Bra smink är Id Bare Mineral...

Godagens!
När jag var yngre var det inte så viktigt med vilket smink man använde, billigast möjligast tänkte man då. Idag vet och förstår man ju mer och det finns ju en uppsjö av olika sorter smink och märken.
Vilket ska man välja, vilket rekommenderas och vad är bäst för huden? 
 
Vilket använder du?
 
Jag har hört och blev tipsad om Id Bare Minerals make up. Just för att det är gjort på mineraler som är naturens egna mineraler och vilket är bäst för huden. Dessutom är den vårdande och med Spf 15-20, ligger jämnt mot huden och ett smink som håller hela dagen & kvällen. Det är inte billigt och jag passade på och köpa mitt startkit när jag var i
New York för två år sedan då för halva priset. Startkittet hos Kick's här hemma kostar 995 kr.
Däremot tycker jag att det är onödigt och lägga den summan när du kan hitta för mer än halva priset hos Beautybay.
Idag beställde jag efter en rosa rouge från Id READY serien som heter Blush The Faux Pas 187:- och en Eye shadow pensel 124:-, helt fraktfritt med 5-7 dagars leverans och inga andra avgifter tillkommer.
Hur smidigt som helst eller hur?
 Just nu har de startkit för 415 kr, det är ett jättebra pris kan jag säga. Tveka inte. Jag lovar att du inte blir besviken jag är supernöjd med all smink från Id Bare & har aldrig fått problem med hyn av deras produkter och då har jag torr och känslig hy :-D
Gå in på sidan och kika www.beautybay.com.
Jag har jämfört priser på flera sighter på nätet bl.a. Bangerhead men de ligger betydligt dyrare där.
 
Nu ska jag vidare på sommarpicknick på förskolan och njuta av värmen som åter är tillbaka idag! Weee.
 
Kram 

En liten olycksfågel...

Vi kickade igång denna morgon med att lämna lilleman på förskolan. Det slutade dock som vanligt med gråtkalas, & klumpen i halsen bara växte och växte i mig. Fy för sånna här lämningar. Igår var heller ingen bra dag då han var något av en liten olycksfågel. Skar sig först i fingret på en potatisskalare så tokigt att vi fick uppsöka doktor för omläggning och sedan trillade han av cykeln och skrapade upp knä och ben.
Stackars liten :-/ Tror det är en orsak till att han inte var så glad idag och hade ont i fingret.
Lilla älsklingen
Foto: © Copyright Lyckligmamma
 
Nu till ett träningstips!
Väl hemma igen tog jag mig för av ett Corepass (six pack in six weeks, level 1) med personliga tränaren
Gillian från Biggest Looser, USA. Känner ni till henne?
 
Det finns ett jättebra 35 min pass på Youtube att träna efter. Kan verkligen varmt rekommenderas! 
Har känt mig fruktansvärt trött de senaste dagarna som groggy när jag vaknar. Kände att jag inte orkade ta mig till gymmet i morse som planerat, men ville ändå inte strunta i träningen nu när jag äntligen kommit igång, så träna hemma blev mitt ända alternativ. Nu är jag nöjd ;-)
 
Ja då har halva veckan redan gått...onsdag. Det är as trist väder ute och man börjar nästan undra om det blir en lika dålig sommar i år som det var förra året? :-/
Det lovas iofs. superväder till helgen och nästa vecka så jag får väl sätta på mig "tålamodsmasken" Hihi.
 Tålamod har aldrig riktigt varit min grej, men sånt man behövt lära sig sedan man blev mor.
 
Nu ska jag grädda omelette och vila en stund innan jobbet väntar i eftermiddag.
 
Kram på er!

Vår lille Slatan...

I lördags var det Vendelsödagen och alla i klubb Vendelsö IK skulle spela fotbollsmatcher. Melvin har nyligen börjat i klubben och älskar att spela fotboll, kanske blir han vår näste Slatan, vem vet? Önsketänkande jag vet Haha :-D Som mamma blir man alltid stolt av att se sina små liv göra sitt bästa det liksom bränner av kärlek i bröstet och inget spelar någon roll älskar dem oavsett.
Hela familjen och mina systerdöttrar var med och hejade på Melle när han spelade och han var så mallig över det.
Foto: © Copyright Lyckligmamma
 
Idag är det soligt och vackert ute och det är riktigt fuktigt i luften. Imorgon skall det bli sämre igen så det gäller och ta vara på solen idag. Nu sitter jag på tåget på väg in till City och frisören. Ska bli så härligt och få håret fixat. 
I eftermiddag väntar Melvins första klassträff och då ska jag vara med förståss. Mammas plutt ska börja 6-års till hösten helt otroligt! 
Önskar er en glad tisdag!
 
Kram 

Shopping & Sommarfina naglar...

Idag har jag varit iväg och shoppat lite, vilket känns som evigheter sedan. Det blev några sommarplagg till mig & barnen och även lite annat smått och gott som lätt ofta fyller ut tomrummen i kassen hihi.
Kikade bla. in på Gina Tricot och fann dessa underbara lack för sommarfräsha naglar! Alla skimrar i prälemor och det älskar jag. Tror dessa kommer passa mig fin fint i sommar, höst, vinter och ja när som helst. Gillar det starka och pastelliga tonerna jag har lärt mig och våga synas lite även om det kan bli starka nyanser, vackert!
 
Barnen fick även ett par nya "Foppa" tofflor, dessa är så bra och smidiga bara att hoppa i när de ständigt springer in och ut mellan baksidan och in i huset :-)
Foto: © Copyright Lyckligmamma
 
Imorgon är det ä n t l i g e n dags för mig att ta plats i frisörstolen. Underbara Linda ska få ge mig en rejäl boost och genomgång av håret i form av klipp & färg, sen är jag som ny igen :-D
Längtar längtar...
 
Nä nu blir det dusch och nagelfix innan läggdags! Det blir upp tidigt i ottan imorgon om jag ska hinna med allt.
 
Hoppas er måndag varit bra?
 Let me know...
 
Kram
♥♥♥

Dagen började allt annat än bra...

Underbara fredag är äntligen här, så skönt och ha denna arbetsvecka i passé och välkomna helg & ledighet med mina älsklingar!
Idag har dagen börjat så fel som det kan gå. Natten har varit mardrömslik då Melvin väckt oss säkert minst f e m gånger och gnytt och gnällt om olika saker. Varje timma har jag kollat på klockan under natten, fy...
Jag minns inte när jag sov så här dåligt senast. Jag var totalt knäckt när jag vaknade och mådde illa och då menar jag illamående som sedan förföljt mig under hela dagen på jobbet. Ögonlocken har jag i princip nästan fått ställa upp med tandpetare för att orka hålla mig vaken :-/ 
Efter en kort tupplur var jag något mänsklig igen...haha...
Vi har orkat med storhandlingen av mat iaf. så nu är kylen och frysen fylld med godsaker igen. 
Ikväll efter dusch och hämtning av barn hos syrran gick jag och barnen ut för att titta på den vackra fullmånen som lös som en gul lampa på himlen. Den var ovanligt stor, som om den stod jorden väldigt nära ikväll. Barnen var iaf fascinerade av den...en vacker kväll här hos oss.
Älskar er mina gosungar det bästa vi har 
Imorgon väntar fotbollsmatcher för Melvins del och därefter släktkalas hos systersonen som blir 13 år! Kryphålen där emellan fylls nog ut med trädgårdspyssel. Gräsmattan måste klippas.
Nu blir det natta kudden. Kram till er därute och ta hand om varandra
 

Gråmulen onsdag...

Det är en grå och regnig dag vi vaknat till här i Stockholm. Varför måste det regna när andra har sol och värme? Sånt här påverkar mig mycket ja vädret alltså :-/ 
Känner mig dock ganska pigg och glad idag ändå. Nu när lillen är lämnad på förskolan och Emilia är på skolan sitter jag och äter en stadig frukost i form av smörgås, en tallrik Verumfil och flingor. Sedan väntar en tvätt att hängas upp. Jag måste komma ikapp den. Förfärligt vad snabbt man fyller tvättkorgen! Helt galet!
 

Foto ©opyright: Lyckligmamman med Canon EOS 550D
 
Dagens plan är att möta upp min goa vän Petra för en lunch i centrum, och kanske lite shopping på det. Både hon och jag jobbar ikväll så det är skönt och kunna använda förmiddagar till just sånt här "spontanius things"
det är verkligen uppskattat med tanke på att det inte alltid finns tid för umgänge med vänner så ofta som man skulle vilja. Det gäller att passa på. 
 
Hoppas solsken skiner på er och skicka gärna över solen hit också ;-)
 
Kram 

Duktiga jag!

Gokvällis! 
Då var jag äntligen hemma i vår lilla myskoj efter ett jobbpass. Idag är jag tröttare än tröttast. Imorse lämnade jag lillen på förskolan och sedan åkte jag direkt till gymmet och tränade. Det var så lugnt och skönt på gymmet och inte en massa folk som det vanligtvis är om kvällarna. Är väldigt stolt över mig själv just nu då jag i förra veckan tränade 3 pass och det ser ut att även bli så denna vecka :-D Nu har jag verkligen kommit igång med träningen och jag känner mig både starkare fysiskt & psykiskt. Bara det ger mig motivation till att fortsätta. Målet är ändå att träna 2-3 ggr/vecka med undantag för ändringar. 
 
Idag har jag även bokat tid till frisören i nästa vecka. Linda ska äntligen få göra mig fin i håret som både skall färgas & klippas! Det är nu evigheter sen f ö r länge sedan...
Skönt och bli sommarfräsh i håret nu när man inte kan dölja kalufsen under mössan ;-)
 
Nu ska jag vara så snäll och lyssna till min kropp som skriker efter sömn, så jag säger GOD NATT från mig 

Tankar om bröstförstoring...

 Utan att bli dömd eller få höra tråkiga åsikter tänkte jag dela med mig av något som länge varit en dröm.
Under några år har jag varit sugen på att någon gång i framtiden göra en bröstförstoring då jag alltid haft en liten okvinnlig byst. Det jag då bestämde mig för var att inte operera mig förrän vi verkligen är helt kara med barnafödande & ja där är vi nu. Vi är nöjda och klara med våra två underverk! 
 
Jag har mer och mer funderat seriöst på detta under de två senaste veckorna. Vill verkligen men det som fortfarande hindrar mig en aning är väl själva ingreppet. Är rädd för att bli nedsövd, rädd för smärta, rädd att inte vakna upp igen ;-) Har aldrig i mitt liv behövt operera mig så detta är något ovant för mig och tanken av att utsätta mig själv för detta är rätt absurd egentligen. 
 
Jag dömmer ingen eller ser inget fel i att kvinnor vill göra brösten, men jag kan inte förstå varför vissa överdriver eller aldrig blir nöjda med sin kropp? Att genomgå op efter op är ju helt galet! 
 
Bröst vill jag ha, vill känna mig kvinnlig utan att behöva proppa bh:n med 1 kg vadd, inlägg, eller köpa tjockt vadderade bh:ar! Trött på att inte känna mig kvinnlig i vissa kläder, att inte bära upp en klänning, att dagligen bli påmind om i spegeln hur oproportionerliga mina bröst är i proportion till min kropp :-/ 
Jag är absolut i n t e utefter stora Dolly Parton tuttar inte heller några Hanna Graaf, jag vill att de ska se äkta ut med en top utan att få enorma blickar mot mig. De ska vara i en storlek som är rimlig och som inte är överdriven, det är inte "jag" inte alls! Allt jag vill är att känna mig kvinnlig. That's It!
 
Funderar på att boka konsultation hos Strandkliniken här i Stockholm för en eventuell kommande op i framtiden. 
Om och när det blir av får jag ta beslut om framöver...

Att bara få vara VI för en stund...

Tänk att en stund för sig själv eller med sin man kan vara så betydelsefull om det så bara handlar om några timmar aktiv tid tillsammans som Annika eller som man & fru.
Sedan vi fick barn har den egna tiden blivit begränsad och periodvis totalt lagts på hyllan, och så är det givetvis när man har barn, men när möjligheterna infinner sig njuter man e x t r a mycket, vi känner oss tacksamma för de stunder då någon i ens närhet erbjuder sig ta barnen och avlasta, så värdefullt för oss alla på olika sätt!
Älskar våra ungar mest i hela världen och vill inget annat hellre än att vara med dem men ibland måste man få bara vara "vi"....för ett slag.
Alla är vi olika och har olika behov men jag tror att vårda relationen är väldigt viktig och en förutsättning för ett långt & kärleksfullt äktenskap. Man får inte glömma allt det man uppskattade hos varandra innan man bildade familj. Gemensamma intressen osv.
I fredags hade vi en sådan dag. Jag var ledig och älsklingen jobbade till 11:00. Vi gick till gymmet & tränade ihop. Sedan åt vi lunch ute på verandan och njöt av solens strålar innan det var dags för oss att hämta våra kottar 
Ta vara på varandra man vet aldrig vad morgondagen har att erbjuda.
Kram ♥

Inte lätt och vara stor när man är liten?

Onsdag morgon och den började lite knackigt. Vår lille son genomgår någon slags separtionsångest och vill inte gå till förskolan och då särskilt de dagar då jag börjar jobbet senare. Han är ledsen och gråter, tycker inte det är roligt å hänga med på deras utflykter som deras sk. "Sommarklubb" satt upp på förskolan. Jag har försökt med alla medel för att motivera honom till att gå, men det blev tvärnit!
Han har lite svårt med förändringar ibland och då är det också svårt att motivera honom till att se det roliga i det hela. Han har bestämt sig för att inte gå till dagis idag och efter ett samtal med pedagogen så känns det ändå rätt att ha honom hemma med tanke på kaoset gårdagen förde med sig...
 Finns det något mer hjärtskärande än att se sitt barn gråta?
Igår när jag lämnade honom blev det rena-rama-cirkusen av gråt och hysteri, sedan var han tydligen ledsen och nedstämd hela förmiddagen :-/
Ingen av oss vill att det ska bli en repeat av gårdagen, det blir bara att bygga på ångesten & pressen ännumer.
 
Mammas lilla ♥
 
Vad har vi för planer för dagen idag då?
För min del blir det ännu ett gympass & Melvin får hänga på mamma och leka i lekrummet de har där en stund. Sedan blir det en liten utflykt ner till Tyresta Nationalpark som ligger runt knuten där vi bor, så att han kan leka lite med sina dagiskompisar i det fina vädret och jag kan se på :-D Sedan väntar jobbet på mig ikväll...
Nä nu sparkar vi igång vår förmiddag med lite frukost och träning. 
 Hoppas solen skiner på er också denna onsdag!
 
Kram från lilla mig ♥

Träningspremiär!

För första gången på väldigt länge känner jag att helgen gått sådär lagom sakta men ändå fylld av härliga stunder och absolut ingen känsla av långtråkighet inte. Både i fredags och i lördags har vi haft besök av vänner och deras barn. Så underbart med umgänge och grillning och något glas vin :-) Under lördagen grillade vi hela två gånger (lunch & middag). Mmm. Så mysigt nu när grillsäsongen är här.
 
Emilia har sovit hos en kompis i helgen och det är "sova över kompis" perioden nu, hon börjar bli tonårstjej och bryta sig loss liiiitegranna från mamsen & papsen, eller så är det kompisar som sover över här. Det är inte längre några protester om att sova borta. Hon som var så liten nyss börjar bli stor flicka 
Vad händer idag då? 
Idag täcks himlen med tjocka grå moln och regnet faller från himlen och det är en ypperlig dag att återuppta gymträningen en dag som denna? Det var ett bra tag sedan jag var till gymmet nu, alldeles för länge sedan. Först väntar en stadig frukost & träningsväskan står packad & redo i hallen. Hoppas ni får en givande tisdag! 
 
Kram 

Sommarväskor...

Min väska har gått sönder och nu är jag utefter en somrigare variant och tänkte mig någon av dessa från
Åhléns för 199:-
Vilken färg är snyggast och vilken ska jag välja tycker ni? Turkos är min favoritfärg och syggt till sommaren men den svarta passar ju till allt men kanske lite tråkig i längden? 
Alltid lika svårt men det lutar nog till lite mer vågat och färg ja den t u r k o s a :-D

Den vackraste dagen var när ni kom...

Då var det storhelg igen och fler följer. Visst är det härligt med dessa helger om man får vara ledig som man helst önskar, men tyvärr är jag inte ledig denna gång då mitt schema ser likadant ut alltid oavsett om en helg infaller i veckan :-/
Har starka funderingar på att börja studera igen just för att jag faktiskt inte står ut med detta tradiga arbete. Jag har så mycket kvar att ge än att gå här och dra benen efter mig som inte alls är "jag"! Snart är det dags för mig att avrunda arbetsdagen och åka hem till mina hjärtan där hemma saknar dem så.
I måndags hände det som inte får hända. Melvin ramlade av barstolen vid köksön och slog bakhuvudet i stengolvet! Jag satt just då olyckligtvis på toaletten så Emilia fick hjälpa lillebror som ligger gallskrikandes på golvet. Jag hann under dessa sekunder tänka både det ena och det andra och hemskheterna avlöste varandra som en film i huvudet, fy vilken rädsla! Rusade ut och ser min son jämra sig på golvet. En stor bula på skallen och omtumlad son fick jag upp i famnen. Fy fasiken så skönt och få krama om honom, ville inte släppa taget. Under senare kvällen blir han sämre, utslagen, sävlig och klagar på huvudvärk. Kontaktade då vårdguiden om råd och de larmar ambulans. Allt går snabbt och plötsligt står sjukvården i vårt rum och undersöker vår älskling. Trots den hårda smällen har han haft tur och fick diagnos hjärnskakning :-( Nu har han fått vila dessa dagar och nu är han mycket piggare & gladare vår älskade pojke är tillbaka på benen igen.
Älskar våra ungar över allt annat 

Fartfylld helg!

Gomorgon måndag!
I helgen har vi varit barnvakt åt syrrans lilla 2 1/2 åring en go och glad liten prick! Natten gick så bra och hon sov så gott mellan oss. Det bjöd på massor av sol och barnen har vistats ute mest hela tiden denna helg. Vi lovade barnen en studsmatta vilket vi också köpte så de har studsat upp och ner som små bollar och gjort av med en massa energi att de mer eller mindre stupat i säng om kvällen :-D Igår hade vi fullt hus och en massa bus. Mina två systrar och mamsen kom förbi den ena för att hämta skruttan såklart och den andra för och kika på huset. Bakade en jättegod limecheesecake med färska jordgubbar som gick åt som smör ångrar att jag inte bakade två då jag personligen ogillar när mat och desserter räcker "precis" det är inte alls min grej.
Den var jättegod verkligen så receptet kommer jag att lägg ut.
 
Nu när vädret och årstiden bjuder på vackra knoppande buskar och rabatter och trevligare väderlek är det också roligare & bära med sig kameran även om jag inte har den med mig 24-7.
Här ser vi underbara lilla Novali i skogsdungen intill vårt hus. Hon sitter så fint, åh mosters "sötis"
 Idag lovas det +18 grader så det gör mig gott i att veta att sommaren snart är här! Hoppas ni får en toppenstart på veckan!

Lördag

Åh jag önskar jag kunde säga äntligen lördag, men att kliva upp 6:30 för ett jobbpass vet jag inte om jag har lust och hurra för :-/ Hoppas a r b e t s dagen flyter på så att jag sedan kan ta helg på riktigt! 
 
Idag ska vi vara barnvakt över natten åt världens goste systerdotter, det var alldeles för länge sen nu...
Vi ska leka, mysa och fylla helgen med en massa kärlek 
Nu måste jag jobba lite men kikar in igen med lite härliga bilderfrån vår lördag ;)
Önskar er allt gott så länge
 
Kram