Finns det perfekta familjer?

Tänk att ens älskade ungar det finaste vi har kan reta gallfeber på en, göra en så arg och frustrerad, få en att känna sig så otillräcklig och värdelös emellanåt. Vissa dagar är verkligen kämpiga och inte alls så rosenröda som många kanske tror eller vill visa utåt, det är precis tvärtom "as jobbigt" det tänker jag inte sticka under stolen med och säga, det vore att ljuga :-(
Välkommen in i mellanbarnens vardag där dem små börja bli stora! Små barn små bekymmer stora barn stora bekymmer, yepp that's true!
Just nu består vår vardag av tjat av alla dess slag, gränssättningar, tjurighet, utbrott och envishet. Emilia är inne i en känslomässig berg och dalbana just nu där allting verka så komplicerat än vad det ibland behöver vara. Att platsa in bland kompisar i skolan, att kunna ta för sig, att kunna ta att någon säger åt henne eller att acceptera ett "nej" är världsproblem i hennes värld j u s t nu. Melvin är en riktig retsticka, gör saker precis tvärtemot och trotsar till 1000, ibland får han sina härliga utbrott som kan göra en tokig! Jag vet och jag minns själv hur jobbigt det var att vara liten, att inte få som man vill, att inte vuxna alltid gav en uppmärksamheten man sökte, att inte bli lyssnad till ja jag kan göra listan milslång...
 
Vi är väldigt noga med att lyssna till våra barn, höra deras känslor och upplevelser, noga med att förklara efteråt varför man blev arg & varför man agerade på det sättet man gjorde, noga med att ge dem beröm och visa dem uppskattning och kärlek. De ska alltid veta att dem är älskade och behövda viktiga och unika på sitt sätt!
Ibland skiter det sig! Ibland blir man bara så arg att man sjunker ner till golvet. Vi felar vi också fast vi är vuxna, säger lite väl mycket än vad man behöver ibland, tyvärr synkar inte alltid förnuft och känsla. Det är mänskligt och ingen av oss är perfekt absolut inte! Det viktigaste är ändå att a l l t i d förklara och be om ursäkt om vi gjort något fel & att inse dem! Belöningen har varit när vi under ett flertalet gånger fått höra hur duktiga, artiga och hjälpsamma våra barn är. Det är väl beviset på hur fint jobb vi ändå åstadkommit så här långt med våra med och motvindar? Jag känner mig stolt över vår familj över vår ambition med våra hjärtan och helheten i vår familj. Jag älskar dem villkorslöst och kommer alltid att finnas där för dem oavsett vad som än händer i framtiden.
Kärleken till mina barn är obeskrivlig. De betyder allt i mitt liv, allt!
 Idag har det varit en del kiv sinsemellan dem och i stunder har de förekommit syskonmys och härlig gemenskap. Älskar att se på dem i dessa stunder, så mycket kärlek det finns! Ja det är väl så här familjelivet är menat att vara lite upp och ner? Det är bara och acceptera det oavsett om man vill det eller ej. Finns perfekta familjer?
Mamma älskar er, mina fina skatter!


 Despina Angelica

Det är nog viktigt att påminna sig själv om att livet inte alltid är en dans på rosor och att ingen familj är perfekt hela tiden. ÄR det lite jobbigt ibland så uppskattar man de härliga stunderna mer :)



URL: http://despinaangelica.blogg.se



 Carolina

Fin blogg du har :-)



URL: http://www.carolajnastankar.se



 Petra Olsson

Nej det finns ingen familj som är perfekt:)
Söta kids du har,kram o trevlig kväll.



URL: http://mammansprinsessor.blogg.se/



 Mamma till William och Wilma

God middag pinglan..Söta bilder..Hoppas att du får en fin onsdag..kram kram



URL: http://blondis81.blogg.se



 thinki.se

Sötaste barnen <3



URL: http://www.thinki.se/wp






NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?