Igår gjorde jag en smarrig kantarellpaj den blev makalöst god. Det började med att jag blev inspirerad av→
Mirre då hon nyligen lagt upp ett recept på denna underbara paj gjord av "skogens guld". Tänkte att den här ska jag testa.
Jag ändrade dock lite i innehållet och gjorde den på mitt eget vis, och håll i er i hatten så god den blev!
Svampen & västerbottenosten gav en sån spännande härlig smak och man vill inte bara äta e n bit av den utan gärna två eller mer :-)
Kantarellpaj med Västerbottenost
Pajdeg:
125g smör
3 dl vetemjöl eller grahamsmjöl
1 nypa salt
3-4 msk kallt vatten
Fyllningen:
500 g färska kantareller (före stekning)
1 gul lök
150 g riven Västerbottenost
3 ägg
2,5 dl grädde
1/2 dl mjölk
Salt & peppar efter smak
Gör så här:
Finhacka löken och bryn den lätt i en panna. Rensa kantarellerna och skär dem i mindre bitar, stek kantarellerna med löken tills allt vatten är borta. Ordna pajdegen och förgrädda skalet ca 10 min i mitten av ugnen på 225.C. Lägg ner de stekta kantarellerna & den rivna osten i botten. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk och kryddor, häll sedan över blandningen i pajformen. Grädda i mitten av ugnen 225.C i ca 30 min tills blandningen stagnat och fått fin färg. Färdig!
Bón Apetit!
♥