Vi firar bröllopsdag på Clarion Sign Hotel Stockholm

Idag är ingen vanlig dag, det är nämligen vår bröllopsdag!
Vi firar pappersbröllop (två år som gifta) och det ska vi göra med en hotelnatt på Clarion Sign Hotel
här i Stockholm ikväll. Jag har bokat in oss på ett Superior dubbelrum med frukostbuffe och utsikt över vårt vackra Stockholm. Det ska bli så mysigt och bara vara vi t v å för en dag & natt ♥
Det blir min bröllopspresent till min älskade man.
 
Planen är att vi ska gå på stan för härlig shopping, ta en mysig fika på något café och bara strosa runt hand i hand. Sen tror jag att maken planerat middag ute på någon fin restaurang i City då han uttryckt sig lite så ;-) 
Vi avslutar sannolikt kvällen med lite stadsmys och sedan vidare upp på hotellets 8:e våning där SPA:t ligger för lite bubbel och bastu.
 Åh gissa om jag l ä n g t a r! 
 
Men först skall vi lämna våra två hjärtan som skall vara med mormor och det är dags att kila iväg. Hoppas ni får en underbar tisdag mina vänner. Kram

Grodjakt på stranden...

Vilken mysig dag vi haft. Barnen har badat & lekt och vi har ätit lunch på picknickfilten. Vi gick även upp i skogen och plockade blåbär. Det finns hur mycket som helst men de äckliga blodsugarna tog nästan kol på mig och ungarna (myggen) så vi gav upp efter en bytta. Det räcker ju till en smulpaj iaf. :-) Skitmygg!
 
 Barnen hittade till sin förtjusning små små minigrodor på stranden/ängen intill ett litet träsk och de fångade några i en hink och trodde att dessa skulle få flytta hem till oss "no way" men efter att jag förklarat för dem att de inte överlever en hemmiljö så förstod dem och sprang ner till träsket och släppte ner grodorna igen. Gullungar! 
 
Det kändes bra och komma iväg idag även om maken inte kunde följa med. Barnen blir ju så glada när de får göra r o l i g a saker, därav minimeras tjafs, gnäll och rastlöshet och annat trams som tyvärr är "vardagsmat" nu när förskola/skolan inte är aktuell. Det är ju en helt annan sak att bli aktiverad på förskolan och hemma.
 
Hoppas solen lyst på er också!

Det blir en dag på stranden...

Det är till ett strålande solsken och en vacker sommardag vi vaknat till idag!
Frukosten är uppäten och badväskan packad redo att njuta av dagen tillsammans med barnen nere på Rudanängen. Det finns tid för sol, bad, lek i parken och vi ska även plocka blåbär i skogen intill :-D
Vi tar dagen som den kommer...
 
Nu är det dags att fixa ihop kylväskan med godsaker.
 
Vad har ni för planer alla söta?
♥ 

A very special moment

God kvällens. Dags att inta myskväll denna söndag. Trött som tusan är jag. Igår var jag ut och slirade mina lurviga ben på stan med systrami, det blev en helkul kväll men det känns att man inte är purung längre, orkar inte med dessa sena nätter & alkohol som tidigare haha kanske ett ålderstecken? Men trots att jag var hemma vid 02:30 i natt var jag uppe vid 8:30 att jag orkade?...puh.
 
Inte nog med det...
 
Vi har varit flitiga arbetsmyror idag. Vi har sorterat, rensat, kastat och burit säckar & möbler hela eftermiddagen uppe i svärmors lägenhet. Alltid lika jobbigt men ett nödvändigt ont tyvärr. I slutet av augusti skall lägenheten läggas ut till försäljning så det måste bli klart denna vecka om vi ska hinna med.
 
Dopet igår var så fint och välplanerat. Syrran har under flera veckor bakat och bakat och lagat. Det var allt ifrån 7 sorters småkakor, cupkakes, cheesecakes, och hemmagjorda hamburgare och hembakta hamburgerbröd till :-D Var sjutton får man all denna energi ifrån? I don't get it! Önskar jag hade hälften så mycket...
 
Underbara Joel är nu döpt och det finns det bildbevis på och det i massor som vanligt ;-)
 Sammanfattningsvis var det en underbar dag att minnas! TACK familjen Sörling för att vi fick dela denna kärleksfulla dag tillsammans med er.
♥ 

Dopförberedelser

Godagens sköningar!
Idag börjar min semester äntligen & jag är så himla glad! Så snabbt dessa veckor gått, jag minns när jag längtade efter att denna dag skulle infinna sig för f e m veckor sedan :-D
Skönt med lite långledighet och tid för familjen. Idag är vi bjudna till barndop, det är min systerson Joel som skall döpas och jag skall fotografera det hela kalaset Ofcourse! Det ska bli en ära att förverkliga denna dag i bilder ♥
På mig ska jag bära min nya vita långklänning från VERO MODA.
Nu rusar tiden iväg och vi måste kila...
Hoppas ni får en underbar dag.
 

Farväl lilla mamma, svärmor och farmor

Vilken dag! Ja vad säger man efter en dag med sorg & tårar? Avskedet var vackert och otrolig tungt. Vi hade inte kunnat göra detta avsked vackrare än det var. Den borgerliga officienten Per-Arne höll ett underbart tal om henne och sjöng de två låtar vi valt som betydde mycket för henne med Monica Zetterlund och Lill Lindfors.
Vi är så otroligt rörda av alla otroligt fina själar som kom för att ta farväl av Asta idag, era tal och erat engagemang värmer om våra hjärtan.
Vi fyllde kapellet och var säkert runt 100 personer. Det säger nog ganska mycket om vem hon var och vad hon betydde för oss alla. En otroligt vacker ängel har lämnat oss ♥
Det känns otroligt overkligt att den här dagen är över, allt blir plötsligt så definitivt! Vad händer nu?
Nu ska vi finna ett sätt att gå vidare utan henne vid vår sida även om jag tror att hon ser oss från ovan någonstans bortom horisonten.
 
Vi avslutade kvällen med en god bit mat på en fin restaurang inne i stan. I sällskapet hade vi den finska släkten med oss som är här på kortbesök. Det kändes ovant och umgås tillsammans u t a n Asta som mer än gärna hade velat vara en av oss kring bordet. När vi åkte hem lös regnbågen ovanför oss, jag är säker på att hon ville säga oss något, säkert något lyckligt trots allt ♥

Mentala förberedelser

Det börjar närma sig den "tunga" dagen då min älskade svärmor skall begravas.
Ju närmre dagen vi kommit desto mer plågsamt har det varit. Jag sover oroligt, drömmer konstiga saker, känner en inre stress för hur reaktioner och känslor kommer dyka upp till ytan imorgon. Vi måste hålla oss starka för barnensskull är det jag tänker. Tankarna är många och självklart har vi allas stöd, men jag är så himla himla ledsen. Hon gick bort alldeles för tidigt, livet är sjukt orättvist! Jag är arg, ledsen och frustrerad men inget av det kommer göra att vi får Asta tillbaka, i n g e t...
Det är bara så svårt & acceptera det. Jag vägrar inse att hon inte längre finns hos oss!
 
Imorgon är dagen här då vi ska ta farväl av vår älskade Asta, vår ängel. Hur mycket man än förbereder sig inför detta avsked, så går det inte att undvika de svåra känslostormarna. Det kommer bli fruktansvärt smärtsamt.Vi får hoppas att saker och ting känns lite lättare efter begravningen och att med tiden läker delar av själen. Just nu känns det inte så, men jag har gått igenom detta förr och jag v e tju någonstans innerst inne att man med tiden lär sig acceptera och leva med det så småningom.

En helg full av variation

Helgen har bestått av en blandad kompott. Vi har tillbringat en hel del tid med vänner och vid grillen, men även spenderat lite tid uppe i svärmors lägenhet och rensat, slängt & packat ner de saker som skall sparas respektive ges bort. Känsligt, jobbigt och helt overkligt att slänga sånt som en gång tillhört hennes liv!
På onsdag är det dags för begravning något vi alla bävar för :-( Hon betydde så mycket för så många och reaktionerna över hennes bortgång är olika & många. Det kommer bli en mycket känslosam dag men ett avslut på det tyngsta kapitlet, sen följer sorgen i sin takt och då får man tid och smälta allt. 
 
Idag har vi grillat med våra goaste vänner M&P och där har banen fått leka, plocka bär, och pyssla på tomten, fruarna fått umgås och männen spenderat tid bakom färg, penslar & fasadmålning ;-)
 Här bjuder jag på en bildbomb från dagens mysiga söndagseftermiddag...
 Nu ska jag lägga mig med huvudet på kudden och njuta av mannen intill mig. Dags att ladda upp för de sista fyra arbetsdagarna jag har kvar innan semestern börjar. 
 
Hur har er helg varit?
 
Puss & Kram ♥

Love love love

Min man kan överraskningar även om han inte kanske är någon obotlig romantiker, m e n när han väl gör det så vet jag att han gör det av äkta kärlek, för att han vill och för att han verkligen ansträngt sig för min skull! Det är något som betyder väldigt speciellt för mig. Jag är hans prinsessa och gör vad som helst för mig!
 
Det hände i förra veckan när jag kom ut ur duschen överraskades jag av en vacker rosbukett liggandes på min huvudkudde. Åtta vackra röda rosor inbundna i brudslöja, från min älskade och b ä s t a man bara sådär ♥
T A C K hjärtat mitt! 
 Du gör mig varm, du gör mig hel, du gör mig fullkomlig.
Jag älskar dig
♥♥♥

Vi laddar upp med Filmkväll

Äntligen helg! Andas ut och bara vara med familjen som jag älska mest av allt. Finns det någon lyckligare än jag idag?
Det är otroligt skönt att veta att man har dessa dar att ladda upp batterierna med efter en tuff och jobbig arbetsvecka som det har varit. Har aldrig längtat så mycket efter semester som i år, jag har känt mig deppad, trött och orkeslös den senaste tiden. Ledighet betyder allt just nu oavsett om det är en kortare eller längre!
 
Ikväll ville Emilia sova hos en kompis och Melvin lär ju slockna tidigt efter en dag med bus och spring på förskolan. På sistone har han varit så trött och grinig efter förskolan och de märks att han gjort av med all energi där när han väl landar hemma innanför dörren utmattad :-) Barnen VILL också ha ledighet, vi alla visar det mer eller mindre uttryckligen på samma sätt...
 
Nu ha vi kikat en stund på Smurfarna med lillen och nu är det läggdags för honom.
Jag och älsklingen har laddat upp med filmkväll & det blir Hamilton med M. Persbrandt en skål gottis och ett glas vin. Det var en e v i g h e t sen vi såg en film tillsammans nu, oftast för att vi är f ö r trötta för att orka se någon. Jag ser fram emot kvällen och de är dags att köra igång rullen...
Hoppas ni får en härlig fradagsafton mina gullisar. Puss & Kram 
♥ 

En personlig almanacka, kan det vara något?

Jag är med och tävlar om en p e r s o n l i g almanacka inne hos MyHappyDays. Dessa är ju ursnygga och det roliga är att du själv väljer hur utseendet på "din" almanacka ska se ut :-D den blir verkligen personlig. Jag brukar ju aldrig ha någon vidare tur i spel, men kanske lyckas hon gilla min motivering till varför just jag borde vinna & kanske är jag turgumma? :-)
 
Som jag skrev i min motivering. Jag är näst intill almanack"beroende" ibland köper jag t r e stycken därför att jag alltid har så svårt och besluta mig om vilken jag ska välja, tokigt jag vet helt sjuk ju Haha. Här blir valet dock annat, valet är fritt. Vinner jag ingen så tänker jag banne mig beställa en ändå och då blir det bara EN & beställningen gör man HÄR
 
Var med och tävla du också!

Training on the schedule

Gokväll finisar!
Nytränad & nyduschad är vad jag är så här dags. Känns riktigt bra att jag tog mig till gymmet trots min usla motivation till träning just nu. Känns riktigt skönt efteråt, f...n vad jag är bra :-D 
Ett par tränngshandskar är något jag måste se till och införskaffa mig, då det ömmar i handflatorna efter att huden klämts åt mellan hantlar, stänger och handtag och ger fula förhårdnader med tiden,
och det vill jag ju absolut i n t e ha!
 
Bröst & rygg stod på dagens schema och det känns som att jag kommer ha rejäl träningsvärk imorgon.
 Idag kom mitt efterlängtade paket med kjolen och klänningen på posten jag beställde i söndags. Mina förväntningar på plaggen var höga & när jag väl såg och provade dem l i v e var jag stormförtjust! De är så otroligt schyssta i passformen och i stilen helt i min smak sött & tufft. Nöjd och glad och självklart blir det ingen retur av dem inte. När jag sedan tvättat och strukit dem ska jag fota och manikänga för er :-)
 
Imorgon är det äntligen fredag och ingen jobbhelg för min del, men en jobbvecka kvar att vänta & sen semester!Åh jag längtar sjukt mycket. Jag är så less och vill bara få distans från jobb och alla måsten allra helst NU, IDAG!
Nä här gäspas det så käkarna knakar och de är nog dags att sussa kudden i bra tid för en-gång-skull?
 
Hur har er torsdag varit?
 

Frågestund i rutan Fråga mig om vad som helst!

Alla vi bloggare undrar väl någon gång om vem personen egentligen är man läser om? Känns det igen? Vissa skriver ytligt om sin vardag andra bjuder på sig själva lite mer och vissa nämner ingenting om sina liv annat om mode & inredning. Själv kan jag tycka att bloggen blir något tråkig och läsa om när den inte innehåller
l i t e personliga ting.
Men vem är då jag, Annika? Är ni nyfikna, läs! Jag bjuder på några frågor om mig sen lämnar jag över bollen till er fina underbara nätvänner! Om ni har frågor ni undrar över om allt & ingenting så är det frittfram, jag svarar på ALLT :-D
f r å g a på inga frågor är dumma och jag svarar på dom i ett annat inlägg innan veckanslut :-)
 
1. Vad jobbar du med? 
Jag jobbar som personlig assistent åt en manlig kund som har en förvärvad hjärnskada. Har arbetat här i 3 1/2 år nu och har blivit ombedd att vara arbetsledare på jobbet. Har jobbat inom yrket sedan år 2000 med olika kunder allt ifrån personer som haft MS, Stroke, Epilepsi, funktionshinder och förlamningar mm.
 
2. Har du utbildning, eller funderar du på att studera?
Jag har ingen specifik utbildning inom sjukvården annat än gymnasiet och jobberfarenheter. Började jobba direkt efter gymnasiet. Gick en arbetsledarutbildning inom jobbet förra året. Min plan är att inom några år (2år) börja studera antingen till förskollärare årskurs 1-3, apotekstekniker, eller något annat socialt arbete. Tycker om att jobba med människor, men känner att enbart arbeta med inriktning "omvårdnad" börjar bli enformigt och tråkigt. Skulle gärna vilja prova på något nytt eller något helt avvikande. Men att arbeta med människor är ett m å s t e.
 
3. Om det gick att vrida tillbaka tiden vad hade du velat ändra på då? 
Ja det finns några saker jag skulle gjort annorlunda. Önskar jag tagit bättre vara på skoltiden i högstadiet/gymnasiet och skaffat mig bättre betyg så jag kunnat studera till läkare! Det har alltid varit ett drömyrke. Önskar jag rest runt i världen lite mer innan vi skaffade barn, men det är ju iofs. inte för sent än, men det är annat att resa själv och med barn. Önskar jag fick mera tid med mina anhöriga som lämnat oss alldeles för tidigt. Att jag aldrig hade problem med stress, ångest och oro.
 
4. Har du några fobier?
Ja, jag är rädd för höjder, att flyga, och cancer.
 
5. Har du några negativa/positiva egenskaper? 
Negativa: Att jag ibland kan tappa humöret vid stressade situationer, att jag ibland påbörjar flera saker samtidigt och inte hinner slutföra dem som jag vill (inga stora projekt dock), och att jag lider av kontrollbehov (i privata sammanhang, ej inom jobb osv. för det kan jag absolut skilja på).
Positiva: omtänksam, ambitiös, ärlig, social, kärleksfull, humoristisk och lyhörd.
 
6. Har du några cravings?
Ja, jag älskar saltlakrits, och olika ostar.
 
7. Vad kan du inte vara utan?
Ja förutom min familj, man, barn & vänner som är en självklarhet, kan jag inte vara utan rakhyveln, körkortet, vigselringar, kameran, mobilen, kärlek, hopp, och tro.
 
8. Hur länge har du och din man levt ihop?
Vi har varit ett par i 11 1/2 år nu och varit gifta i snart 2 år. Tiden går :-D
 
9. Vad är det bästa med din man? 
Att han är så lugn, trygg, mån om sitt yttre och inre, omtänksam, kärleksfull, rolig, smart, kreativ, driftig och osjälvisk. Har han en dröm då följer han den inre känslan och oftast går det bra. Han finns alltid där när man behöver honom. Han ställer gärna upp och hjälper om han kan och är en underbar kärleksfull make, pappa och vän.
 
10. Vad är det bästa med er relation?
Att vi kan prata om precis allt, är lyhörda på varandra, att vi har roligt tillsammans, att vi har samma syn på uppfostran och likasinnade värderingar om livet, att vi drömmer om samma mål i framtiden. Att vi ger varandra ömhet, närhet och kärlek men också kan ge varandra utrymme för "frihet". Vi kompletterar varandra väldigt bra. Det är viktigt att kunna "ge och ta"...
 
 11. Har du någon favorit; årstid, veckodag, månad, och varför?
Jag älskar sommaren för att det är varmt, grönt, vackert och härligt! Min favoritmånad är nog svårt att säga men skulle nog ändå säga juni kring midsommar. Min favoritveckodag är lördag då är dom flesta lediga och det finns tid för trevliga möten, middagar och mys. 
 
12. Favoritfärg? 
Turkost, svart, vitt...
 
13. Äter helst?
Kyckling, men gillar all typ av mat! Om vi äter ute på restaurang är Grekiskt en säker favorit. Har lite svårt för udda kryddor typ Indiska rätter och jag gillar inte för stark mat.
 
14. Favoritblomma?
Tulpan & Orkidér
 
15. Finns det någon känd person du ser upp till? 
Jo det finns flera men Loreen verkar vara en helcool tjej. Gillar hennes lugna "leva i nuet" anda. Hon ger en sån skön och härlig känsla ifrån sig. Sen gillar jag Blossom Tainton och hennes härliga energi och sunda inställning. Hon är en glödjespridare i rutan :-)

Långfavoriter från Vero Moda & O.N.L.Y

Nu har jag äntligen skickat efter dessa två plagg från Vero Moda & O.N.L.Y.
Jag ha letat och letat m e n antingen har det varit s l u t s å l t eller varit ett d å l i g t utbud av just långklänningar och långkjolar i butikerna? Alltså hittills utan napp tills jag fann dem på nätet! 
Nu hoppas jag bara på att plaggen sitter bra :-)
I veckan har jag dessa i paket på posten wehoo...

Ovälkomna gäster...

Gomorron i lingonskogen! Sovit gott? Inte jag!
Maken har fått för sig att det är varmt om natten och öppnar gärna fönstret, idag kände jag mig plötsligt snorig och jag kan svära på att det beror på att jag legat i drag h e l a natten! Morr det ska han få betala dyrt för ;-) Haha.
Har ingen lust med någon förkylning nu när jag sakta men säkert är på "gång" med träningen igen...
Nu blir det strikta order om att hålla fönstren stängda i sovrummet om natten när det är futtiga 13 grader utanför. Dessutom är jag väldigt less på dessa förbaskade skrikande m å s a r som tagit sig från sjön någonstans och fått för sig att bygga bo och lägga ungar på hustaket på vår gård! F y r a på morgonen sätter dom igång och väsnas! Blir tokig. Gahh.
 
Hoppas ni får en fin måndag anyway!

Ett kärt möte

En vecka har gått och hela familjen är nu samlad. Flygresan hem för Emilia har gått bra och backar vi en vecka bakåt så blir summasumarum en nöjd tjej med sin lilla singeltripp till släkten, och det trots den enorma hemlängtan hon hade. 
Känns bra för mammahjärtat att ha sina ungar under mina vingar :-)
 
Igår jobbade jag en sväng och efter det åkte vi ut till min syster med familj i Åkersberga och mamma hängde också med. Vi sov kvar då de bor en bra bit ifrån oss och ett steg närmre flygplatsen vi skulle hämta Emilia på. Det var lika bra eftersom klockan snabbt drog iväg när man har trevligt. Kvällen blev himla mysig med grillning och gos med syskonbarnen.
Jag har gosat bebis i massor :-D 
För er som undrar hur vår barnfria kväll i fredags var, kan jag berätta att den blev hur lyckad som helst och maten smakade gudomligt! Vårat sällskapspar blev pricken över iet för en fulländad kväll. Strax efter midnatt var vi hemma mätta och belåtna lagom att avsluta kvällen med lite härlig ensamhet...
 
 Här fortsätter kvällen hemma i sin lugna anda. Imorgon påbörjar vi en ny jobbvecka och om två veckor är det äntligen dags för långsemester. Vi räknar nedåt & det ska bli så skönt!
 ♥

Barnfria

God eftermiddag. Äntligen fredag och idag har jag varit fri från jobbet, men med den lilla gnutta energi jag har just nu har jag satsat på att storstäda här hemma så helt fri från j o b b har det inte varit ;-)
Har jag nämnt att jag ör sjukligt pedant? Haha. Nu doftar det så gott och rent i huset. Jag mår verkligen som bäst när det är rent och i ordning omkring mig så skönt för själen...tills det stökas och skapas tvättberg om på nytt ;-)
Man får njuta så länge det varar då.
 
Idag är vi b a r n f r i a, Emilia kommer hem från Finland på söndag och Melvin fick sova över hos en kompis ikväll. Vi själva ska ut på stan & besöka restaurang Kamarina och mumsa "grekiskt" med underbara Mattias & Petra i vårt sällskap.
Det ska bli så trevligt och skönt att bara få vara vi ikväll. 
 ♥

En mors värsta mardröm

En förälders värsta mardröm är väl oftast att något skall hända deras barn något man inte själv har kontroll över?!
Det är iallafall min. 
Idag fick jag ett samtal från förskolan om att Melvin trillat så illa att han skrapat upp en del i ansikte och skadat tanden eller tänderna, den ena är lös! Jag fick panik (nästan) åh tänkte "nej" mitt lilla hjärta & inte tänderna! Tänderna är en sån där sak man i n t e vill att barnen skadar, då det kan skada dem permanenta tänderna i framtiden :-( 
Vi får se vad tandläkaren säger, fick en akuttid idag 14:50. 
Med andra ord var det bara för mig och säga adjö till jobbet och gå på VAB istället. Jag ville ju få hem min chockade lille kille hem så vi kan vila resten av dagen.
Nu somnade han här i soffan trött & omtumlad efter händelsen. Han kan inte äta och knappt dricka då läppen är svullen och ansiktet ömmar, stackars stackars vår älskling ♥
 
Han är lite fumlig just för tillfället, man märker att kroppen inte riktigt hänger med i rörelserna när han leker, springer och skuttar. Det är säkert väldigt normalt när man är f e m år och är en sån energiknippe!
Igår klämde han fingrarna i dörren och idag detta. Vår lilla olycksdrabbade fågelunge :-(
Uppdatering: Dagen till ända, och liten son nerstoppad i säng. Han somnade ganska fort men inte så konstigt som han varit med om idag. Får se hur natten blir, om den blir lugn eller orolig?
Vi åkte ner till tandläkaren, en världens bästa sådan måste jag säga. Melvin var nervös men medgörlig trots sin blyghet. Han var så otroligt duktig där i stolen. Tandläkaren kunde dock i n t e rädda tanden då den satt väldigt löst och bara skulle irritera och göra ont & ha den kvar. Melvin blev ledsen och lite rädd inför ingreppet. Men med en underbar tandläkare och duktiga föräldrar vid sin sida klarade han detta alldeles utmärkt! Stackars liten och behöva rycka ut tanden redan :-/ De permanentaänderna ser ut att inte ha tagit skada av händelsen och det är vi otroligt lättade över, men vi anmälde dock skadan ändå till försäkringsbolaget som säkerhet inför eventuella framtida men.
Nu är tanden borta och nu återstår det att vänja sig vid gluggen han fått. Mammas fina skatt.
Inatt kommer nog tandfen med stora fina slantar för det är han verkligen värd!

En dag på Tivoli Gröna Lund

I lördags bestämde vi oss för att ta hela familjen på Tivoli Gröna Lund här i Stockholm. Göra något kul tillsammans innan Emilia skulle resa iväg. Våra vänner Jimmy & Jessica följde också med. Emilia kan nu äntligen åka dem flesta karusellerna vilket gjorde besöket ännu roligare åtminstone för henne och kompisen Victoria som ville åka "Non stopp" :-D 
Åh det blev en underbar dag med strålande solsken, och egentligen lite för varmt för att gå på tivoli men vi klagade inte och hade skoj hela dagen.
Melvin är en liten h a r e när det gäller att prova nya saker så han nöjde sig med att åka radiobilarna, spöktåget och spela på lotterierna :-) 
Kvällen blev lång och barnen var inte nerbäddade förrän efter 23.30, men det blir så när man en gång om året vill unna sig d y r a  roligheter och få ut det mesta av möjliga!

Crazy Hormones!

My goodness vilken hormonbomb jag drabbats av!
Finnar i hela fejset, och brösten spänner och ömmar så in i tusan! Vad nu då? Vad är nu på tok?
Har så där gravidont i brösten ni vet så man inte ens kan sova på magen, och de känns tunga som mjölkpaket när bh:n åker av :-O
Visst har jag ont i brösten efter ägglossning men aldrig så här! Det känns osannolikt att det skulle tyda på en graviditet så snart efter ägglossning men vad i tusan, blir lite fundersam här nu ju?
....shit aja bara vänta o se. Säkert bara en helvetes PMS på gång! 
 
Time will tell...?

På resande fot

Åh som mitt mammahjärta värker, det gör ont i mig när mina barn inte är hos mig.
Idag åkte vår lilla tjej till Finland med flyget e n s a m, och hon klarade det galant. Kan stolt säga att jag är en lycklig mamma just nu. Hon är så himla duktig vår stora tjej ♥
 
Det började bra på Arlanda & hon såg fram emot resan jättemycket och har gjort det i flera veckor! Hon har sett fram emot mötet med pappas moster Eeva och kusin Sanna. Men som alltid brukar det komma en släng av hemlängtan när hon väl hamnar på plats, väldigt ofta & inget ovanligt för hennes del, men nog så jobbigt :-( Ledsamheten smittar liksom av sig på alla. 
Var gång samtalet ringer och visar i displayen knyter de sig i hjärtat när jag hör henne vara ledsen av saknad. Det är ju tur att hon är omgiven av kärleksfulla människor som finns där och kan trösta när jag inte alls duger på andra sidan östersjön känns det som...
Hon blir iaf. lite lugnare när hon hör våra röster i luren så lite hjälper det nog ändå. Det enda jag hoppas på nu är att det släpper och att hon kan njuta av semestern till fullo tillsammans med släkten. 
 
Bjuder på några glada bilder från dagens äventyr!
 
Gud som mamma saknar & älskar dig ♥

One Last Time

Minns ni söta segraren Agnes från idol 2005 som slog igenom med låtarna "Release me" och "I need you now"?
Nu har hon släppt sin nya singel "One last time", sorgligt vacker & otroligt bra!
Om ni inte hört låten lyssna HÄR
Melodin har fångat mitt hjärta totalt och blivit en av mina hetaste storfavoriter just nu...den förmedlar en känsla jag inte kan beskriva riktigt, men den får igång hela min tankeverksamhet, en låt helt i m i n smak!
Finns det någon låt som i n t e är bra med hennes album? Hon är en begåvad kvinna med en röst som berör ända in i själen ♥

Underbara ni i cyberrymden

Tjingeling denna underbara fredag! Blir så glà när jag kikar in och ser att ni lämnat kommentarer.
Tack fina ni ♥
 
Jag själv är ganska duktig må jag erkänna på att lämna kommentarer inne hos andra när jag besöker bloggar, men visst finns det stunder då jag inte hinner, men då gör jag oftast det lite senare...
Tyvärr är inte alla som jag i den bemärkelsen, men önskar jag hade lite mer trafik på bloggen för det tycker jag ändå att den är värd och det ger en lite extra glädje när man vet att folk återvänder till en ;-)
Ja ni förstår nog vad jag m e n a r! Jag blir bara så glad!
 
Nu undrar jag lite om det är något ni saknar här inne hos mig, om det är något ni vill läsa/ha mer av eller om ni bara har några tips att ge mig om bloggen eller om ni är nöjda med den som den är?
Ge mig respons bra & dåliga! Jag ska göra vad jag kan för att göra bloggen bättre om det är så.
 Idag e det sista jobbpasset för denna helg och semestern närmar sig men vi får vänta fyra veckor till...Gah det känns som en e v i g h e t faktiskt, men när den väl är här är det ju underbart! Vi har ju två härliga heta veckor i Turkiet att njuta av och de resterande ska vi nog bara njuta av vårt avlånga fina land med roliga aktiviteter på hemmaplan, umgås med vänner, grilla och busa massor :-)
 
Vi firar även vår 2-åriga bröllopsdag den 31 juli och då blir det en dag på tu man hand! 
 
 Vad gör ni denna fredag?
 ♥

Ett besök till Tyresö slott & Notholmen

Idag har det varit en underbar dag ute i naturen kring Tyresö slott & Notholmen.
Vi gjorde en utflykt dit med jobbet (vi assistenter & brukaren) för ovanlighetensskull och åt en god sommarlunch på Cafet intill vattnet och båtbryggan. Solen höll sig sparsam men då o då kikade den fram mellan molnen.
 
Tänk vilka vackra strövområden det finns inte alls så långt bort ifrån ens eget hem, men ändå är det sällan man tar sig ut, nästan som om man glömt att smultronställena finns? Känns det igen?
Kameran var självfallet med och det blev en hel drös med foton på minneskortet ;-)
Här nedan följer n å g r a foton från dagen men tyvärr blev det inga bilder på någon av oss denna gången.
Min kära arbetskamrat ville absolut inte vara med på bild & jag bad aldrig henne fota mig heller så det fick bli naturmotiv idag.
Nu är fötterna trötta & det är dags att kliva in i duschen innan natten närmar sig.
Hoppas ni haft en fin dag, och tack alla ni som kikar in här, ni anar inte hur mycket era besök och kommentarer
b e t y d e r för m i g ♥
Puss

Love to the End

Gokvällens!
Har just avnjutit en god fläskfilepasta med finaste familjen, lekt kull ute i det gröna & nu badat och nattat våra älsklingar. Två dagar i rad har solen skinit på oss och det är faktiskt så härligt ute att man gärna tagit av sig lite på överkroppen. Solens strålar värmer så gott mot huden. Har sommaren kommit för att stanna?
 
De senaste dagarna har liksom alla känslor bubblat upp till ytan. Vi har gått igenom mycket det senaste året, det har varit mycket sorg och elände faktiskt, men j a g är så otroligt tacksam över det fina och kärleksfulla liv jag har, alla underbara runt mig som jag älskar så otroligt mycket.
Jag är k ä r i min man, och älskade barn! Är så otroligt lycklig över att dem finns i mitt liv!
Jag vill inte ta något/någon förgivet, helst inte gnälla om onödiga ting, är noga med att alltid be om ursäkt om jag gör något fel, försöker visa uppskattning, säger gärna något gott till någon som förtjäna att höra det, och jag önskar allra mest att jag alltid kunde "leva i nuet". Det är något jag jobbar på dagligen.
Det är inte alltid så lätt men det går alltid att göra sitt bästa!?
 Ta vara på livets goda stunder, lev idag, för imorgon kan det vara för sent.
 
Jag skrev det i sanden L o v e to the e n d ♥

Det är dags att släppa kontrollen

Blir man någonsin redo att släppa sina barn liiite?
Jag har så svårt med det och jag vet att det inte kommer bli helt lätt när det är dags för dem att frigöra sig, Huh.
Om sex dagar åker vår stora tjej för första gången ensam till Finland, det blir "fågelvägen" (flyg)! 
Snacka om att jag är nervös!
Min lilla tjej blir ensam på resande fot. Det är stort. Stort för en liten tjej på n i o år,
och stort för en mamma som lider av k o n t r o l l b e h o v Haha ;-) 
 
Vad ska hon göra där?
Hon ska till makens släkt och hälsa på, vara där en vecka och bli bortskämd med kärlek och uppmärksamhet och få precis som hon vill (nästan).
Hur vi ska klara oss utan henne i en vecka blir nästa utmaning. Men som med alla relationer, mår man bra av och vara lite ifrån varann ibland även om jag/vi kommer sakna henne så s j u k t mycket ♥
Vår fina fina Emilia vi älskar dig ♥

Det är dags att göra något

Idag äntligen ska jag försöka komma iväg till gymmet! Måste ta tag i träningen igen. Nu med allt som hänt på sistone och alla storhelger hit och dit har tyvärr träningen kommit i "kläm" inte alls vad jag önskat eller planerat. 
Men så är det & det är bara och acceptera att livet ibland skapar cirkus. 
Efter jobbet är det vi som hämtar barnen, svänger ihop en snabb middag till dem sen brassar vi iväg...
 
Nu ska jag plocka i ordning på jobbet och avrunda dagen här först & främst, bäst o göra en extra koll för just nu känns det som om att hjärnan ligger under armhålan. Glömsk. 
 
Hur har er dag varit då?
 

En söndag i början av juli

Nu närmar sig även denna vecka mot sitt slut. Det är dags att vända blad och börja ett nytt kapitel denna juli.
Juli och det borde vara sommar? Jag vägrar ge upp hoppet om värmebölja, men jag kan inte låta bli och känna mig smått stressad när man vet att hösten väntar runt hörnet om två månader. Gahh. 
kom igen nu då, SOMMAR!
 
Idag har dagen mest bjudit på rensning bland barnens kläder, mycket som är urvuxet och behöver skänkas bort och nytt måste köpas in. Sagt och gjort Sussi med familj kom över och hämtade pappkassen :-) skönt då blev vi av med den! Melvin har varit på kalas hos en kompis och sen har han hjälpt mamma i köket. 
Köttyxan var väldigt spännande och banka kött var väldigt roligt när man är f e m år. Att känna och klämma på allt är som ett måste i köket, observera hans handavtryck i ströbrödet Haha.
Skinksnitzlarna blev väldigt saftiga och goda tack vare vår lilla hjälpreda ♥
 
Rabarberna i kylen behövde användas innan dem sloknar & valde därför att göra en smulpaj av dem åt hela familjen, så här har vi minsann mumsat.
Nu är de dags att inta soffläge framför sista EM matchen ikväll men jag ska kika in på era bloggar och se hur er helg varit undertiden ;-) 
 
Kram mina därute ♥