Orange, snyggt eller inte?

Vi kom just hem från ett trevligt litet avbrott i vår grå vardag. Vi gjorde ett spontanbesök hem till våra vänner med lite grädde och kladdkaka. Skönt och ha några att prata med nu när behovet är stort.
Våra vänner är verkligen underbara, att de finns där och lyssnar, älskar er ♥
 
Målade mina naglar med det nya lacket från H&M idag. Orange är i n t e min f ä r g alls, egentligen ganska ful, men det var något som sa mig "våga testa något nytt och du kanske gillar det"?
Såg en tjej på stan ha det och tyckte att det såg snyggt ut på henne :-)
Snyggt eller inte är frågan? Jag vet inte själv om vad jag ska tycka, men jag gillar nog färgen ändå, ögat har vant sig och lacket blir nog kvar i min lilla samling. När jag frågade maken om vad han tyckte så var hans första reaktion "oj vilken färg" men sen tyckte han nog att den var rätt häftig iaf.
  
Ärligt vad tycker ni? 
 
NattiKram ♥

Ursnygga Jeans från Pieces

God kvällis mina sköna!
Eftermiddagen & kvällen har varit lugn, det blev lite lek i solen på gården när vi kom hem innan det var dags för middag. Arbetsdagen i sig har gått bra, men jag har inte riktigt varit lika närvarande som jag brukar energin och hjärnan hänger inte med. Sorg kombinerat med trötthet och utmattning är kruxet.
 
Hemma i brevlådan låg ett paket från posten som innehöll ett par jeans jag köpt av Nikita 
från Pieces VERO MODA, hur tuffa som helst! Gillade detaljen-dragkedjan och den höga waisten som så snyggt ramar in smala som stora magar och framhäver kurvorna :-)
 
Bild: lånad från mandeldesign.se
Nu är det dags att sova igen, är det någon mer än jag som tycker dagarna går allt-för-fort, det var ju natt nyligen liksom?!
 
Sov gott ♥

Tröttmössa det är jag det

Här kikar solen fram äntligen! Tyvärr är det ingen jättevärme idag heller men den kanske kommer?
Det blev en sömnlös natt. Drömde underliga saker, vaknade och glodde på klockan och sen kom Melvin över till vår säng och då går det inte att sova särskilt bra! Han roterar som en propeller nätterna igenom men jag var för trött för att lägga tillbaka honom i hans säng, det ångrar jag ju nu med facit i hand. Älskar att ha mina älsklingar hos mig men att ha dem sovandes bredvid leder 8 av 10 nätter till dålig sömn :-(
 
Idag är jag åter på jobbet, men efter denna natt hade jag kunnat stanna hemma en dag ytterligare, känns det som. Är egentligen inte redo arbeta efter dödsfallet, men av ekonomiska skäl kände jag att jag
m å s t e försöka. Går det så går det.
Dags att jobba vidare...
Önskar er en trevlig torsdag!
 ♥

Dagens shoppingrunda

Bland det roligaste jag vet i shoppingväg är när jag hittar riktigt bra fynd till bra pris! Idag hade jag turen med mig & fann flera snygga plagg inne på MQ till h a l v a priset :-D
Tur att det är löning då Haha.
 
Ett par ursnygga jeans från Bondelid, ett par cremevita Capribyxor och två likadana toppar i två olika färg från 365 Sundhine, (topparna har smock i midja, krusade ärmar & knyt i ryggen)
Allt detta åkte ner i kassen för 763 :- (Ordinarie pris hade jag fått betala 1600 :- för allt)
Priset gör skillnaden?
Kan inget annat än känna mig nöjd med dagens shopping!
 
Här ser ni lite av plaggen, men tyvärr inga foton på mig i dessa ännu...
Min älskade följde med som smakråd och även hans bror hängde på, vi avslutade rundan med en fika på cafet.
Inte ofta man har två godingar med sig halvt in i provhytten ;-) nu stod dom ju utanför men ändå. 
Trevlig kväll raringar 
 

På språng

Godagens allihopa! 
Oj så klockan tickat på! Jag har äntligen orkat mig in i duschen och nu är jag klar & på språng till Farsta Centrum för att unna mig lite rolig shopping, OM jag hittar något ;-)
Det jag behöver är lite skönhetsprodukter, ansiktscreme, remover, tunna leggings och lite annat iaf.
Inne snabbt och vill önska er en underbar dag, men nu säger jag tjingeling på en liten stund!
So far so good!
 Kram ♥

Nerver give up. There is no such thing as an ending, just A New Beginning

God kväll sweeties.
Tack för er visad omtanke det värmer otroligt mycket! All kärlek till er ♥
 
I natt fick vi i oss lite mer sömn än förra, men att vakna upp och inse att hon är b o r t a känns väldigt märkligt & ångestladdat. Man blir ständigt påmind om hur fången man är i denna dystra bubbla!
Spräck den och nyp mig, säg att allt bara är en enda mardröm? 
Kan man inte bara vrida tillbaka tiden f e m år?
 
Igår ringde jag runt lite samtal till hemtjänsten, VC, hjälpmedelcentralen m.m. för att avsluta det som inte längre är aktuellt. Idag har vi ringt lite fler samtal och rensat upp bland mediciner och papper hon hade hemma, resten får vi ta sen när vi orkar.
Allt kring detta suger musten ur en. Hur gärna vi än vill slippa är det nu dags att ta tag i den tyngsta delen av denna händelse-begravningsplaneringen och bouppteckningen. Det är en helt ofrivillig främmande värld att kastas in i. Väldigt tråkigt och invecklat på många sätt även om jag varit med och planerat två nära anhörigas begravningar tidigare. Min bror gick bort 2001 och min låtsasfar i förra året :-( 
 
Vi har kontaktat begravningsbyrån och börjat fundera smått över begravningen. Tungt verkligen...
 
Hoppas ni inte slutar besöka bloggen pga. dystra inlägg, men jag ska se till och lysa upp bloggen med positiv anda också! 
 
TACK för att ni finns ♥

Sorgen skär i Bröstet

Finner inga ord, jag känner bara smärta, sorg & en e n o r m tomhet just nu.
Vår vardag har fullständigt vänts upp och ner, en hel värld har rasat sönder & samman, hur ska vi någonsin finna ork och ta oss upp ur detta svarta hål vi hamnat i? 
 
Igår sen kväll avled min mans mor/min underbara svärmor endast 63 år gammal efter en lång kamp mot sin sjukdom. Tanken att aldrig få höra hennes skratt, höra henne läsa sagor för barnen, att inte kunna ringa och fråga henne om recept, att inte kunna pyssla tillsammans kring högtider, att aldrig få höra hennes roliga historier och berättelser om när min man var liten, att hon inte får se våra barn växa upp och se dem bli stora plågar en något så otroligt mycket! Det gör så ont! Jag kan inte förklara hur fruktansvärt detta känns.
För oss var hon världens bästa mamma, svärmor & farmor! Vår bästa vän. Varför? Alldeles för tidigt! 
 
Tårarna rinner & rinner som en flod nerför våra kinder, det finns ingen hejd! Ögonen är trötta, röda och torra. Brist på sömn, brist på lust och just nu känns denna sommar vi såg fram emot bara så långt bort...
 
Hur ska detta gå?
 
Älskade Asta du fattas oss ♥

Det börjas i tid

Tänk så tiden rusar iväg? Och själv var man en gång så här liten som min lilla systerdotter Novali.
Det är rätt facinerande att barn vid så tidig ålder redan har känslan för hur det ska gå till :-)
Jag var det där "typiska" flickebarnet som gärna mest av allt lekte med dockor, som om de vore mitt eget riktiga barn och rollekar tyckte jag var roligt. Ibland låtsades jag vara t v å personer samtidigt
tex. mamma & dagisfröken och då var jag säkert runt 10 års åldern :-D 
Vid tidig tonår väcktes min förkärlek för barn & redan  viste jag & mina föräldrar sa alltid att jag nog skulle bli
m a m m a tidigt i livet, och visst blev så även fallet när jag var 21!
 
Nu är det dags för oss att lämna en underbar vistelse i Gnesta för att imorgon återgå till vardagen. 
Packning & avtackning väntar.
 
Hoppas ni får en toppensöndag!

Morgondopp

 Bubbeltunnan på altanen har blivit en storfavorit hos oss alla här hemma hos syrran! Var gång oavsett väder & årstid sitter vi där och bubblar i närmare 40 graders värme när vi är på besök :-D
Barnen tokälskar det!
Passar på och visar några foton från morgondoppet i fredags...
I bild ser ni våra barn, Jimmy och hans son Theo i sin Hawaii skjorta. 
I skrivande stund sitter de i tunnan igen och badar Haha. Förstår att de har svårt & slita sig!
Älskar det ljuva sommarlivet ♥

Lördagsförberedelser

God förmiddag!
Är ni trötta? Alla tog en låååång sovmorgon här i huset idag, alla vi är trötta efter gårdagens bravader, stora som små. När klockan visar 11:00 kurrar magen upproriskt. Vi laddar upp med härlig frukost på altanen. En kaffekopp, ostfralla och nykokt ägg mättar magen. Det är en sån här morgon man påminns om hur g ä r n a vi vill bo i hus :-) Att bara kunna gå ut och sätta sig på altanen, vilken frihet!
Vädret ser inte ut och vilja vara på vår sida, men förhoppningen om solsken kvarstår, kanske spricker det upp senare ikväll? Vill gärna bygga på brännan lite Haha. Det ser dessvärre inte ut & bli så :-/
Nu har jag satt på mig lite smink & kläder inför dagens midsommarfest. Jag är redo.
Hoppas ni får en underbar fortsatt midsommar...
 
Kram från lilla mig!

Midsommarafton i bilder

Nu har vi just kommit hem från en underbar dag på landsbygden och dans kring midsommarstången. Vi har gjort blomsterkransar till flickorna, ätit god mat och spelat kubb m.m.
Solen har skinit på oss hela dagen & en lätt skymtande solbränna har nu framträtt på huden under kvällen :-) Barnen har alla varit glada & nöjda mest hela tiden förutom några korta incidenter av osämja, vilket hör barn till. Barnen har badat i poolen hoppat studsmatta och busat massvis, underbart!
Kameran har gått varm och närmare 400 bilder är tagna :-D Jag e nog smått beroende? Haha.
En sådan vacker dag är kameran bara ett m å s t e!
Bjuder på en del av dagen i bilder & fler återstår vill jag lova ;-)
Nu är det dags att knyta ihop dagens äventyr och ladda upp inför nästa! Imorgon väntar midsommarfest med runt 30 pers, så det blir en rolig dag att se fram emot. Hoppas vädret är med oss!
Hur var er DAG? minst lika fin tror jag!
 
Kram från mig

Nu är det Sommar nu är det Sol nu är det Koskit i Hagen...

Idag har det fixats och donats för fulla muggar hemma (städ, tvätt, packning, köttbullsrullning)
inför helgens m i n i semester till Gnesta där vi firar midsommar med syrran, hennes man, hans släkt, och vår lilla mamma m.fl. För fjärde året i rad firar vi med b y b o r n a och även våra vänner Jimmy & Jessica ska med i år för en fest på landet de sent glömmer ;-)
Det är alltid lika trevligt och träffa folket där och det är en helt annan grej när man hamnar i "bushen" där människorna känner allt & alla! Känslan, omgivningen och livet på landet gör midsommaren så verklig med "koskit" i hagen! Det är som det ska vara :-D
 
Det blir en helylle helg det är jag alldeles säker på! 
 
Nu har vi äntligen landat i soffan i Gnesta.
 
Hoppas ni får en underbar Midsommar mina vänner.
♥ 

Lässtund på Biblioteket

Sommarlov och då finns det lite mer tid att hitta på roliga saker med barnen även om vi fortfarande arbetar och inte har semester ännu. Jag har ju möjlighet att göra saker med dem på förmiddagen ibland, eftersom jag arbetar kvällar också och har då fria förmiddagar.
Igår lovade jag barnen att gå till b i b l i o t e k e t och läsa böcker. Vi åt frukost och åkte iväg till Kulturhuset i Haninge. Barnen tyckte det var roligt och blev helt ivriga av alla böcker som stod staplade i lådor & hyllor :-D De har ju varit där några gånger iofs. men det är lika skoj varje gång!
Vi läste bok och Emilia läste för lillebror hon också! Vi lånade med oss även lite böcker innan hemgång så Emilia har lite att läsa över sommaren på egen hand.
 När man jobbar kväll hinns ju inte de långa utflykterna med, men även dessa "shortisar" gör dem glada och upprymda, verkligen mysigt! 
 
Mammas älsklingar ♥

En födelsedag utöver det vanliga

Idag blir min älskade man trettio t r e år! Grattis hjärtat mitt ♥
Tyvärr så är jag tvungen att jobba kvällen och kan därför inte vara med & fira min älskade tillsammans med barnen då de planerar gå ut och äta.
Får lika dåligt samvete var gång det krockar med jobbet :-(
 Blir verkligen ledsen.
Nu är det ju midsommar i helgen så då får jag se till och fira min bästa make lite extra med
gos & kramar ♥ 
 Ibland ger vi hårda/mjuka paket i present, men många gånger uppskattar både jag och maken ett restaurangbesök eller något annat roligt som överraskar mer då man kan göra något tillsammans än bara presenter! Därför så har jag planerat att vi på tu-man-hand ska gå på någon mysig restaurang efter midsommar. 
Vad uppskattar du/din man när ni fyller år?
 Ikväll väntar ännu ett jobbpass för min del, sen blir det jag som får ta vabben för Melvin på torsdag eftersom hans fot inte är helt bra ännu & behöver vila.
Trevlig kväll...

Ett stycke skadad fot

Vår lilla hopp & skutt Melvin kan inte vara still många sekunder nu-för-tiden, det är något med f e m åringen kropp och lem hänger lixom inte med. Han klättrar, hoppar och springer så mycket han orkar när han får tillfälle. Det är full fart hela tiden. M E N så i helgen har han (inte helt oväntat) stukat foten två gånger. Smärtan blev tillslut olidlig och pappa fick ta liten till närakuten och röntga fossingen.
Hem kom han med resultatet s p r i c k a i foten. Inte konstigt att det gör ont, mammas buse.
Foten behövdes dock inte gipsas men lindas och ordinerad vila minst 1 vecka från förskolan och sedan väntar en läkningsprocess 3-4 veckor utan hopp & skutt. Hur ska det gå?
Lycka till och säga det till vår sprallige femåring ;-)

Det blir nog tidigt i säng för min del ikväll. I natt som var blev det inte mycket till sömn när liten vaknat stup i kvarten av smärtan mellan 03:00-05:00. Trodde jag skulle dö när väckarklockan ringde 06:30!
Hoppas ni haft en bra måndag mina vänner
♥ 

Vårda håret med UV Protection från Loréal

Godkvällens your finest!
Hur noga är ni om att ta hand om ert hår? Lägger ni hellre en extra peng på ett bra schampo eller använder ni de från livsmedelsbutikerna?
Jag har varit dålig med att unna håret b r a produkter trots att jag behövt det genom åren. På sin höjd har jag unnat mig sjysst shampo och balsam då o då men mitt hår kräver desvärre mer än så. Mitt hår känns frissigt, torrt och går väldigt lätt av efter att jag under upprepade behandlingar nu blivit blond. Jag har hela tiden tagit hjälp av frisören och aldrig vågat mig på att göra det själv. Hellre kostar jag på mig det än att det slutar med tuggummi som det gjorde för en vän till mig!

 Denna sommar tänker jag inte låta mitt hår blekas och skadas av solen i det mån det går att förhindra. Fann några bra produkter min frisör Linda tipsat mig om från Loreál Solar Sublime och fann dom betydligt billigare hos Hairsale Jag tänkte beställa hem shampoo, inpackning, spray mot Anti Frizz, och protection oil. Jag har doftat på produkten i butik och den doftar riktigt nice...

Nu till sommaren och inför vår resa till Turkiet känns det som ett självklart val!

För runda slingor 600:- det landar på är det väl värt att satsa lite extra lyx åt håret?

Kramis ♥


Tips på Härliga dofter från Björn Borg

P a r f y m är något jag i n t e kan eller  v i l l vara utan. Det ska doftar diskret och inte överdrivet stinka så att man får en astmattack när man passerar någon som tömt hela flaskans innehåll på plagget ;-)  Ni fattar nog vad jag menar? En doft ska ge känslan av kvinnlighet, fräshet & inte känslan av rengöringsmedel ur städskåpet haha.
Jag har några favoriter bland min samling & just nu är det Björn Borgs nya kollektion Love All som är It.

De två jag har är den BLÅ o GRÖNA. Av dessa två är den gröna helt klart favoriten! Jag vet inte hur många som påpekat att jag doftat gott den senaste tiden (den gröna) Visst är det alltid kul och få den komplimangen :-D
ICA MAXI köper du den för endast 139:- sjukt billigt eller hur? Köp en du också!


Nytt smink från Id Bare Minerals & IsaDora

Åh vad jag älskar fynd! Igår hade Kicks utförsäljning mellan 30-50% rabatt på smink och hudvårdsprodukter från IsaDora, Clarins, Id Bare, Sensai m.m. Själv köpte jag mig en Eye Color 120:- (färg:celestine) från Id Bare som är mitt absoluta favoritmärke när det gäller smink!
IsaDora hade ögonskuggor till vrakpriser så jag köpte mig en färgpallette i bege, gyllen brun och brons alltså nyanser åt det varma hållet för bara 32:-
Id's make up brukar tyvärr vara väldigt dyr, men jag passar på just när det är erbjudande vare sig det är på nätet eller i butik och då kan man ju komma lite billigare undan :-)

Tomorrow är det äntligen time for n a i l s. Det ska bli skönt och bli ompysslad och få fina naglar, lagom till midsommar. Nu väntar vi snart fint folk på middag av bästa Johan & Therese, bäst & sätta lite fart kanske!
Hoppas ni får en fin lördag

Kärlek från mig

Kanske en släng av DAMP?

Sitter uppe och kvällsbloggar trots att jag egentligen borde lagt mig vid det här laget. Har shakat mig en Gainer & läser "V e c k o r e v y n" en tidning jag inte läst på år & dar! Tidningen läste jag ofta som yngre, men denna hittade jag övergiven på marken intill parkeringen, och det var ju kul för det fanns en hel del roliga saker att läsa om i detta nummer :-D
 Det är först nu som jag äntligen kan pusta ut efter en dag k o n s t a n t i rörelse, jo jag har nämligen utan överdrift i princip stått på benen sedan jag kom hem från jobbet vid 16 tiden idag. Vi har tvättat i tvättstugan och bytt sängkläder lagat middag och storstädat i badrummet! Nu är jag helt slut och ryggslutet och axlar värker. Varför kan jag inte bara lära mig att inte starta flera projekt samtidigt? Ibland blir jag så trött på mig själv som inte lyssnar när kroppen säger ifrån! Skulle nästan kunna tro att jag lider en släng av D A M P :-O
 Saken är den att när jag väl håller på med något så har jag lixom svårt att avbryta, och det blir sällan att jag tar mig en paus, vill lixom få saker & ting "klart", men det där k l a r t kommer aldrig...först typ mitt i natten när det är dags att lägga sig.
Inte konstigt att jag känner mig slut ibland?

Imorgon tar jag sovmorgon då jag är ledig från jobbet. Vi får väl se vad morgondagen bjuder på?
Nu säger jag God Natt

Gainer Star Nutrition

God kvällen!
Hoppas ni haft en fin dag. Själv är jag nyss hemkommen från kvällsjobb & jag har just avnjutit en kvällssmörgås och en shaker med Gainer från Star Nutrition och jag är fullkomlighet frälst i smaken "mintchoklad".
Kan v e r k l i g e n rekommendera den! Vill du öka i muskelmassa eller som j a g öka lite i vikt samtidigt som du tränar hårt? Är detta något för dig! Du finner produkten hos Gymgrossisten. Känner att jag tappat orken efter min magsjuka jag drabbades av i förra veckan. Har därför inte riktigt kommit igång med träningen denna vecka. Känner att suget sakta men säkert återvänder. Kroppen måste helt enkelt få vila först.
Magsjukan gjorde att jag gick ner i vikt vilket nästa gav mig p a n i k!
I hela mitt liv har jag fått kämpa med min vikt, i n t e att m i n s k a i vikt utan snarare åt andra hållet. Blev retad i skolan för min smala kropp, det var bara ångest och rädsla dagligen, idag är jag högst tacksam för den även om jag nu väger nästan 10 kg mer än vad jag gjorde då. Jag är nöjd med mina 54 kg men vill såklart inte  gå under det. Gainer hjälper på traven It's magic.
Nu är det god natt mina vänner.


Den blomstertid nu kommer...

Idag och de närmsta dagarna startar många av våra barns s o m m a r l o v, så härligt! Emilia kommer tyvärr behöva gå på fritids en del några veckor framåt, eftersom jag och maken fortfarande jobbar och ännu har vi ingen semester påbörjad förrän v.31-34.
Men den som väntar på något gott...

Jag jobbar ju obekväma arbetstider vilket innebär att hon inte behöver vara på fritids tisdagar och onsdagar för då kan hon vara ensam hemma den lilla stunden innan pappa kommer hem och jag måste åka till jobbet. I vanliga fall brukar jag många gånger ringa hem henne tidigare efter mellis så hon slipper vara där långa dagar när hon har velat det själv. Ja det är väl en av dom få fördelar med att arbeta så som jag gör?

Idag var det dags för skolavslutning & att ta farväl av Emilias fröken som skall sluta. Det blev en del tårar i klassrummet. Hon har varit fantastisk med eleverna och kämpat bra, Emilia har lärt sig så mycket under denna termin. Så synd att hon nu slutar. Vi hoppas på att den nya läraren Karin är minst lika duktig!
Bjuder på några härliga bilder från dagen :-)

Ett litet avbrott blir det för Emilias del under sommarlovet median vi jobbar och lunkar på i vardagen.
Under perioden 8-15 juli ska vår tjeja för första gången flyga själv till makens släkt i Finland! Känns väldigt nervöst som mamma & släppa ansvaret som överlåts till flygpersonalen på Arlanda, men jag vet att de är vana och duktiga att hantera sånna små resenärer :-D En vecka utan min älskling blir tuff, men så nyttig för hennes självkänsla. Tänk att få känna sig så stor och göra äventyr på egen hand?! Och allt detta var hennes egen önskan från början. Sånna möjligheter hade då inte jag som liten.

Nu ser vi fram emot en ny höst och en t r e a gluttare ;-)


Vita Nyheter till garderoben

Denna förmiddag har inte varit särskilt häktisk. Har mest gått runt i myskläder, lämnat barnen på förskolan och skolan samt tagit mig en skön dusch. Allt i godan ro. Skönt med dessa lugnare morgnar att bara få göra allt i den takt man vill. Under efrermiddagen väntar ett pass på jobbet fram till kvällen.
Lite tråkigt och behöva avbryta dagen när familjen snart är på hemgång för att själv åka och jobba, men men sånt är l i v e t!

I söndags fick två nya plagg flytta in i garderoben att ta på mig i sommar. Det blev ett vitt linne med mudd/spetskant nertill från Vero Moda 159:-
och en vit skir klänning med virkat liv från H&M 149:-
Vitt kanske verkar lite tråkigt, men funkar bra till det mesta & är vackert mot en solkysst hud ;-)
Vitt är helt enkelt min favoritbasfärg!

Så här ser jag ut i klänningen i ostruket tillstånd och en än så länge "icke" solkysst hud *haha*

Nu är det bäst att kila iväg så man inte kommer för sent till jobbet.

Hoppas ni får en toppendag!


It's time to say goodbye

Åren går och nu ska familjens "tonåring" lämna högstadiet och ta sig vidare till gymnasiet. Det är nu tösen ska mogna och göra viktiga val i livet som leder stigen mot hennes framtid. Hon har vuxit upp och blivit en riktig kvinna, något som är nog så svårt & förstå över hur snabbt tiden gått. Det var inte länge sen hon sprang runt i bara blöjan, vår lilla Victoria :-)

Jag är alldeles säker på att det kommer gå förtjusande bra oavsett vilka val hon står inför och hon har 100% stöd från oss alla.

I torsdags var det dags för min vackra systerdotter att gå på skolbal något som varit väldigt viktigt för henne. Hennes mamma lät henne sy upp denna sagolika klänning, oemotståndligt vacker ♥

Tog mig tillfället att fota en p o r t r ä t t s e r i e av henne. Jag är mycket nöjd med mitt resultat!


Studentmottagning med den Somaliska släkten

Då har vi åter landat hemma igen efter en underbar studentmottagning! Barnen har just somnat & själv sjönk jag djupt ner i soffan. Känner mig nöjd, mätt och belåten & drar mig en lättnads suck då mina fossingar är trötta & ömma. Barnen har haft roligt och det är något helt nytt & spännande för dem att vistas bland den somaliska släkten de aldrig riktigt träffat på det här viset. Farfar känner de ju igen, men inte resten...
Kulturen är en helt annan och något jag gärna vill att de s k a få bekanta sig med. Det är ju på ett sätt en del av dem även om vi inte delar den så.
Kan berätta att våra barn har en härlig 25% blandning i blodet med rötter från Somalia, Finland, Sverige och Polen :-D Min man från Somalia/Finland och jag från Sverige/Polen och vi är båda födda & uppväxta här.
Det är alltid lika kul och se nya människors reaktioner när de får höra våra barns ursprung. Vi får ofta reaktioner om att våra barn är väldigt "ljusa", och ja det stämmer ju ganska bra och det är ju det som gör det lite häftigt att de har a f r i k a n s k t blod i sig ;-)
Här ser ni lite bilder från Instagram ikväll, om ni undrar vad jag heter där så är det Lyckligmamman
Nu säger jag God natt från mig. Imorgon väntar mitt "hedersuppdrag" vid altaret.

Glada studenter

Idag känns allt roligare och friskare, det är fredag & det underbara vädret har nått oss! Medan jag lyckats finna lite ork att städa hemmet hörs glada tjoande nyblivna studenter på sina dundrande flak genom den soliga balkongen! Jag minns min student som igår. Den där mäktiga glädjen och lättnaden att gå ut i den vida världen på egen hand, jag glädjer med dem och städar vidare med ett leende :-D
Nu ska vi vidare på studentfirande av en släkting. Hoppas ni får en toppenfredag, för det ska vi ha!
Kraaam ♥

Ett viktigt uppdrag väntar mig

Då var det min tur att drabbas av Melvins magvirus. Inte kul inte. Mådde illa i morse redan när jag vaknade och sedan har det förföljt min dag. Kroppen känns tung och stel och jag är allt annat än i form just nu :-(
Typiskt när vi ska på Jessica & Jimmys bröllop i helgen & jag som ska agera fotograf!
Till dess måste jag BANNE mej vara på benen igen?
Nu är vi inne i Juni härlga Juni och det är jue kallare än någonsin, gillas inte! Gud vad det gnälls om detta väder kan tyckas, men jag är verkligen så beroende av det att det påverkar mig negativt rent mentalt när det är grått och trist. Hamnar nästan i diket ;-)
Haha nädå men humöret får sig en rejäl "svängom".
Åter till uppdraget som f o t o g r a f på lördag, så ska det få bli en ä r a att fota deras bröllop. Jag är dock inget proffs men eftersom de ej anlitat någon annan erbjöd jag mig det lilla jag kan, vilket de gärna ville. Jag ser det som att bli en erfarenhet rikare.
En dröm vore att bli amatörfotograf (duktig men ej utbildad) och göra "business" vid sidan av...
Fotokurser i framtiden står högt prio på min lista!

Bilder fulla av kärlek

Emilia är som jag "bebistokig" och just nu är det lillkusinen J o e l som är hennes levande docka :-D
Kan man pussa ihjäl någon? 

Kärleken syns tydligt i dessa bilder, hon är som förälskad ♥
Det är väl inget nytt att jag fullkomligen älskar fota barn och bebisar, oavsett om det är mina egna eller andras?! Hur de än betér sig & vad de än gör så blir det alltid så fantastiskt härliga bilder!

Undrar hur länge det grå på himlen ska förpesta mina dagar? Det har regnat och regnat oavbrutet i tre dagar nu. Tre dagar för mycket och det är väl inte meningen att man ska behöva packa upp höstjackan i förrådet?

Hoppas på bättre väder framåt nästa vecka.

Nu blir det gos ner i de nybäddade lakanen och hoppas på att ta igen lite sömn.

Hoppas ni haft en fin söndag.


Elände efter elände, when Will It end?

Regnet står som spöt i backen, det verkligen tokregnar här! Vädergudarna måste vara arga?
Jag har i n g e t positivt alls att komma med denna lördag som skulle kunna bli kallad "underbara lördag" annars.

I natt klockan 03:30 fick vi ett mycket bekymrande samtal från sjukhuset om att min svärmor åkt in akut för sin mage. Det är en lång historia jag inte orkar gå igenom offentligt. Hon skall opereras och läget är mycket kritiskt var de ord vi fick höra i luren.
Ni vet ju hur pigg och alert man kan vara vid den tiden på dygnet?
Vi fattade noll! Sedan kom ett nytt samtal 05:30 operationen har lyckats men det är inte alls bra med henne, hon har blodförgiftning var i buken och stora varbölder i buken...
Allt har gått så fort och nu ligger hon nedsövd i respirator på CIVA (centrala intensivvårdsavdelningen) med öppet sår på magen.
Läget är kritiskt, och allvarligt men för stunden stabilt. Ingen vet hur utgången blir.
Vår lördag har fullständigt rasat samman! Hur ska man orka ta sig igenom detta? Hon kanske inte överlever?!
Hur ska vi klara oss utan henne? Våra barns kära farmor!
Hon har varit sjuk väldigt länge med olika diagnoser det senaste året och det har vi varit medvetna om men det blir bara värre och värre, och det tillstöter nya saker konstant. Hon har åkt in & ut på sjukhus i omgångar.
Livet är fruktansvärt orättvist!
Just nu vill vi bara gräva ner huvudet i sanden.
Älskade lilla svärmor ♥

Ta vara på det vi har medans vi har det!

Hur mycket betyder inte en syster-date på en skala?
Det har varit en helt u n d e r b a r regnig dag tillsammans med min underbara lillasyster. Sådana här gråmulna dagar är ämnade för kära umgängen. 
Nog är det allt värt och hoppa över dessa vardagliga måsten som ändå på sätt och vis är viktiga, bara för att få umgås med dem man älskar och tycker om?!

Idag för första gången fick jag möjlighet och följa med & hämta min systerdotter Elin på förskolan. Solen lyste med sin frånvaro, men vad gör väl det när man möts upp av ett "tefat stort" leende från en liten solstråle
:-) 
Inget går att mäta upp mot denna lilla skönhet, lilla guldlock!
Elin är så otroligt lik Emilia när hon var liten, näst intill en kopia faktiskt!



Det är nästan som att få uppleva en liten Emilia om på nytt :-D Jag är så innerligt tacksam för det jag har i livet stort som smått, det gäller bara att ta vara på det vi h a r medans vi  h a r det.