göra allt med. Ni är underbara och utan er vore livet fruktansvärt tråkigt och ensamt.
Tack för att ni finns!

Lördag kväll och vi kom just hem ifrån en mysig middag hemma hos våra vänner Jimmy & Jessica! Melvin var så trött så han somnade i bilen på vägen hem, men det kanske ändå inte är så konstigt när klockan passerat efter 23:00? Mammas tröttis! Emilia orkar desto mer men slocknade direkt hon la huvudet mot kudden hemma sin säng :-) Våra små älsklingar! Hoppas på att vi får lite sovmorgon imorgon alla 4:a, eller åtminstone att vi gamlingar kan få det :-D
Våra barn är rätt duktiga på att roa sig själva på morgonkvisten så de låter nog mamma och pappa vara tills de vaknar. Utvilade föräldrar orkar mer och de gynnar oss alla *smile*

Jag har även jobbat tidigare idag och fram till 17:00 så just nu känns ögonlocken rätt tunga och jag tror att det snart är dags för oss att knyta ihop dagens påse och krypa ner under täcket. Jag gör det med ett leende på läpparna tillsammans tätt intill min älskade man, otroligt tacksam och ödmjuk åt det jag har.

Hur har ni spenderat lördagen?

Sov Gott mina finisar!


Good and bad day

Jag ska summera denna dag som varit både bra och dålig!

Idag är en d å l i g dag för att;
det har varit ett så förbaskat dåligt väder med växlande regn och snö hela dagen
som bara gör att dagen känns grå och tråkig. När blir det vår?

Dålig för jag har en sån fruktansvärd mensvärk och går på Ipren var 8:e timme vilket suger musten ur mig av att inget orka.

Dålig för att jag gjorde mitt värsta misstag ever "backade in min bil i föraren bakom mig av misstag" inga skador dock men en mycket skamsen och chockad j a g. Hur kunde jag vara så klantig?

Idag är en b r a dag för att;

jag varit ledig från jobbet och kunnat spendera dagen med min mamma och hjälpt henne att kolla ut tapeter till hennes sovrum och vi har ätit en god lunch på O´leary´s.

Bra  för att min bil klarade sig "fri från anmärkningar" på bisiktningen i morse.

Bra för att vi fått inbjudan till bröllop i Juni och en 30 års fest i Maj att se fram emot.

Bra för att jag fick komma hem till min underbara man och barn som stått och lagat Tacos till middag åt hela familjen. 

Ni är för underbara & betyder allt för mig ♥



Nu har vi spelat Yatzy och sett på barnens favoritprogram Let´s Dance och nu är det dags att inta soffläge innan det är dags att krypa till sängs. Blir nog en tidig kväll för trötta mig.

Hur har er dag varit?

Puss & Kram ♥


Skönhetsoperationer

 Kvällen är kommen och jag ligger nu trött & mör i kroppen uppkrupen i soffan framför programmet "skönhetsbubblan".
Blir förskräckt över hur dagens kvinnor ser på sina kroppar, inte för att det är något nytt precis men ändå! Jag är absolut inte e m o t skönhetsoperationer och kan tycka att det är helt okej om man verkligen inte mår bra av att ha taxöron till bröst eller en jättestor näsa som täcker upp halva ansiktet osv. Ja ni förstår säkert vad jag menar. Men vissa går verkligen till överdrift och det finns lixom ingen gräns! Hur sjukt är det inte och göra om den man är till en plastig vaxdocka? Insidan försvinner bakom alla dessa operationer, botox och hur lycklig är man då egentligen, märker dom inte själva vilken sjuk syn de har?
Tragiskt anser jag, sen är det självfallet upp till var och en, men jag kan bli lite arg på hur samället och media påverkar våra barn redan som 9 åringar.

Själv kan jag erkänna att jag skulle kunna tänka mig lite större bröst efter att ha ammat två barn. Men då inga Dolly Parton men en vanlig C-kupa som ska vara proportionerlig till min övriga kropp. Om det sedan kommer att bli verklighet vill jag låta vara osagt.
När jag var yngre var jag retad för min höga näsrygg, och förr ville jag op näsan eftersom jag mådde dåligt av det, men det anser jag vara "inte" jag om jag skulle ta bort den idag. Jag skulle aldrig göra något för någon annans skull!


Tjejer vi duger som vi är! Puss & kram

 ♥


Träningsfreaket talar "så här ser jag ut"

Morsning korsning mina vänner!
Natten har varit sisådär, jag har inte kunnat sova sen 4:30 imorse. Kanske var det Yogan? Haha. Konstigt nog så känner jag mig oförskämt pigg trots att jag varit uppe sen 5:30. Myskoxe.

Tänkte berätta lite om syftet med min träning och varför jag började! Frågan har nämligen kommit.
Jag har inte tränat länge alls. Tecknade faktiskt mitt gymkort för bara 1 månad sedan, och jag har inte ångrat en dag att jag gjorde det, jag ställer mig själv snarare frågan
"varför har jag inte gjort detta tidigare"?

Det är ju så uppiggande och avstressande att det inte finns något att skylla på. Jag tränar 3-4 ggr i veckan. Jag tränar mest styrketräning och ibland går jag på något konditionspass med styrka för variations skull. Syftet med min träning är att få bättre hållning, kondition och styrka i helhet & för att må bra naturligtvis. Jag vill i n t e gå ner något i vikt då jag väger perfekt som jag ska och redan är smal i mig själv men jag vill gärna öka i muskler.
När jag tränar i gymmet håller jag mig till t r e muskelgrupper åt gången och rättar mig efter dessa i anpassade maskinövningar eller hantlar, stång osv.

Säg att jag tränar rygg, mage och biceps ett träningspassen, då kör jag tre olika maskiner för varje muskelgrupp och repeterar tex 10x3. Börjar alltid med 10 min uppvärmning på löpband, crosstrainer, eller roddmaskin och avslutar alltid passet med strech. Nästa gång jag tränar så tränar jag a l d r i g de muskler som jag senast tränade. Detta för att inte slita ut muskler och för att kroppens alla muskler ska få en chans att bygga lika mycket!

Så här ser jag ut NU vikt 54,4 kg (morgon) och 166 cm lång & har ett BMI på 19,6.



Målet med min träning är att få en snygg och vältränad kropp och att det förhoppningsvis kommer synas med tiden, men det ser jag mer på lång sikt.

Hur går det för Er? Om ni vill fråga något så svarar jag mer än gärna. Fritt fram!


Bodybalance

God kvällis! Tant hurtig har varit igång ikväll. Trodde aldrig att jag skulle orka med tanke på hur slut jag känt mig idag efter jobbet. Stenbock & envis som jag är ;-)
 Fick för mig att för första gången prova på ett gruppträningspass "Bodybalance" jag länge spanat in men som tyvärr b a r a går onsdagkvällar och det är då jag jobbar, så det har inte varit det enklaste att få ihop.
Men...idag kom äntligen tillfället då jag hoppade in och jobbade dag ist. ;-)


Kan varmt rekommendera er ALLA som tränar (och inte tränar) att prova på den sortens träning. Alla behöver den. Passet bestod av Yoga, Tai Chi, och Pilates alltså en kombo av styrka, strech och avslappning på en och samma gång! Hur skönt som helst. Kanske tycker du att det ser väldigt lätt ut? Men då är ni ute och cyklar. Det kändes rejält i lår, rumpa, mage och rygg. Att samtidigt hålla koll på balans, kordination och andning var nog så svårt bara det.

Men belöningen kom i slutet då det var avslappning...

Nu känner jag mig nöjd och hoppas på att kunna sova gott i natt. Fan vad bra jag är.


Underbara blomster

God morgon finisar! Idag sparkar vi igång dagen med dessa underbara, pigga och fräsha färgklickar.
I söndags fick barnen en varsin underbar b l o m s t e r b u k e t t med blandade snittblommor av farmor sin. Jag buntade ihop dessa två till en, och skåda en så vacker,det är en riktig fröjd för ögat, inte sant?! 

Ibland unnar jag min fantastiska lilla familj en knippe tulpaner eller färska snittblommor och pryder borden med, det ger lite energi eller det är vad jag inbillar mig iaf :-)

Idag lyser solen men det var frost på vindrutorna imorse så det är ingen jättevärme än. Hoppas ni får en fin dag!

Nu ska jag jobba vidare...


Tröttmössa

Åh så trött jag varit under kvällen på jobbet. Känns som om huvudet inte varit långt ifrån att nicka till i soffan och nästan så jag måste rulla upp ögonlocket och luta den mot en pinne haha. Det är ju tur att det är lugnt i stugan här ibland. En del "dötid" här alltså.
Imorgon hoppar jag in och jobbar morgon istället för kvällen då den andra assistenten är hemma och måste vabba med sin dotter. Passar mig rätt bra! Jobbar hellre förmiddagen och får eftermiddagen och kvällen tillsammans med mina ♥
Nu är det dags att ta bilen och rulla hemåt till gubben som sitter och väntar på sin älskade fru :-)
Kanske har han förberett en kopp the och smörgås att hugga in på? Han är full av överraskningar ibland min älskade man.
Natti natt mina vänner.

Sommarens planer

I Augusti har vi bokat t v å veckor familjesemester till Alanya i vackra Turkiet. Det ska bli så underbart härligt och resa iväg, garantera oss sol och värme & vi längtar galet mycket. 
Vi blir inte helt ensamma, vi åker även i sällskap med våra vänner Jimmy & Jessica och deras lille son Theo. Att det kommer bli en lyckad semester är vi så alldeles säkra på! Vi har känt varandra så länge och gjort saker tillsammans så många gånger att det känns självklart att dem följer med på detta äventyr :-)

Detta blir vår första resa till Turkiet, men vårt resesällskap har varit där f y r a somrar i rad, så deras omdöme betyder mycket för oss.



Har ni några erfarenheter av Turkiet?

Berätta gärna och dela med er av dessa. Ris eller Ros spelar ingen roll.

Vad har ni för planer?


Sött och somrigt, blommigt & pastelligt

Är på jakt efter lite nytt i garderoben att ha på mig i s o m m a r. Det är ju tid för det snart.
Fann dessa härliga och söta plagg inne på Ellos hemsida & fastnade för dom som fisken på kroken. Gillar det där lite söta och oskuldsfulla stilen till sommaren och jag faller ofta för de pastelliga färgerna som nu mer eller mindre finns överallt i butikerna!

Vanligtvis  väljer jag gärna i n t e  blommigt & plåttrigt i mönsterväg, men kan tänka mig att testa det i år faktiskt. Tycker nog att det kan vara riktigt sött och vackert ändå ;-) Det är nog bara mitt öga som är ovant!

Mitt dilemma NU är vilken färg jag ska välja av dessa två söta och virkade cardigans! Det blir nog att beställa hem båda haha.



Vad gillar ni och vad är ni utefter i klädväg till sommaren?


Kalasigt kul

Dags för en liten uppdatering så här på kvällskvisten. Har just sprungit in i ett handtag på toadörren rätt in i magen och midjan, segnade ihop men nu ligger jag i soffan och vilar *ajaj* Så så lattjo började min kväll...

V å r söndag har mestadels bestått av kalas, glass, & bus, men också en hel del andra måsten. Melvin är nöjd och glad över sin födelsdedagshelg. Tackar jag förstår honom och NU ser vi vår älskling knappt för han sitter mest tyst och pysslar med allt sitt nya LEGO! Han har fått hur mycket n y t t som helst, och det är majoriteten Starwars som hägrar i högen!



Som alltid på kalas blir jag alltid lika förtjust i p r e s e n t p a p p e r! Det är så underbart med alla kulörer, mönster, glitter färg och form som paketen är klädda med. Däremot brukar jag inte samla och spara desa papper, men det gjorde min farmor däremot ;-)

Vilka åldringar samlar numer inte på äldre dar? Haha.

Samlar ni på något?

Själv samlas det mest kvitton i plånkan :-D

Nu är barnen nybadade, insmorda och nattade inför morgondagens rutiner igen. Nu är påsklovet slut och därmed börjar allvaret igen & fram till sommarlovet i Juni.

Här skall det nu laddas upp med mys i soffan framför nya serien Alcatraz på datorn. Måse se ikapp de första två avsnitten vi missade i måndags.

God kväll på er mina finingar


Vår underbara Fem åring

Förskräckligt vad fem år går fort! Det är nu fem år sedan vår älskade son såg dagens första ljus, fem härliga år som vi fått ha vår älskling hos oss.

Idag var det h a n s stora dag! Det var en glad och stolt gosse vi möttes av klockan sju i morse. Han som alltid annars gärna sover länge vaknade först upp idag, förmodligen spänd  förväntansfull över sin födelsedag?

 "Idag är det jag som fyller år" och plötsligt förändrades hela han till en större pojk på olika sätt. Det gav en rejäl skjuts för självförtroendet. Han har svar på tal, kaxighet, och självsäkerhet som en liten tuffing men endock en väldigt mjuk liten kille med väldigt stora känslor :-D

Han blev så stolt över sin nya cykel i morse. En s t o r cykel för en s t o r kille! Väldigt viktigt det där.

Eftersom barn i dessa år växer oerhört snabbt & endast använder en cykel en sässong, kändes det lite onödigt och lägga 2000:- på en NY när man kan hitta fina begagnade på Blocket till halva priset. En cykel på Biltema verkade inte falla grabben i smaken när vi tog honom dit i veckan utan det skulle ju såklart vara den dyra BMX:en i Cykelaffären för över två tusen. Haha ska det vara så ska det vara fina grejer *ler*

Denna underbart välskötta vrålåk från PEAK fann vi till en billig peng i annons. Melvin är hur glad som helst.



En massor av Starwars LEGO och ett lasersvärd blev nya presentfavoriter.
Nu ser vi fram emot våren så han kan få provköra cykeln. Redan imorgon skulle vädret bli bättre.
Den som lever får se.

Vi älskar dig vår prins


Ett oväntat besök

Tjingeling! Åh må ni tro att solen skiner i Storstaden efter morgonens snöchock? Jo rackarns den lyser och det får mig genast på strålande humör :-)
Sitter just nu i bilen och väntar på att min man ska göra klart sitt ärende innan vi åker vidare.
Vi har just varit på BIO och sett den nya Disneyfilmen "Piraterna" den var helt okej och ganska roande även om den i vissa stunder var lite grym. Melvin fick välja film idag eftersom han är födelsedagsbarnet idag.
Vår lilla fining blir 5 år ♥
Imorgon firar vi med kalas!
Nu ska vi vidare hem till min barndomsvän och hennes familj för att umgås resten av kvällen. Av en slump i Kista centrum lyckades vi sammanstråla helt oväntat av alla centrum i Stockholm så just här! De frågade om vi ville ses ikväll vilket vi så gärna gör! Vi ses inte allt för ofta nu när vi bor på skilda håll och jobbar och har fullt upp med våra liv. Det gäller och passa på när tillfällen ges och att vara lite spontana ibland.
Nu ska vi njuta av sällskapet!
Vad gör ni för kul i helgen?
Kram kära vänner

Mardrömscenario

Men för sjutton vad är det nu för fel på klimatet? Jag tror jag vaknat upp i en mardröm! Det snöar ute och det är helt vitt & det är helt sant! Jag kan faktiskt inte se någon tjusning i detta alls. Trodde vintern var slut? Nu blev dagen inte lika rolig längre. Terrorn fortsätter idag också. Suck.




PMS helvete

Hade hoppats på en gladare eftermiddag och kväll än denna :-(
PMS helvetet ha dragit igång sin terror! Jag hade sett fram emot fredagsmyset, se Lets Dance med barnen, välkomna helgen, och goset, men det blev allt annat än fridfullt. Är så irriterad och tjurig, gråtmild och vansinnig för små ting. Jag skäms för mitt beteende ändå kan jag verkligen inte rå för mina hormoner som spökar. Jag försöker. Allra bäst vore det för alla att jag sattes i karantän!
Varför? Blir tokig. Inget botemedel finns det heller. Ibland är jag skonad vissa månader och mår hyfsat veckan före mens men ibland så är det rent ut sagt ren terror...
Skona mig, säg vad jag ska göra? Finns det någon vänlig själ som lyckas vända mitt humör?
Hoppas verkligen inte att hela veckan ska va så här mörk?
LESS!

Ompyssling

Tänk vad lite kan göra så mycket! Mina naglar var så trasiga och jag hade tappat några tippar sen sist. Nu äntligen är dessa hela igen :-) Älskar att vara fin om händerna, och det är en del av mig. Jag kulle aldrig känna mig riktigt kvinnlig om jag hade haft kortklippta naglar, då jag ibland kan vara en nagelbitare dessutom. 
Ikväll ska jag lacka dom med någon ny färg!

Jag fylls av sån härlig lycka var gång jag ser mina vigselringar som är tecknet på vår eviga kärlek ♥ Den där stora dagen med pompa & ståt, wow. Jag tänker ofta på hur vi träffades och allt vad vi genomgått dessa 11 år tillsammans. En salig blandning och EN helt underba känsla!

Nu skall här jobbas och sedan väntar en mycket speciell helg då vår lilla Melvin blir 5 år imorgon. Mammas ♥


Ny matgrupp

Nu har jag ledsnat på matgruppen i ek med skinnstolarna i köket hemma. Inte för att matgruppen i sig på något sätt inte skulle vara fint och vi har varit nöjda så länge, men tyvärr har två stolar gått sönder inunder och kanske att en skicklig snickare kunnat fixa till det? Jag känner iaf. att jag inte har tid eller lust att engagera mig i det.

Nu är det problemet löst för jag har hittat en ny matgrupp från MIO. Bordet är i vitt & kombinerat i ek! Så snyggt! Vi har ledsnat lite på att ha bara ek, men jag tycker att kombinationen på bilden blir väldigt fint ihop.

Vad tycker ni?



Vårt befintliga matgrupp också från MIO säljer vi billigt så om det finns någon som är intresserad så hojta till ;-)
Mått: 180x90 cm Bord + 6 stolar...


En mycket speciell tjej

Idag har denna lilla gullunge varit m i n för en stund. Min älskade systerdotter har fått vara med moster medan hennes mamma blivit fin om naglarna. Hon är så underbart go lilla Novali och har en alldeles särskild speciell plats i mitt hjärta. Hon är en liten kämpe som kämpat sig igenom livet från födselvecka 24.
Nu har hon hunnit bli hela 19 månader!



Vi är så otroligt tacksamma för att hon fick stanna kvar hos oss! Oddsen såg inte ljusa ut men envisheten tog henne hit.


Grattis Kära lilla pappa

Godagens! Idag vill jag gratulera min lilla pappa och bästa vän som fyller 74 år u n g idag.
Jag och barnen åkte hem till honom en sväng i förmiddags, eftersom att jag börjar jobbet senare i eftermiddag. Han blir alltid så glad för besök, min lilla pappis. Kan inte förstå att han har så många år på nacken redan, han ser definitivt inte ut som en 70 åring! Pigg och spänstig fortfarande. Han har ju tränat Judo som ung och kroppen finns ju kvar där än. Hoppas han får leva många år till och få vara med av våra barns uppväxtår som tonåringar :-)
Du är det finaste jag vet min lilla PAPPA

Mosters älskling

Åhh idag äntligen fick vi träffa vår nykläckta familjemedlem, som vi alla väntat på denna stund! Vi har gosat bebis och myst till tusen. Alla är vi kära. Vilken underbar liten skatt.

Måste erkänna att jag smått blir lite bebissjuk ;-)

Nä som jag tidigare nämnt så blir det inga fler barn för vår del, men så underbart att få mysa med mina systrars. Jag är världens stoltaste moster som har så många finisar omkring mig. Ni är g u l d värda ♥



Är han inte för underbar?

Hoppas ni haft en fin påskafton.


Från bagarstugan

Lördagen och påsken fortsätter i lugnets anda. Efter dagens jobb är kvällen mer än välkommen, och imorgon är jag skonad ifrån jobb för en dag i alla fall så jag njuter till varje minut. 
Vi mumsar ännu en kväll av den goda After Eight tårtan jag bakade igår. Det blev en liten bit till övers & den är ju så lyxigt god! Bättre än så här kan kvällen inte bli.



After Eight tårta
ca 12-14 bitar

200g smör
4 ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
7 msk kakao
3 dl vetemjöl
15 rutor After Eight

Gör så här: Smält smöret och ställ åt sidan en stund. Vispa ägg och socker poröst. Blanda samman alla torra ingredienser. Häll ner i smeten och tillsätt smöret och rör försiktigt ihop. Smörj en rund pajform 28 cm och häll ner smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen på 175 .C ca 20 min. Kakan ska vara kladdig innuti. Låt svalna. Smält en klick smör i en kastrull och lägg ner After Eight chokladen och rör om tills det smälter. Bred ut över kakan och ställ i kylen.

Servera med vispad grädde, glass och färska hallon.


Ett Perfekt tidsfördriv

Tittut, en påskhälsning ifrån jobbet.
idag är det väldigt lugnt at work! Ibland kan jag känna att jobblördagarna är meningslösa! inget händer & man bara väntar ut tiden...finns inget tråkigare :-(
Det är ju tur att jag har min Ipad från Apple med mig i väskan. Liten och behändig underhållare som håller mig sysselsatt när "dötiden" dyker upp!
För att fördriva tiden ytterligare kan jag "Outa" mig själv litegrann. Vem är jag Annika egentligen?

* Vad jobbar du med? Jobbar som personlig assistent åt en man med Stroke.

* Hur länge har du arbetat med det yrket?
Mitt första jobb som assistent fick jag efter gymnasiet år 2000 och har sedan dess jobbat på olika ställen fram tills idag. Har gjort avbrott emellan och pluggat upp gymnasiebetyg på folkhögskola samt varit mammaledig med våra två barn.

* Har du planer på att göra annat i framtiden?
Även om rollen som assistent varit lärorikt till en början känner jag nu att jag vill ta ett nytt steg i livet och byta bana. Har planer på att studera till "förskollärare" och jobba som lärare till elever i åk 1-3. Det skulle vara roligt tror jag.

Nu kallar jobbet igen...

Kram till Er ♥

Härligt umgänge

Påsken är i full gång här hemma. Örtkycklingen doftar än från dagens påskmiddag & buffé. Stämningen är lugn och behaglig. Vi har haft besök av min mor, far och bästa vän! Alla glada & nöjda. helt underbart!



Barnen har busat och lekt massor och vilken lycka när påskäggen kom fram :-)
Mor min blir kvar över helgen, vilket vi alla är glada över, då kan vi alla njuta av varandra några dagar till.

Hoppas ni haft en underbar långfredag!


Kaotisk skärtorsdag

Åh så tungt det var att kliva upp halv sex i morse. Ingen lek alltså. Stängde av klockan och somnade om, det kanske inte var så smart, men ibland hänger lixom inte hjärnan och reflexer ihop? Eller jo de gör de väl men inte denna morgon iaf haha.
Vi försov oss naturligtvis, men trots det blev jag dock bara 10 min sen till jobbet och det var pga. att Melvin såklart i n t e ville samma sak som mamma. Då fick barnen se den riktiga påskkärringen i sin mamma :-) Ja ibland kan barnen få ens nerver att haverera kolosalt. Avskyr stressiga morgnar och inte minst när man dessutom har försovit sig ;-)

För en bra start på dagen är en b r a frukost A & O för mig. Annars orkar jag inte prestera de första timmarna. Just nu föredrar jag en skål med fil-mussli-skivad banan-russin och smörgås med smörgåspållägg till frukost!



Nu sitter hela familjen äntligen framför en gammal rulle "Ensam hemma 2 vilse i NY" barnen tycker den är rolig och den ger mig så sköna minnen...

Nu ska vi bara njuta av påskledigheten även om jag måste göra ett litet avbrott & jobba på lördag!

Hoppas ni får en mysig skärtorsdag mina vänner ♥


A star Is Born

Lycka i huset! I fredags den 30/3 födde min lillasyster en liten pojk till världen ♥
Det är deras andra barn och j a g firar nu alltså 10:e syskonbarns j u b i l e u m som moster *skratt*
söndag får vi träffa underverket & vi längtar! Vi önskar familjen Sörling GRATTIS till lillprinsen!

 

En stjärna är född vår lille J o e l 3850g och 52 cm lång ♥

Love After work

Äntligen h e m m a efter dagens personalmöte till följd av ett kvällspass på jobbet. Det är alltid lika underbart och komma hem till maken som med ett kärleksfullt mottagande står där i dörren med ett leende på läpparna och tar emot sin efterlängtade fru ♥
Han är det bästa som finns, det bästa som hänt mig!
Att jag mött denna speciella man är min största vinstlott jag fått i livet. Jag kan ha haft den mest tuffa dag och han får mig att glömma allt och känna mig speciell & behövd.



Nu går ögonen nästan i kors, känner mig så trött, trött. Det är dags att vända blad för imorgon är en ny dag med nya händelser att uppmärksamma. God natt mina fina.

Härliga Påsk

Åh snart närmar sig denna färgglada helg då vi svenskar praktiskt taget äter m e s t godis av alla helger på hela året, ja hela 6000 kg godis går åt under påskhelgen. Herre gud det är ju vansinnigt på riktigt?! :-)

Läste faktiskt att en Svensk äter 17 kg godis per person/år i genomsnitt, och vi är det land som äter mest godis i hela VÄRLDEN! Shit.
Även om jag tycker att godis är gott ibland så hör jag nog antagligen inte till en av dom som konsumerar dessa äckliga mängder kilon per år. Det är jag helt säker på! Vem tusan vräker i sig mer än ett kilo godis i veckan? 

Äter ni mycket godis till helg, vardags?

Jag älskar påsken, dess färger, pyntet, maten, samvaron och framförallt de härliga tulpanerna som smyckar borden. Men vi firar väl inte den så där starkt eller traditionellt. Barnen får ett litet påskägg och vi pyntar sparsamt och njuter av sällskapet som det är.
Som liten gick vi i kyrkan eftersom min mor är katolik och där välsignar man maten i kyrkan under påsk, men den tiden är förbi. För mig är det en stillsam helg med familj, god mat och samvaro.
I år kommer min mor hem till oss och vi ska äta ett traditionellt påskbord med kyckling, ägg, sill m.m och för en gång skull på det vis min mor en gång lärt mig...



Hur firar ni påsken?

Kram mina vänner ♥


Fixardag

Önskar jag kunde säga "äntligen söndag" men det vore att ljuga. Söndagar är härliga då man är lite ledig men det betyder också en kommande arbetsdag dagen efter!
Jag älska helg och jag älskar att var ledig. Allra helst skulle jag ha titel som hemmafru ett tag *ler*

Idag har vi fixat och donat på hemmaplan, skönt och få lite tid & prio till det som legat på hög ett tag! Igår när vi var till Ikea för att inhandla byrå till vårt sovrum slank det ju såklart ner lite annat i shoppingkassen ;-)

Idag har vi alltså fortsatt med pysslet vi påbörjade igår. Monteringen av byrån är klar, det om är kvar att göra är att fylla den med mina kläder som inte längre får plats i garderoben. Vi har även borrat upp tavellister i sovrummet, köket och i hallen. Listen i sovrummet pryds med två underbart söta ramar där vi ska ha bröllopsfoton i. Det kommer bli så bra. Våra nattduksbord har fått ett ansiktslyft i form av nya bordslampor. Känner mig nöjd med dagen. Visst är denna kruka från Ikea underbart söt?



På detta har jag och maken hunnit träna på gymmet. Jag hade en PT tid (personligtränare) vid 10:00 idag. Han gav mig instruktioner i maskinerna samt råd & tips kring min träning framöver. Känns riktigt bra faktiskt. Kändes rejält i dagsformen, muskler och uthålligheten efter min förkylning. Inte alls samma ork, men jag tränade, axlar, bröst, mage och ben. Imorgon kan jag väl inte gå?
Melvin och Emilia har varit på kalas så lite roligt har de haft det medan mamma och pappa pulat med annat!
Nu är vi parkerade i soffan helt utslagna och de känns som om de kommer bli en tidig kväll i säng för vår del.

Hur har ni haft det i h e l e g e n?